Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szabhat meg a szülő a...

Mit szabhat meg a szülő a felnőtt gyerekének ha együtt laknak?

Figyelt kérdés

Nem sikerült a felvételim, nem dolgoztam... Erre anyám kihúzta a netet. Jó oké, nem örültem neki, de van benne igazság. Most van (lesz) munkám. Hozzáteszem több órában, és több fizetésért mint neki... Szerintetek normális, hogy még mindig nem hajlandó visszadugni? Illetve megszabja, hogy x időre visszadugja, de pl éjszaka nem, mert hogy akkor aludjak... Megszabhatja ilyen korban, hogy mikor feküdjen le? Főleg ha eddig sosem tette? Fix díjat fizet, teljesen mindegy, hogy mennyi ideig megy a net.

Az egyik munkám távmunka, amihez folyamatosan kell a net. Nem érti meg, hogy a munkáltatónak nem mondhatom, hogy bocsi, anyuka kihúzta a netem, mert kiröhögnek. Képes lenne hagyni, hogy vegyek magamnak egy külön netet, és egy kertben kettő működjön dupla áron. Nem érti meg, hogy nem gonosz vagyok hanem attól rettegek, hogy sosem lesz saját lakásom vagy bármi ilyesmi, és ez az ő hibája is, mert ha más utat választott volna, akkor jobban élhettünk volna, és most még annyiban sem segítene, hogy egy netet ne kelljen fizetnem, és félre tudjak tenni. Szerintetek mégis mit lehet ilyenkor csinálni? Hogy mi baja van, nem mondja meg. Illetve néha annyit mond, hogy nem segítek. Tényleg rossz vagyok, hogy nem segítek annyit amikor 2 munkám lesz, az egyik 3 műszakban, 3 kutyám van, minden nap haza kell járnom apámhoz is, ezen kívül még a felvételire is készüljek meg tanuljak... Ugyanakkora lakrészem van mint neki, amit rendben tartok, a kert pedig le van betonozva, és ott sosem járok... Amúgy meg ha megkér dolgokra, akkor általában megteszem. Persze nem ez az egyetlen amit megszab. Főzni, mosni sem tudok, vagy magamhoz venni bármi eszközt ha nincs itthon/alszik mert nem mehetek a házába. A melegvizet és a fűtést is csak tőle lehet irányítani. Persze nem muszáj vele laknom. Azt mondja hálátlan vagyok, mert nem értékelem, hogy itt lakhatok. Ha nem tetszik, haza is mehetek a fűtetlen, omladozó családi házunkba, ahol télen 5-10 fokban laktam a gimnázium alatt végig, egyedül. A kutyával aludtam, hogy ne legyen olyan hideg... Jogosan esik rosszul ez az egész? Tényleg ilyen borzalmas gyerek lennék?

2014. szept. 29. 22:10
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Arról nem én tehetek ha te tájékozatlan vagy. Olvass pl utána az NKE-nek. A pontok számítanak a legkevésbé... De más egyetemet is tudnék ahol testnevelés felvételi van. Elnézést, hogy repedt lábujjal hiába csináltam végig minden feladatot és nem sikerültek olyan jól.
2014. szept. 30. 10:07
 32/35 anonim ***** válasza:
18%
A Közszolgálati Egyetemen is nagyon számítanak a pontok. A te hibák, ha lesérültél, miért nem vigyáztál magadra, ha tudtad, hogy ez milyen fontos neked? Különben meg flegma vagy és nagyképű, megérdemled a sorsodat!
2014. szept. 30. 10:20
 33/35 A kérdező kommentje:
Jó, erre már nem tudok mit mondani, nevetséges vagy! :) Az a fajta ember, aki úgy fel van paprikázva, hogy bármit mondanak, azonnal lecsap rá, hogy a saját igazát bizonyítja. Valószínűleg nagyon felelőtlen és éretlen dolog volt belerúgni a szekrénybe! :D Még a legnagyobb olimpikonok is lesérülnek évente akár több alkalommal is, nehogy már nekem kelljen szégyelni magam.
2014. szept. 30. 10:23
 34/35 anonim ***** válasza:
76%
Jajj, tényleg ne vedd komolyan a szánalmas embereket, akik földhöz verik magukat, hogy azért is nekik legyen igazuk:) De a többieknek igazuk van. Ez a TE életed, másnak lehet hogy jobb vagy rosszabb, de az a te szempontodból lényegtelen. Neked azok között a körülmények között kell boldogulnod, ahova születtél. Nekem is lettek volna tanácsaim a szüleimnek, hogy mit csináljanak másképp:) De ez nem rajtad múlik. Ha az együttélés nem megy, akkor önállósodj, és apránként lépegetsz majd felfelé a lépcsőn.. 18 évesen nagyon kevesen boldogulnak egyedül, és többnyire ők is a túléléssel kezdik, majd ahogy nyílnak a lehetőségek, élnek velük. Tűzz ki célokat, és ne idegeld magad a jövőd miatt, mert még nem lehetsz rá befolyással.
2014. szept. 30. 12:39
 35/35 A kérdező kommentje:

Persze, csak fogalmam sincs hogy kéne és egyszerűen nem tudok nem aggódni a jövőm miatt. Jó persze odáig oké, hogy elmegyek dolgozni, de azon túl nem látok. Ha felvesznek jövőre, ugyanott vagyok, kiszolgáltatott. Ha maradok dolgozni, akkor még több időt elvesztek abból, hogy megvalosítsam az álmomat, mert biztos, hogy nem ebben a munkában akarok megöregedni. Félretevést fogalmam sincs hogy oldjam meg. Ha itt maradok, állandó ideg, ha elmegyek, az összes pénzem albérletre költöm...

Nem is az, hogy gyakorlatban nem segít senki, mert igen, de nekem inkább tanácsokra lenne szükségem. Csak a testvéreim nem hajlandók semmibe sem belefolyni meg oldalt választani mert már ők is megunták a problémákat a családban, apám meg túlságosan mérges anyámra ahhoz hogy objektíven ítélje meg a dolgokat, meg amúgyis is túl különbözőek vagyunk.

2014. okt. 1. 00:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!