Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért haragszik rám anyukám?

Miért haragszik rám anyukám?

Figyelt kérdés

Kicsit több, mint fél éve elköltöztem otthonról külföldre, mert egyrészt nehéz lelki válságon estem át (szexuális erőszak), másrészt szüleimmel se jöttem ki jól (azelőtt se, de gyerekként még elviseltem).

Nem vagyok egy nagy igényű lány, mindig szófogadó voltam, és semmit sem hánytam a szemükre. 14 éves korom óta dolgoztam, a kiadásaimat magam álltam (bkv bérlet, gyógyszerek, tanszerek, tankönyvek, osztálypénz, osztálykirándulás, ballagás, érettségi, szalagavató, egyetemi könyvek, stb), bár szüleimnek bőven tellett volna rá, az önbecsülésem nem bírta elviselni azt a tényt, hogy én egy ingyenélő dög vagyok. Ezért amit csak tudtam, megteremtettem magamnak. A mindennapi konfliktusok kikészítették az idegemet, anyám állandóan sírt nekem, hogy tönkre teszi őt apám, non stop üvöltözött, cipőket vágott hozzám, és szüntelenül, betegesen takarított.

Apám meg még huszonévesen is pofozott, rugdosott, lökdösött. És utána csodálkozott, ha nem viselem el, amikor meg akart puszilni vagy simogatni. Amitől amúgy a gyerekkori molesztálása miatt alapból undorodom, és gyűlölöm. Nem őt, hanem a tettét.

Hazamentem látogatóba egy fél év után, segítettem a kertben, elmentem anyámmal dolgozni, és egy nap nem pihentem a szabadságomon. Apám szexuálisan közeledett felém, de utána igyekeztem kerülni, hogy kettesben maradjunk, és lehetőséget adjak neki erre újra, de ami a legjobban fájt, az anyám mondatai az elutazásom előtt. Azt mondta, utál, és hogy soha többet ne jöjjek haza.

Annyira fájt tőle ez, hogy azóta nem tudok rendesen aludni, borzasztó lelkiismeretfurdalásom van, miközben tudom, hogy semmivel sem bántottam meg. Mit tennétek a helyemben?

2014. okt. 4. 12:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen, ismerem és már írtam is, de a történetemet valamilyen oknál fogva nem tették ki. Amikor érdeklődtem az oka felől, nem kaptam választ sajnos.
2014. okt. 5. 02:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért nem, de kapcsolódj be a fórumba, biztosan ott is találsz beszélgető társakat akik tanácsokat tudnak adni Neked.
2014. okt. 5. 20:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Küldd el még egyszer! Lehet, hogy elkallódott valahol, sajnos nagyon sok történet van már fent. Ne add fel, beszélgess a többiekkel fórumon, az is sokat segíthet!
2014. okt. 6. 22:16
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem kallódott el, írtam egy levelet, hogy mi van a történetemmel, és válaszoltak, hogy a történetemet nem tehették ki, azt nem tudják miért, nem tudják megnézni, de hogy így lett elbírálva... Talán az lehetett a dologban, hogy 1. túl hihetetlen, bá igaz :( 2. a részletesség miatt beazonosítható lettem volna.
2014. okt. 6. 22:44
 15/16 anonim válasza:
Szerintem ez egy olyan mély dolog, hogy ne idenektől az interneten kérj segítséget, hanem keress fel egy pszichológust és mond el neki az történetedet! Sokszor már az is segít ha csak beszélsz róla.
2015. jan. 3. 19:23
 16/16 A kérdező kommentje:
Elkezdtem járni itt terápiára! Nem könnyű, de remélem, hogy segíteni fog!
2015. jan. 5. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!