Szerintetek hány éves kor körül kellene kiszakadni a szülőktől és költözni?
Tudom, ez teljesen egyénfüggő és igazából nincs is rá megfelelő válasz, illetve sok mindentől függ.
Van aki korán kezd dolgozni és éretté válik, míg más 25 évesen is tanul és anyuci pici fia továbbra, ezzel szemben másnak 25 évesen már családja van..
Tehát egyénfüggő és nincs jó válasz, tudom!
DE mégis, hány éves kora körül kellene megérnie a felnőtt szerepre mégis?
Megvalaszoltad...
Egyénfüggő..
Én 22 évesen már nem éltem otthon..
A tesom 25 évesen is úgyviselkedik mint a gimisek, 19évesknt, most kezd felnőni..
Serintem akkor ha van munkája..és valaki akivel költözne, sokkal hamarabb, ha otthon nincs. Maganszféra.( nálunk 2 generációs a ház, pl tesómnak van 80nm saját lakrésze
Ahogy irtad egyenfuggo..
De azt mondom hogy ha mar van fix munkaja,tud magara fozni,tud takaritani,azaz ellatni magat akkor mar koltozhet.. igaz 18 vagyok meg,meg itthon lakom,egyenlore nem latok eselyt arra hogy koltozzek az anyagiak miatt... (jelenelg nem dolgozom,kb 2 hete nincs munkam :( )
De olyan 20-21 eves kora korul mar illene.. nekem van olyan ismerosom aki 32 eves es meg mindig anyuci apuci szeme fia.... kivan nyalva a feneke,meg mosogatnia sem kell az anyja mindent megcsinal.. 1 tesztat enm tud megfozni...... szegyen.......... eskuszom.. de mint irtam 20-21 eves kora korul mar csak beerik a feje lagya,es valamit csak dolgozott mar hogy azt tudja mondani hogy "anyu,apu elkoltozom".... egyenfuggo nagyon
Csak akkor, ha már van önálló keresete, és otthon mindenbe beleszólnak a szülei.
Értelmetlen dolog csak azért egy lakást fenntartani, külön háztartást vezetni, bebútorozni, felszerelni egy lakást, fizetni a külön rezsit, hogy ne otthon lakjon valaki. Ez csak felesleges pénzkidobás.
Ehhez természetesen az is kell, hogy legyen otthon egy szobája és saját élete.
Én most vagyok 20, nagyon szeretnék külön élni, de egyelőre nem tudok. Albérletben semmiképp sem szeretnék lakni, igaz, keresek pénzt, mert modellmunkáim vannak, de ezt nem szeretném másnak kifizetni, inkább teszem félre, szüleim meg nem tudnak fizetni albérletet. Ha komoly kapcsolatom lenne, akkor az összeköltözés szóba jöhetne ennyi idősen, de még nem érzem, hogy kész lennék rá.
Úgy 22 éves koromra szeretném elérni, hogy teljesen külön lakhassak, saját lakásban, de ha előbb valósulna meg, annak is örülnék. Azért pl. nem fogom siettetni és elköltözni albiba, hogy külön élhessek. Számlákba, kajába adok pénzt, olyan szakmát tanulok, amit szeretek és remélem, ebben is dolgozhatok.
Tehát a válaszom, hogy 22 év körül már ideális külön lakni, de ez függ attól, hogy el tudja-e magát tartani az illető.
Előzőhöz annyit, hogy egy normális albérlet, de még egy szoba is min. 70 ezer egy hónapban, azért nem sok diák mondhatja el, hogy ezt ki tudná fizetni /oké, lehet kollégiumba menni, meg vannak olcsó szobák is lakótársakkal/. Mivel ugye főiskola, egyetem mellett csak részmunkaidősre tud elmenni, az max 60 ezer egy hónapban,abból fenntartani magát elég necces. Persze van, aki nem tanul és dolgozik, de szerencsés, ha ennyi idősen már olyan jól keres, hogy ki tudjon fizetni egy lakást és még el is tartsa magát.
Leginkább az tud elköltözni 18-22 évesen, akit a szülei segítenek és támogatják, hogy külön lakjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!