Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hány éves kor...

Szerintetek hány éves kor körül kellene kiszakadni a szülőktől és költözni?

Figyelt kérdés

Tudom, ez teljesen egyénfüggő és igazából nincs is rá megfelelő válasz, illetve sok mindentől függ.

Van aki korán kezd dolgozni és éretté válik, míg más 25 évesen is tanul és anyuci pici fia továbbra, ezzel szemben másnak 25 évesen már családja van..

Tehát egyénfüggő és nincs jó válasz, tudom!

DE mégis, hány éves kora körül kellene megérnie a felnőtt szerepre mégis?

2014. okt. 7. 15:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

Megvalaszoltad...

Egyénfüggő..

Én 22 évesen már nem éltem otthon..

A tesom 25 évesen is úgyviselkedik mint a gimisek, 19évesknt, most kezd felnőni..

Serintem akkor ha van munkája..és valaki akivel költözne, sokkal hamarabb, ha otthon nincs. Maganszféra.( nálunk 2 generációs a ház, pl tesómnak van 80nm saját lakrésze

2014. okt. 7. 15:04
 2/16 anonim ***** válasza:

Ahogy irtad egyenfuggo..

De azt mondom hogy ha mar van fix munkaja,tud magara fozni,tud takaritani,azaz ellatni magat akkor mar koltozhet.. igaz 18 vagyok meg,meg itthon lakom,egyenlore nem latok eselyt arra hogy koltozzek az anyagiak miatt... (jelenelg nem dolgozom,kb 2 hete nincs munkam :( )

De olyan 20-21 eves kora korul mar illene.. nekem van olyan ismerosom aki 32 eves es meg mindig anyuci apuci szeme fia.... kivan nyalva a feneke,meg mosogatnia sem kell az anyja mindent megcsinal.. 1 tesztat enm tud megfozni...... szegyen.......... eskuszom.. de mint irtam 20-21 eves kora korul mar csak beerik a feje lagya,es valamit csak dolgozott mar hogy azt tudja mondani hogy "anyu,apu elkoltozom".... egyenfuggo nagyon

2014. okt. 7. 15:09
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Az öcsém közvetlenül az érettségi után ment ki Londonba dolgozni, én 21 évesen mentem el otthonról. Nekünk ez tünt a normálisnak.
2014. okt. 7. 15:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy pontosítanék, hogy egyéni élethelyzettől függ. Aki tanul, tehát anyagilag nem tud függetlenedni a szülőktől, ráadásul jó a viszonya szüleivel, vagy egyszerűen a szülei vannak őrá szorulva (mert ilyen is van), az nyilván tovább marad a szülői háznál. Ha azonban el tudja magát tartani és egyébként is alkalmas az önálló életre, akkor abban az időben váljon le, amikor annak szükségét érzi.
2014. okt. 7. 15:13
 5/16 Shai-Hulud ***** válasza:
86%
Ráérsz... Úgy 70-75 körül már azért illik. De ne kapkodj, hamar munka ritkán jó!
2014. okt. 7. 15:17
 6/16 anonim ***** válasza:
67%
Az egyetemre járók nevében kikérem magamnak az anyuci pici fia elnevezést. Egyetem jobbára min 5 év. Munka mellet nem megy. (Ha csak nem büfé szakra jár, azoknak a szülei meg is érdemlik, hogy otthon legyen). Egyén függő, mert: Nem tudhatod, hogy milyen egzisztencia szerint van nevelve, pl. a szülők nem erőltetik/támogatják a továbbtanulást, hanem inkább a munkát. Élhet otthon munka mellet is pl vidéken, ahol az önálló keresetéből nem tudja eltartani magát. Élhet otthon, mert korán terhes lett, e miatt félbe hagyta a munkát/tanulmányokat és a gyerek bölcsizhetősége ideje alatt olcsóbb/praktikusabb/kényelmesebb stb. otthon élni. Élhet otthon a diplomás is mert rossz/rosszul fizető vagy használhatatlan bölcsész vagy kommunikáció szakok egyikét választotta, amiből nem él meg vagy nem tud elhelyezkedni. Élhet otthon az a diplomás is aki hapiból ment egyetemre de semmire nem tudja használni a diplomáját mert nem élelmes(számtalan ilyen embert ismerek). A dolgozó költözzön ki ha keres annyit, hogy önállóan, kényelmesen megélhet. A tanuló költözzön ki a tanulmányai után, ha elhelyezkedett és megél belőle, a korán családot alapító meg akkor ha összeszedték magukat és anyuka is visszatudott menni dolgozni. Azért nem lehet ere konkrét választ adni, mert az Mo.-n egy szakmunkával kvasok idő mire talpra áll az ember, a diploma megszerzése 5-6 év és függ attól is hány évesen kezd el tanulni az ember, ismerek olyat aki elmúlt 40, mire kedvet kapott a jogi egyetemhez, a család szintén becsúszhat bármikor, amig még a nőnek megvan a havi baja. Nagyon relatív. De hasamra csapa legyen 25-27 év között.
2014. okt. 7. 15:18
 7/16 anonim ***** válasza:
62%

Csak akkor, ha már van önálló keresete, és otthon mindenbe beleszólnak a szülei.

Értelmetlen dolog csak azért egy lakást fenntartani, külön háztartást vezetni, bebútorozni, felszerelni egy lakást, fizetni a külön rezsit, hogy ne otthon lakjon valaki. Ez csak felesleges pénzkidobás.

Ehhez természetesen az is kell, hogy legyen otthon egy szobája és saját élete.

2014. okt. 7. 15:32
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Általában már majdnem 19 éves az ember, mire érettségizik, én például el is múltam. Az egyetem legalább 5 év, most mindegy is, hogy a régi rendszerben az osztatlan képzésekről, vagy egy normális BSc+MSc kombinációról beszélünk. És erre 1 év nyugodtan rászámolható szerintem, mert bárkivel előfordulhat, hogy egy tárgyból megcsúszik közben; vagy csak nem akarja összecsapni a szigorlatait és/vagy a diplomamunkáját, mert a végén normális diplomaátlagot szeretne; esetleg PhD-ra vagy más posztgraduális képzésre készül már az egyetem közben, és a tudományos munkáját csinálja mellette, úgyhogy kihasznál még egy-két, amúgy államilag támogatott félévet. Szóval 25-26 éves korig teljesen nyugodtan kitolható úgy a tanulás, hogy az illető tényleg tanul keményen, nem a lábát lógatja; és mellette nincs keresete, nem tud dolgozni, legalábbis legalábbis ha egy normális szakról beszélünk. Aki ezt vállalja, annál az elköltözés, vagy legalábbis az anyagi függetlenedés eddig a pontig nyilván szóba sem jöhet.
2014. okt. 7. 15:38
 9/16 anonim ***** válasza:
65%

Én most vagyok 20, nagyon szeretnék külön élni, de egyelőre nem tudok. Albérletben semmiképp sem szeretnék lakni, igaz, keresek pénzt, mert modellmunkáim vannak, de ezt nem szeretném másnak kifizetni, inkább teszem félre, szüleim meg nem tudnak fizetni albérletet. Ha komoly kapcsolatom lenne, akkor az összeköltözés szóba jöhetne ennyi idősen, de még nem érzem, hogy kész lennék rá.

Úgy 22 éves koromra szeretném elérni, hogy teljesen külön lakhassak, saját lakásban, de ha előbb valósulna meg, annak is örülnék. Azért pl. nem fogom siettetni és elköltözni albiba, hogy külön élhessek. Számlákba, kajába adok pénzt, olyan szakmát tanulok, amit szeretek és remélem, ebben is dolgozhatok.

Tehát a válaszom, hogy 22 év körül már ideális külön lakni, de ez függ attól, hogy el tudja-e magát tartani az illető.

2014. okt. 7. 17:10
 10/16 anonim ***** válasza:
38%

Előzőhöz annyit, hogy egy normális albérlet, de még egy szoba is min. 70 ezer egy hónapban, azért nem sok diák mondhatja el, hogy ezt ki tudná fizetni /oké, lehet kollégiumba menni, meg vannak olcsó szobák is lakótársakkal/. Mivel ugye főiskola, egyetem mellett csak részmunkaidősre tud elmenni, az max 60 ezer egy hónapban,abból fenntartani magát elég necces. Persze van, aki nem tanul és dolgozik, de szerencsés, ha ennyi idősen már olyan jól keres, hogy ki tudjon fizetni egy lakást és még el is tartsa magát.

Leginkább az tud elköltözni 18-22 évesen, akit a szülei segítenek és támogatják, hogy külön lakjon.

2014. okt. 7. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!