Mit szabhat meg a szülő a felnőtt gyerekének ha együtt laknak?
Nem sikerült a felvételim, nem dolgoztam... Erre anyám kihúzta a netet. Jó oké, nem örültem neki, de van benne igazság. Most van (lesz) munkám. Hozzáteszem több órában, és több fizetésért mint neki... Szerintetek normális, hogy még mindig nem hajlandó visszadugni? Illetve megszabja, hogy x időre visszadugja, de pl éjszaka nem, mert hogy akkor aludjak... Megszabhatja ilyen korban, hogy mikor feküdjen le? Főleg ha eddig sosem tette? Fix díjat fizet, teljesen mindegy, hogy mennyi ideig megy a net.
Az egyik munkám távmunka, amihez folyamatosan kell a net. Nem érti meg, hogy a munkáltatónak nem mondhatom, hogy bocsi, anyuka kihúzta a netem, mert kiröhögnek. Képes lenne hagyni, hogy vegyek magamnak egy külön netet, és egy kertben kettő működjön dupla áron. Nem érti meg, hogy nem gonosz vagyok hanem attól rettegek, hogy sosem lesz saját lakásom vagy bármi ilyesmi, és ez az ő hibája is, mert ha más utat választott volna, akkor jobban élhettünk volna, és most még annyiban sem segítene, hogy egy netet ne kelljen fizetnem, és félre tudjak tenni. Szerintetek mégis mit lehet ilyenkor csinálni? Hogy mi baja van, nem mondja meg. Illetve néha annyit mond, hogy nem segítek. Tényleg rossz vagyok, hogy nem segítek annyit amikor 2 munkám lesz, az egyik 3 műszakban, 3 kutyám van, minden nap haza kell járnom apámhoz is, ezen kívül még a felvételire is készüljek meg tanuljak... Ugyanakkora lakrészem van mint neki, amit rendben tartok, a kert pedig le van betonozva, és ott sosem járok... Amúgy meg ha megkér dolgokra, akkor általában megteszem. Persze nem ez az egyetlen amit megszab. Főzni, mosni sem tudok, vagy magamhoz venni bármi eszközt ha nincs itthon/alszik mert nem mehetek a házába. A melegvizet és a fűtést is csak tőle lehet irányítani. Persze nem muszáj vele laknom. Azt mondja hálátlan vagyok, mert nem értékelem, hogy itt lakhatok. Ha nem tetszik, haza is mehetek a fűtetlen, omladozó családi házunkba, ahol télen 5-10 fokban laktam a gimnázium alatt végig, egyedül. A kutyával aludtam, hogy ne legyen olyan hideg... Jogosan esik rosszul ez az egész? Tényleg ilyen borzalmas gyerek lennék?
Anyám ingyen utazik, és neki már nem kell félretenni az önálló életre. Ha nem örökölt volna egy lakást, sosem lett volna neki sajátja. Ezenkívül meg például a 40 éves testvéremnek ki akarja fizetni a diákhitelét, aki évente kétszer jön meglátogatni... Nem pökhendi vagyok meg irigykedő, hanem kétségbesett. Valóban nem jó vele a kapcsolat és ez átmegy, de nem ez az egyetlen dolga ami miatt ilyen lett.
És a napi 8 órás munka 3 műszakban, utána pedig az otthoni távmunka mellett azért nehogy már szégyenkeznem kelljen.
Szerinted 70ezer ft-os fizetésből mennyit tudnál félretenni? Segítek: nem számottevőt. De önálló életet már el tudnál kezdeni élni. Összefogva barátnőkkel nem nagy ördöngősség kivenni egy lakást.
De még ha anyud ingyen utazik is: kevesebb fizetésből fenntart egy házat és két embert lát el.
A hozzászólásokban lévő magyarázkodásokat csak nagyjából futottam át. A kérdésben lévő dolgokat összegezném.
- Nem sikerült a felvételid. /Tanulni kellett volna/
- Lesz munkád. Egyenlőre még nincs, azaz egy kanyival nem járulsz hozzá semmihez, viszont már most leteszed anyádat, amikor kihangsúlyozod, hogy több fizetésért fogsz dolgozni.
- Nem segítesz annyit, mert két munkád LESZ. Te már most nem mozdulsz meg, mert majd....
- A három kutyádat ki tartja el? Gondolom nem te. A kaját meg is kell venni, nem csak a kutyák elé rakni. No meg az udvarral mi is a helyzet? Te nem használod? És a kutyáid?
- Főzni mosni nem tudsz, a kertbe nem mész ki segíteni, nem csinálsz semmit.
- Apádhoz kell menned minden nap? Hát miért nem költözöl oda? Miért kell egy felnőtt emberhez elmenni minden áldott nap ahelyett, hogy otthon elvégeznéd a dolgodat, egy kicsit tehermentesítve anyádat.
Ebből az egészből egy következtetést lehet levonni. Felettébb lusta vagy. Kifogásokat kereső semmirekellő lusta fiatal lány, aki az anyját hibáztatja mindenért.
Szerintem itt egy áldozat van, és az az anyád. Te annak ellenére, hogy anyád a belét kigürizte érted, apádhoz húzol, és gondolom a fagyos éjszakák se anyád hibájából alakultak úgy, hanem a te makacsságodból. Amikor rájöttél, hogy anyáddal csak kényelmesebb, hazalibegtél, és elvártál.
Szedd össze magad, és hallgass anyádra.
Bocs, hogy nem volt összeszedett, de erre egyben nem igen tudtam reagálni.
'Nem sikerült a felvételid. /Tanulni kellett volna/'
Látszik is hogy nem olvastad el, ugyanis írtam, hogy LESÉRÜLTEM a felvételi előtt, ezért nem vettek fel. Nem a pontjaim miatt.
Az udvart nem használom semmire és a kutyáim sincsenek itt, hanem otthon a családi házban (elváltak a szüleim), ezért is kell minden nap hazamennem. Meg ott segíteni, mert ott viszont van veteményes, meg állatok...
Most akkor mi van? Kinél laksz? Hol vagy? Ki kinél és miért van úgy ahogy?
Teljesen összevissza beszélsz
Lehetnél önálló. Albérlet lakótárssal pl.
Remélem, nem nappalira akarsz felvételizni.
Nekünk sem volt pénzünk, elmentem dolgozni és mellette tanultam.
És igen, természetesen adtam bele a családi kasszába.
Azt nem értem, hogy mire vagy elszállva, hogy többet keresel, mint anyukád. Utána meg írod, hogy 70 ezret kapsz. De közben még el sem kezdtél dolgozni, mert az írod, hogy lesz egy munkád.
Zavaros.
Fizess elő saját netet. Vegyél saját modemet. És akkor használod, amikor akarod.
Minek 3 kutya, ha nincs pénzetek?
Jaj ez kamu!
Már bele is zavarodott.
Most akkor kinél nincs fűtés? Anyukádnál vagy apukádnál? Már te is belezavarodtál, ugye? :D
Nem tudom, mi van ma. Lehet, hogy ugyanaz írja ki ezeket a nagy meséket, de ez ma már a 3. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!