Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Saját családdal rendelkezők!...

Saját családdal rendelkezők! Mennyit aggódtok a szüleitekért? Próbálom megtalálni az aranyközéputat.

Figyelt kérdés

A szüleim sajnos eléggé problémásak... Egészségügyileg is hadilábon állnak, plusz néha beüti a fejét az alkohol-gond apukámnál, ami aztán kivétel nélkül mindig kórházzal végződik. Anyagilag is nagy problémákkal küzdenek, szóval komplex a dolog.

Nekem saját családom van, elsősorban azzal kell törődnöm. De nem tudok nem gondolni a szüleim helyzetére és nap mint nap értük aggódok. Segíteni anyagilag én sem tudok, mert mi is kölcsönt törlesztünk... Sokszor úgy érzem, hogy a miattuk való aggódás teljesen leblokkol. Ki segítsen rajtuk, ha nem a gyerekük?

Aki hasonló helyzetben van, hogy oldja meg? Normális, hogy ennyit aggódok vagy ez már túlzás?

2014. szept. 30. 13:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
10: nem, magukhoz venni sem, és öregek otthonába sem, sőt, még a városban sem akarnak neki bérelni egy házat, ahol laknak a szüleim vagy keresztanyukámék. Ez már sajnos így marad, én már feladtam, a tesóm is feladta, éljük a saját életünket és nem kérdezünk. Mert jön a "majd megtudnád te". Egyébként teljesen értelmes, vidéki, viszont képzett emberekről van szó, akik teljesen kifordultak magukból pár éve. Szóval én már az aggódást abbahagytam, igyekszem a saját életem egyengetni és áldom a sorsot, hogy nem nevelték belém is ezt a mártírkodást, ami bennük van.
2014. szept. 30. 15:45
 12/13 anonim ***** válasza:

9-11 hsz-ra:

Alighanem erre egyedül az fog megoldást hozni, ha nagypapád meghal. Ha addig kibírják apukád és keresztapád, akkor van esély a házasságuk rendbe hozására és arra is, hogy veled, ill. a te gyerekeiddel foglalkozzanak.

Persze nagyon csúnyán hangzik, hogy valaki a nagyapja/apósa halálát várja, de ezt a helyzetet anyukádék, és némiképp nagypapád (a kimondott vagy kimondatlan elvárásaival) teremtették.

2014. okt. 3. 10:47
 13/13 anonim ***** válasza:
12: sajnos igen, ők a mártírok, mi a tesómmal már csendben tűrünk. Bár a tesómnak van egy elmélete, hogy anyu vagy keranyu hamarabb belehal ebbe, mint a nagypapánk...
2014. okt. 3. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!