Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ez miért az én hibám? Ha...

Most ez miért az én hibám? Ha meg őket valójában nem érdekli, akkor minek a cirkusz?

Figyelt kérdés

Anya mondogatja mostanában, hogy túl sokba kerülünk húgommal. Őszintén megmondom, igazából jogos és tudom, hogy igaza van. Kiszámolgattam, kb olyan 200ezerbe havonta. Ebben benne van az albérletünk, a zsebpénzünk, a kajánk, a ruhánk, a szórakozás, szóval minden. Tudom én, hogy sok, de ő meg csak mondja, de nem tesz semmit. Tavaly év végén mondtam, hogy akkor keressünk egy olcsóbb albérletet. Ki is néztem néhányat, mondtam menjünk el megnézni. Ebből annyi csapódott le otthon, hogy nekünk nem tetszik amit ők(!) választottak. Most komolyan, én fejre állhatok, ha ők ebben nem partnerek. A másik dolog meg tesóm. Nem tud úgy kijönni egy boltból, hogy ne vegyen valamit. Már nem férnek a ruhái, cipői a szekrényében. Mindig elmondják neki, hogy nem kéne, meg fölösleges, de legközelebb ugyan úgy kifizetik. Amit még nem tudok földolgozni, hogy folyton ellentmondanak maguknak. Pl 2 éve voltam Madridban egy hetet, elköltöttem az összes eurót amit kaptam. Haza jöttem és le lettem cseszve, hogy mégis hogyan tudtam azt mind elkölteni. Idén nyáron Londonban voltam egy hetet, most nagyon ügyeltem, hogy csak a legszükségesebb dolgokat vegyem meg, így egy csomó fontot haza hoztam. Na miért lettem lecseszve? Minek hoztam haza, azért adták, hogy elköltsem.... Most akkor mi van? Komolyan nem tudok kiigazodni rajtuk.

Ami meg a legjobban zavar, hogy folyton nekem mondják, pedig tesóm, simán a többszörösét tapsolja el mint én.

2014. okt. 12. 17:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
32%
De primitív vagy, kérdező :D
2014. okt. 12. 18:08
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen szülőkkel nem fogsz tudni mit kezdeni. Az enyémek is rendre ezt játszották. Mondtam, hogy nem fogok kollégiumba költözni, mert a barátomnál lakom. Erre azért beadták nekem a jelentkezést, fel is vettek. Mondtam, hogy ne, úgyse fogok ott lakni. De ők csak ragaszkodtak hozzá. Fél év múlva meg le akarták harapni a fejem, hogy ők mennyi pénzt kidobtak az ablakon miattam. És még sok más hasonló eset volt.

Én széttártam a kezeim, aztán amint kevesebb órám lett, elmentem inkább dolgozni :D

2014. okt. 12. 18:15
 13/25 anonim ***** válasza:
98%

Lehet szegény kérdezőt osztani, de érthető is a kérdése.

Nekem egy haverom szülei csinálták ezt. Először megkapta hogy mennyit fizetnek a számláira, utána maga fizette a számlákat, akkor megkapta hogy biztos azért nincs pénze mert elszórakozza.

Ha már dönteni lehet, és se ez se az nem jó, akkor legalább adjanak, még mindig jobb mintha nem teszik.

2014. okt. 12. 18:21
 14/25 anonim ***** válasza:
67%
Hogy mekkora problémáik vannak az embereknek ezen az oldalon... -_-"
2014. okt. 12. 18:23
 15/25 A kérdező kommentje:

Ugyan abba a városban járunk suliba, otthonról 100km-re. Nincs semmi közvetlen járat.

Én gimiben 4 évig koleszos voltam, tesóm ötödiktől nyolcadikig. Mikor egyetemre mentem, eljöttem albérletbe, és ha már itt van meg fizetik, akkor húgom miért menne koleszba? Szóval itt van.

Hagyjuk már ezt a dolgozást. Még ha akarnék se tudnék. Reggel 8-9-re bemegyek, este 7-8 körül esek haza. Ja és akkor még tanulni is kéne, jegyzőkönyvet írni, esetleg takarítani, hogy ne lepjen el a kosz. És mivel nem vagyok se superman, se robot, néha szeretnék találkozni a barátaimmal, elmenni moziba, elolvasni egy könyvet.

Jó azért a 200ezer felét az albérlet teszi ki. Az 100ezer körül van. Belváros szívében, 5 percre mindkettőnk sulijától, gyönyörű, felújított téglalakás. Tényleg nagyon szuper.

Az meg oké, ha úgy érzed/gondolod, hogy primitív vagyok, de akkor kérlek magyarázd is meg, hogy miért.

2014. okt. 12. 18:28
 16/25 anonim ***** válasza:
10%
Te mivel járulsz hozzá a tanulmányaidhoz? Hogy állsz a tanulással, kapsz tanulmányi ösztöndíjat? A nyári zsebpénzedet nem ara kéne fordítani, hogy év közben tehermentesítsd a szüleidet? Ha eltapsolsz mindent amit hozzád vernek, ne csodálkozz ha cseszegetnek. Úgy tűnik, hogy a 16 éves húgoddal takarózol, csakis szánalmat mintsem sajnálatot kelt irányodban.
2014. okt. 12. 18:33
 17/25 anonim ***** válasza:
7%
Van rá valami garanciád, hogy nem a szalag mellett végzed?
2014. okt. 12. 18:36
 18/25 A kérdező kommentje:

16os, szóval szerinted is az én hibám, hogy a húgom, mindent összevásárol... Ha már ketten mondják, akkor lehet tényleg benne valami. Legközelebb ha be akar menni egy boltba akkor megverem. Úgy már jó lesz?

Amúgy persze, lehet hogy szalag mellett végzem, bármi előfordulhat de erre azért nincs túl nagy esély. Mondhatni elhanyagolható. Legrosszabb esetben beszállok a családi vállalkozásba. Bár azt nem akarom, alapvetően más irányba szeretnék elindulni a szakmán belül.

2014. okt. 12. 18:58
 19/25 anonim ***** válasza:
22%

Nem megverni kel,hanem akárogyis nzzük, a húgodért te felelsz, te avgy a pótszülője, ami szerintem nem deltetlenül jó..de ebben a szituban szerintem is evidens, hogy nem a koliban van..

Egyébként 2 diplomával is állhatsz majd szalag mellett, de ez más kerdés..

Szerintem az egyik füleden be, a masikon ki, amikor mondják, akkor annyir mondj, hogy "jó"

"Rendben"

"Jó legközelebb elköltöm mind, mint Madridban...jó legközelebb enm költöm el,, mint Londonban"

Vgy csak nézz rájuk... Lehet irigykedni,hogy a zsüleitek enyit költenek rátok, mert tényleg sok, és lehet helyteleníteni is, de ezen a szitun még az önállősodás sem segít..

Akkor az lenne, miért katgatsz haza olyan ritkán, vagy pedig éppenolyan sűrűn...

Ha van sapka az a baj, ha nincs az a baj..

Tipikusan azok az emberek a szüleid, akik semmivel em elégedetlenek..

Vagy eget hogy ezzel akarják tudatosítani, hogy legyetek hálásak azért amit kaptok

2014. okt. 12. 19:50
 20/25 anonim ***** válasza:
31%

Nekem csak egy kérdásem van, meg szoktátok köszönni a szüleiteknek a pénzt, ajándékot?

Szerintem az a bajuk, hogy úgy gondoljak kiteszik a belüket is, hogy nektek mindenetek meglegyen, de ti arra se vagytok képesek, hogy némi hálát tanúsítsatok. Persze lehet tévedek.

2014. okt. 12. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!