Miért csinálja ezt az apám? Ti mit tennétek a helyemben?
Megpróbálok rövid lenni.
Miután apám részéről a mamám meghalt (nem vagyok érte szomorú, mert életében látott 3X)
el lett adva a háza. Apámék 3-an vannak testvérek, így 3-an osztoznak. Apámnak kereken 7 millió jutott.
apámmal soha nem volt rossz a kapcsolatunk. Anyám meg apám 15 éve elváltak. Anyám nem tartja a kapcsolatot apámmal. Apám régebben (2-3 éve) minden alakalommal, amikor nála voltam, folyton azt mondta, hogy ha el lesz adva a ház, akkor fog rólam gondoskodni. Nem egyszer mondta, hogy akkor vesz nekem valami kis garzont, stb. Nos, apám kb 1 éve megismerkedett valami nővel. Azóta le sem sz*rja a fejem. Voltam apámnl azóta és láttam, hogy a barátnője házára rengeteget költött. Új perzsaszőnyeg, új tv, új szekrénysor, összeszámoltam és olyan fél millát elköltött oda. Az a ház nem az apámé, sőt, még a barátnőjének is csak az 1/3-a.
Szóval, apám ígérgetett de semmit nem adott.
Én egy nagyon tisztességes ember vagyok. Életemben nem ittam soha alkoholt, soha nem cigiztem, stb. Szeretek segíteni másokon, szeretem a természetet, az állatokat, növényeket. Szóval teljességgel megalapozatlan, rágalom lenne, ha valaki azt mondaná, hogy én egy picit is rossz ember vagyok, tehát nem ez miatt.
Tehát apám miért csinálja ezt? Csak mert van egy barátnője?
A legszomorúbb az, hogy kb 1-2 hónapja (pont, mikor történt a házeladás) azt sem tudtam, hogy hol alszom aznap. Tehát miközben én majdnem éheztem, azt sem tudtam, hogy hol alszom aznap, ő szórja a pénzt a barátnőjére és rajtam abszolút nem segít, elnézi, hogy szenvedjek. Amikor mondtam neki, hogy ez a helyzet, csak annyit mondott, hogy oldjam meg. Hogy lehet ennyite aljas, önző alak az apám? Hogy lehet neki fontosabb egy nő, mint a fia?
(Anyám beteg, nem tud dolgozni, bármennyire is szeretne, nem tud segíteni)
Jelenleg egy munkásszállón vagyunk anyámmal. Anyám annyit tud segíteni, hogy besegít a takarításba (csak egy takarító van az épületben) meg a könyvtárban segétkezik. Így nem kell fizetnünk lakbért. A családiból és nagyanyám (anyai) jószívűségével (havi 10-et ad nekem) meg apám gyerektartásával (amit csodák csodájára még hajlandó küldeni, de az is csak 15) élünk meg pont. Hónapról hónapra. (Mondjuk apámnak, amíg tanulok, elvileg kell küldenie (a bíróság megitélheti, hogy nem küld, ha nincs munkája) de van munkája, szóval azt ha tetszik neki hanem kell küldenie).
Szóval szerintetek miért ennyire önző, aljas az apám?
Miért nem kérdezed meg, ha ennyire bánt?
"Apu, lesz valami abból a kis garzonból? Tudod, most munkásszállón lakom".
De ha munkásszállón laksz és még tanulsz, nincs jövedelmed. A garzon rezsijét miből fizetnétek? :(
Amúgy meg nekem az jön le, hogy apád sem tehetős ember, és nem szórja a pénzt.. a saját megélhetésére fordította, fordítja.
"Voltam apámnl azóta és láttam, hogy a barátnője házára rengeteget költött. Új perzsaszőnyeg, új tv, új szekrénysor, összeszámoltam és olyan fél millát elköltött oda."
Honnan tudod, hogy apád fizette? Egy perzsaszőnyeg önmagában többszázezer, akár millió forint egyébként.
Apád így van, letolja a fejedet. Kár azon gondolkozni, hogy miért csinálja ezt. Eláruljam miért? Mert egy felelőtlen, léha, tahó, aki lesz*rja az éhező gyerekét és a volt feleségét is.....
Próbálj elmenni diákszövetkezethez, hogy mehess diákmunkázni, amíg nincs nyár.Vállalj el minden munkát,amit csak tudsz.
az a probléma, hogy azt a lóvét nem te örökölted, hanem az apád. Azt csinál vele, amit akar. az hogy így bánik veled, elég szomorú, de tudod, sok férfi leszarja a volt nejének a gyerekét, ha van egy új családja, felesége.
Azt, hogy vesz neked lakást, szerintem nem gondolta komolyan. Nem igazán úgy beszélsz róla, mintha jó lenne a kapcsolatotok.
18 vagyok.
Részben igazatok van, de akkor minek igérgetett?
Egyébként megkérdeztem a házat. Azt mondta, hogy "nem tudok mit csinálni". És onnan tudom, hogy apám vette azokat, hogy érdekes módon ezelőtt semmi ilyesmi nem volt. Nem volt az apám barátnőjének se új szekrénysora, semmi ilyesmi. Miután apámék eladták a házat érdekes módon már is lettek ilyen cuccok. Valóban azt csinál a pénzével, amit akar, de egyrészt, akkor ne igérgessen, másrészt legalább annyit tegyen meg, ne nézze azt el, hogy aggódnom kell, hogy miből veszek holnap egy kiló kenyeret.
Ami a mégszomorúbb: apámnak rajtam kívül van még egy fia meg egy lánya (nem anyámtól). Na nekik tuti adott belőle. Miután el lett adva a ház, érdekes módon mindkettejüknek lett egy kocsijuk. Érdekes. Meg új számítógépük meg telefonjuk. Milyen érdekes. Pont azután, hogy el lett adva a ház. Én meg semnit...
Az összes testvéremnek már saját családja van, mindegyiknek van 7-8 éves gyerekük állásuk meg lakásuk.
2. Mielőtt én meg nem születtem, mindkettejük kapott egy garzon lakást.
Ezért is mondta apám, hogy gondoskodni fog rólam.
Szóval én ebben a szituban teljesen kivagyok semmizve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!