Párom volt felesége úgy döntött, hogy ezután mi "neveljük" a három gyereküket. Mit tegyek?
Miert lenne o rosszabb szulo, mint a kerdezo parja?
Anno ketten vallaltak harom gyereket. Persze en ertem, hogy sokatokban meg mindig az el, hogy a gyerek(ek)nek az anyjanal a helye, de az apuka ugyan olyan felelosseggel tartozik irantuk.
Nem értem, miért a kérdezőt hibáztatják, hogy neki ez sok. Nyilván tudta, hogy van 3 gyerek, és hogy nem kell velük együtt élnie. Ez most változik, és ő ezt nem akarta. Az én páromnak is van gyereke, elfogadom, aranyos, de nem tudnék vele élni. Így, hogy találkozunk, mikor a párom elhozza, jól elvagyok vele. De egyelőre sajátot sem akarok, így másét sem tudnám és nem is akarnám nevelni. Ha az anyja kitalálná, hogy holnaptól a miénk a gyerek, tessék, akkor valószínűleg kifarolnék nagyon gyorsan a kapcsolatból, viszont ezzel a párom is tökéletesen tisztában van, mert kommunikálunk, és őszintén megbeszélünk mindent. Ha neki ez nem tetszene, már rég kivágott volna, még akkor is, ha nem áll fenn ilyen helyzet, hogy bármikor is hozzánk kerülne a gyerek. Ez elvi kérdés, ezt a férfi vagy elfogadja hogy a nő lelépne, vagy nem. Az enyém elfogadta, innentől kezdve más miért is tör fölöttem, vagy a kérdező fölött pálcát? A kérdező a rossz, amiért 3 "idegen" gyereket, akik ráadásul erősen kamaszodnak, vagy már felnőttek és irtó nagy szájuk tud lenni, nem akar nevelni? Nem az anya a rossz, amiért nem akarja a saját gyerekeit nevelni?
Kérdező: hagyd el a párod, rámennél idegileg erre az egészre, ennyit nem ér. Párt még találhatsz legalább ilyen jót, illetve a jelenlegi kedvesed is találhat olyan nőt, aki sokkal toleránsabb, mint amilyen te vagy akár én is vagyunk. Mindenki jobban járna ezzel a lehetőséggel. Ha nem most lépsz, egy idő után talán a gyerekek túrnának ki, de addigra az idegeid meg lennének tépve rendesen.
Ezer oka lehet, hogy az anya miért nem tudja tovább nevelni a közös gyerekeket: betegség, átmeneti pénzzavar, lakhatási problémák, másik városba költözik munka miatt, stb.
Apukának itt a remek alkalom, hogy jól kiélje apai ösztöneit, ha már megcsinálta őket. Úgy ám, jó móka lesz.
Kérdező, mit kéne tenned? A drága, makulátlan párod felelősséggel tartozik a saját kölykeiért, hogy te mit teszel, finoman fogalmazva sem érdekli a lőtéri kutyát sem. Süthetsz nekik esténként palacsintát, de le is léphetsz. Ahogy érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!