Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hány éves kor...

Szerintetek hány éves kor körül kellene kiszakadni a szülőktől és költözni?

Figyelt kérdés

Tudom, ez teljesen egyénfüggő és igazából nincs is rá megfelelő válasz, illetve sok mindentől függ.

Van aki korán kezd dolgozni és éretté válik, míg más 25 évesen is tanul és anyuci pici fia továbbra, ezzel szemben másnak 25 évesen már családja van..

Tehát egyénfüggő és nincs jó válasz, tudom!

DE mégis, hány éves kora körül kellene megérnie a felnőtt szerepre mégis?

2014. okt. 7. 15:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem legkésőbb 18-20 évesen egy fősulis koli, vagy haverokkal közös albérlet , ha dolgozol, értelmes lenne.

A fél-önállóságot és az idegenekkel való együttélést fel lehet használni arra, hogy megtanulj pénzt beosztani, és házimunkán osztozni.

A szerelmeddel való összeköltözés nem ad ilyen fejlődést és tapasztalatot, annak, ez után lenne jó jönnie.

2014. okt. 7. 19:07
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

Egyetemet ha muszáj, lehet munka család mellett is végezni. Nem csak büfét! Sokan 5-10 évig is húzzák a diák éveiket, a szülők nyakán élősködve. Egyéni beállítottság motiváció, anyagi helyzet függvénye.

Szerintem 23 kor felett illene békén hagyni a szülőket.

Később egyre nehezebb lesz és némelyeknél trauma szembesülni a világba zajló eseményekkel.

2014. okt. 7. 21:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Akkor ha 1-2 hónap múlva 22 leszek, és dolgozom is egy jó éve, nem őrültség belevágni? :)
2014. okt. 8. 08:04
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha van miből megélned, szíved joga. Megsúgom, mi ketten a párommal 180-ra jönnek ki a fix kiadásink. Lakbér(60, tehát nem luxuslakásban élünk), rezsi, 2 telefonelőfizetés, upc, macskák ellátása(mondjuk ez a legkevesebb), kaja nekünk, piperék, tisztítószerek. Ekkor nem vettem egy doboz gyógyszert, ha fáj a fejem, nem szívtam el egy szál cigit, nem ittam egy sört este a haverokkal.
2014. okt. 8. 11:52
 15/16 Drk91 ***** válasza:
én most vagyok 24, lassan a 25-öt töltöm, és sajnos még mindig itthon lakom..... és nem elkényelmesedésből maradtam még itthon, nem "anyuci-apuci" elkényeztetett kislánya vagyok.... msc képzésre járok, mellette készülök nagyban a PhD-ra, mert szeretnék menni, mellette heti két alkalmat tudok csak dolgozni, az ebből származó jövedelmem finoman szólva: l***sz. Rég leléptem volna itthonról, csak eddig nem volt rá lehetőségem, anyagi lehetőségem! úgy meg még nehezebb elmenni, hogy marhára nem számíthatok a szülői támogatásra.. szal ennyit az anyuci apuci kicsi gyerekeiről... arról nem is beszélve, hogy szerintem az a legundorítóbb, hogyha valaki úgy dumál a magas lóról, hogy neki már 18 éves korában a s***e alá tolták a lakást, vagy apuka fizeti a lakbért (mindkettőre tudok élő példát).
2015. dec. 8. 21:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Jogos a szavad
2015. dec. 12. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!