Miért csinálja ezt az apám? Ti mit tennétek a helyemben?
Megpróbálok rövid lenni.
Miután apám részéről a mamám meghalt (nem vagyok érte szomorú, mert életében látott 3X)
el lett adva a háza. Apámék 3-an vannak testvérek, így 3-an osztoznak. Apámnak kereken 7 millió jutott.
apámmal soha nem volt rossz a kapcsolatunk. Anyám meg apám 15 éve elváltak. Anyám nem tartja a kapcsolatot apámmal. Apám régebben (2-3 éve) minden alakalommal, amikor nála voltam, folyton azt mondta, hogy ha el lesz adva a ház, akkor fog rólam gondoskodni. Nem egyszer mondta, hogy akkor vesz nekem valami kis garzont, stb. Nos, apám kb 1 éve megismerkedett valami nővel. Azóta le sem sz*rja a fejem. Voltam apámnl azóta és láttam, hogy a barátnője házára rengeteget költött. Új perzsaszőnyeg, új tv, új szekrénysor, összeszámoltam és olyan fél millát elköltött oda. Az a ház nem az apámé, sőt, még a barátnőjének is csak az 1/3-a.
Szóval, apám ígérgetett de semmit nem adott.
Én egy nagyon tisztességes ember vagyok. Életemben nem ittam soha alkoholt, soha nem cigiztem, stb. Szeretek segíteni másokon, szeretem a természetet, az állatokat, növényeket. Szóval teljességgel megalapozatlan, rágalom lenne, ha valaki azt mondaná, hogy én egy picit is rossz ember vagyok, tehát nem ez miatt.
Tehát apám miért csinálja ezt? Csak mert van egy barátnője?
A legszomorúbb az, hogy kb 1-2 hónapja (pont, mikor történt a házeladás) azt sem tudtam, hogy hol alszom aznap. Tehát miközben én majdnem éheztem, azt sem tudtam, hogy hol alszom aznap, ő szórja a pénzt a barátnőjére és rajtam abszolút nem segít, elnézi, hogy szenvedjek. Amikor mondtam neki, hogy ez a helyzet, csak annyit mondott, hogy oldjam meg. Hogy lehet ennyite aljas, önző alak az apám? Hogy lehet neki fontosabb egy nő, mint a fia?
(Anyám beteg, nem tud dolgozni, bármennyire is szeretne, nem tud segíteni)
Jelenleg egy munkásszállón vagyunk anyámmal. Anyám annyit tud segíteni, hogy besegít a takarításba (csak egy takarító van az épületben) meg a könyvtárban segétkezik. Így nem kell fizetnünk lakbért. A családiból és nagyanyám (anyai) jószívűségével (havi 10-et ad nekem) meg apám gyerektartásával (amit csodák csodájára még hajlandó küldeni, de az is csak 15) élünk meg pont. Hónapról hónapra. (Mondjuk apámnak, amíg tanulok, elvileg kell küldenie (a bíróság megitélheti, hogy nem küld, ha nincs munkája) de van munkája, szóval azt ha tetszik neki hanem kell küldenie).
Szóval szerintetek miért ennyire önző, aljas az apám?
hát, nekem azért sántít itt a dolog. Te leszarod, hogy a testvéreidnek mi jutna a lóvéból, csak neked legyen lakásod. A sztori is sántít, ha tényleg ennyiből élnétek, akkor kaphatnátok plusszba szociális támogatást, gyermeknevelési segélyt az önkormányzattól. Ha tanulsz, akkor a felsőoktatási intézmény is fizet neked ösztöndíjat, lakhatási támogatást, szoctámot. Némelyik intézmény nem is keveset.
Az is elég érdekes, hogy csak úgy kiderül, hogy van még két testvéred. ha csak köztetek osztaná szét a pénzt, akkor is alig több, mint 2 millió van fejenként. hol jut annyiból lakásra? Ráadásul nagyapáddal milyen volt a kapcsolatod? honnan veszed, hogy az ő öröksége téged akármilyen mennyiségben is megillet. Ha a nagyapád úgy gondolta volna, hogy neked is kell részesedés az örökségből, belevett volna a végrendeletbe. De nem így tett.
valójában én inkább téged látlak önzőnek, kérdező. te kapjál lakást, mer apád megígérte, de a tesóid (akik gyereket nevelnek) egy garast se, és magára se költhet belőle az apád, pláne a barátnőjére.
Azért nem dől össze a világ, ha 18 évesen nem tolnak egy saját lakást a segged alá.
Ez teljességgel rágalom!!!!!!!!!!!!
Én önző? Te melyik bolygóról jöttél? Elárulok neked valamit: nálam önzetlenebb ember nem létezik a Földön!
Hogy képzelhetsz rólam olyat, hogy önző vagyok, he?
Tudod, rajtunk senki nem segít. Gyermekvédelmi támogatást nem kaphatok, mert az állandó lakcímem valahol piripócson van és egy ismerősöm sem engedi meg, hogy Pesten valahol bejelentkezzek.
Szociális segélyt sem kapunk, a családsegítő nem segít semmit. Azt hiszed, hogy én tétlen voltam? Nem próbáltam megoldást találni? Senki nem segít. Engem egyedül az bánt, hogy apámat az sem érdekelné, ha én megdöglök.
De ne aggódj. Tudodm már hogy apám miért utál engem ennyire. Azért, mert ő nem olyan mint én. Én segítek amiben tudok annak akinek tudok. Szeretem az állatokat, átsegítem a vak embert az úton, nekem jól esik segíteni. Apán milyen? Utálja az állatokat, köpdösi a macskákat, rúgdossa a kutyákat. Lenézi az elesetteket és a gyengéket. Őt az idegesíti, hogy én jó vagyok ő meg rossz. A rossz nem segít a jónak. Apám az, aki önző és nem én.
Nyugottan lehet Jézus2-nek hívni...
Ha apád ennyire utál, akkor ne kelljen a pénze se, kérdező...
Ha még nincs érettségid, akkor addig tanulj, és utána menj el dolgozni, és gyűjtsetek egy kis albérletre.
Ja és én megoldottam, hogy kapjak egy kertes házat, ami 3 szobás, Pesten mindösszesen 200 ezer Forintért. Jól hallottad! 200.000 Forint. Tudod mi ez?
Ezt önkormányzati lakásnak hívják. Az én nevemen lenni, a beugró összeg 200 ezer Forint. Hogy hogyan utaltk ki nekem egy önkormányzati házat, ha még segélyt sem kaptam? Úgy, hogy anyámnak volt egy ismerőse, aki az önkormányzatban dolgozott. Ő odaszólt pár szót az érdekemben, hogy kapjak egy házat. Hogy miért nem szólt annak érdekében, hogy kapjak valamennyit havonta? Mert nem tehette meg, mert mire ezt elintézte, kirúgták. Miért rúgták ki? Mert ő valakitől illegálisan elfogadott 500 ezret ami kiderült és ezért kirúgták. Mostmár egy ismerős sincs, aki ott dolgozna. A lakást már kiutalták, amikor kirúgták. Nem volt ideje i tézkedie irántam.
Tehát az életem egy szerencsétlenség. De tudod mit? Én egy roppantúl erős ember leszek. Miért? Mert nagyon kevesek ennyire szerencsétlenek. Nagyon kevés ember megy át ennyi megpróbáltatáson, mint én. Épp ezért leszek napról napra erősebb. Minél több rágalom ér, minél többen ellenségem lesz, annál erősebb és erősebb leszek.
Engem egész életemben csak rágalom ér, folyamatosan bántanak ennek ellenére segítőkész vagyok. És én vagyok az önző, amikor miről sem álmodom, csak egy zöld, békés bűnözésmentes, korrupciómentes, egészséges nyugodt, tiszta jövőről, ahol az emberek nem egymáson, hanem egymásért élnek.
Én csak magamra számíthatok, de hogy indítsam el az életem, ha nem kapok segítséget? Nehezen. Épp ezért vagyok büszke magamra, hogy ilyen roppant nehéz megpróbáltatásokat kiállok, úgy, hogy közben még mindig "jó" vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!