Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom volt felesége úgy...

Párom volt felesége úgy döntött, hogy ezután mi "neveljük" a három gyereküket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A gyerekek 19,17 és 13 évesek. Nem tudom hogy mi lesz, anyagilag hogy fogjuk bírni. A gyerekek elkényeztetettek, beképzeltek. Szeretem a páromat, de a gyerekeit nem tudom nevelni.
2014. okt. 7. 20:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
25%
Legyél csak hétvégi szerető.
2014. okt. 7. 21:50
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Tehát nem az anya rossz, amiért lepasszolja a gyerekeit.
2014. okt. 7. 21:51
 13/23 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudhatjuk,miért döntött így az Anyuka! Lehet betegség! Ha férfi miatt,akkor természetesen elítélendő...de akkor is ugyanolyan joga,kötelessége az apának is gondozni őket!
2014. okt. 7. 21:55
 14/23 anonim ***** válasza:
93%

Miert lenne o rosszabb szulo, mint a kerdezo parja?

Anno ketten vallaltak harom gyereket. Persze en ertem, hogy sokatokban meg mindig az el, hogy a gyerek(ek)nek az anyjanal a helye, de az apuka ugyan olyan felelosseggel tartozik irantuk.

2014. okt. 7. 22:03
 15/23 anonim ***** válasza:
49%
De nyilván az anya is rossz aki lepasszolja a gyerekeit,de az új sem jobb.Csak szegény pasit sajnálom,a két asszony közül egyik sem tart igényt a gyerekekre.A kérdezőtől meg az lenne a legkorrektebb ha ő ezt nem tudja vállalni (és nem is kötelező az tény) akkor hagyja a pasit,mert ha elkezd áskálódni akkor mindenki életét szépen tönkre teheti.Persze függ ez attól is,hogy apuka mennyire befolyásolható típus...
2014. okt. 7. 22:16
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
15. A kérdezőnek már miért kéne igényt tartani a gyerekekre. Az ővéi, nem. Apuka kötelessége a gyerekek. A kérdező feltett egy kérdést, hogy mit tegyen, nem kell bántani, mert pont neki nincs felelőssége a gyerekek iránt.
2014. okt. 7. 23:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért a kérdezőt hibáztatják, hogy neki ez sok. Nyilván tudta, hogy van 3 gyerek, és hogy nem kell velük együtt élnie. Ez most változik, és ő ezt nem akarta. Az én páromnak is van gyereke, elfogadom, aranyos, de nem tudnék vele élni. Így, hogy találkozunk, mikor a párom elhozza, jól elvagyok vele. De egyelőre sajátot sem akarok, így másét sem tudnám és nem is akarnám nevelni. Ha az anyja kitalálná, hogy holnaptól a miénk a gyerek, tessék, akkor valószínűleg kifarolnék nagyon gyorsan a kapcsolatból, viszont ezzel a párom is tökéletesen tisztában van, mert kommunikálunk, és őszintén megbeszélünk mindent. Ha neki ez nem tetszene, már rég kivágott volna, még akkor is, ha nem áll fenn ilyen helyzet, hogy bármikor is hozzánk kerülne a gyerek. Ez elvi kérdés, ezt a férfi vagy elfogadja hogy a nő lelépne, vagy nem. Az enyém elfogadta, innentől kezdve más miért is tör fölöttem, vagy a kérdező fölött pálcát? A kérdező a rossz, amiért 3 "idegen" gyereket, akik ráadásul erősen kamaszodnak, vagy már felnőttek és irtó nagy szájuk tud lenni, nem akar nevelni? Nem az anya a rossz, amiért nem akarja a saját gyerekeit nevelni?

Kérdező: hagyd el a párod, rámennél idegileg erre az egészre, ennyit nem ér. Párt még találhatsz legalább ilyen jót, illetve a jelenlegi kedvesed is találhat olyan nőt, aki sokkal toleránsabb, mint amilyen te vagy akár én is vagyunk. Mindenki jobban járna ezzel a lehetőséggel. Ha nem most lépsz, egy idő után talán a gyerekek túrnának ki, de addigra az idegeid meg lennének tépve rendesen.

2014. okt. 7. 23:19
 18/23 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, a kérdés nem stimmel, ugyanis a párod volt felesége semmilyen esetben nem dönthet így, nincs ilyen döntési joga. Ő úgy dönthet, hogy nem tudja vállalni tovább a gyerekei nevelését, és akkor ezt jelzi a gyámügy felé, aki nyilván az apát kérdezi meg ilyenkor először, hogy tudja-e vállalni. Ha azt mondja igen, akkor elindítják az elhelyezés megváltoztatására az eljárást.Ha azt mondja nem, akkor meg állami nevelésbe veszik a gyerekeket, és nevelőszülőnél vagy otthonban helyezik el. És mindez persze csak a 2 kisebbre vonatkozik, a 19 éves már nem áll szülői felügyelet alatt, nagykorú, felnőtt ember.
2014. okt. 7. 23:57
 19/23 anonim ***** válasza:
53%

Ezer oka lehet, hogy az anya miért nem tudja tovább nevelni a közös gyerekeket: betegség, átmeneti pénzzavar, lakhatási problémák, másik városba költözik munka miatt, stb.

Apukának itt a remek alkalom, hogy jól kiélje apai ösztöneit, ha már megcsinálta őket. Úgy ám, jó móka lesz.

Kérdező, mit kéne tenned? A drága, makulátlan párod felelősséggel tartozik a saját kölykeiért, hogy te mit teszel, finoman fogalmazva sem érdekli a lőtéri kutyát sem. Süthetsz nekik esténként palacsintát, de le is léphetsz. Ahogy érzed.

2014. okt. 8. 00:27
 20/23 anonim ***** válasza:
85%
....... de azt is megteheti, hogy simán közli, hogy nem tudja vállalni, és kész... akarata ellenére senkinél sem helyeznek el gyereket. Ez már teljes egésszében a párodon múlik... bár vannak olyan helyzetek, amikor nyilván erősen illik elvállalni, hacsak nem tényleg nyomorog az ember, mondjuk ilyen az anya betegsége, vagy bármi olyan változás az anyánál, ami nem szándékosan állt elő, vagy átmeneti.
2014. okt. 8. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!