Miért zavaró ez?

Figyelt kérdés

Nemsokára megszületik a kislányom. A férjemmel már régen megbeszéltük, hogy ha egyszer kislányunk születik az Andrea nevet adjuk neki. A férjem édesanyját hívták így, akit még gyerekként elveszített. Nekem is nagyon tetszik a név, ezért nem is volt semmi kifogásom ellene.

De a családunk, barátunk, sőt a kollégák szerint is elég tucat nevet adunk, meg nem vagyunk kreatívak a névválasztásban. Sokan még most is írnak neveket, hogy inkább nevezzük Majának, Aliznak, Kittinek, Elzának stb...De miért baj ha mi Andreát akarunk adni? Annyira csúnya ez a név? Szerintem szép név..Egy kicsit kezd bosszantani, hogy mások akarják az akaratukat ránk kényszeríteni..

2014. szept. 28. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Maja :D :D a kutyánkat hívták így, egy magyar kislányon nagyon nevetségesen hangzik ez a név.

Tojjátok le a többieket, és kapja meg a kislány az Andrea nevet. És nyugodtan megmondhatjátok a többieknek, hogy ez a ti döntésetek, és ne szóljanak bele.

2014. szept. 28. 19:04
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Nekem tetszik a Maja név, de az Andrea is nagyon szép. Szerintem nem tucatnév. Sőt mostanában inkább ritka.

A legfontosabb azonban, hogy nektek tetszik. A ti gyereketek, ti adjátok a nevét, ti fogjátok mindennap így nevezni, nem a szomszéd, és nem a kollégák.

2014. szept. 28. 19:09
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

En epp nem adnam csaladtag nevet, plane elhunyt csaladtag nevet a gyereknek, de ez en vagyok. Sok helyen szokas is szulo, nagyszulo utan elnevezni a gyereket.

A valasztott nev viszont szep. Mostanaban epp nem tucatnev, a felsoroltak annal inkabb. Nevvalasztasban ket ember velemenye kell, hogy szamitson csak: az anyae es az apae. Ne foglalkozz a tobbiekkel.

2014. szept. 28. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az általatok választott név szép és idötállóbb, mint a "divatos" nevek.

Mi éppen az ilyen reakciók elkerülése miatt nem mondtok meg elöre senkinek a gyerekek nevét, amikor megszülettek, akkor az lett a nevük, amit választottunk, mások meg utólag nem tudtak összevissza tanácsokat adni.

2014. szept. 28. 19:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem szép név az Andrea és manapság nem is gyakori, egyáltalán nem tucatnév.

Amúgy meg ha én lennék kolléga, családtag vagy valamelyik barátotok és tudnám, hogy ti tiszteletből választjátok ezt a nevet valaki szerettetek emlékére, akkor nekem egyáltalán nem lenne pofám megjegyzéseket tenni.

Ezt egyébként mondtátok nekik.

Az egyik ismerősöm lánya Viktória lesz. A nagymama után, aki szinte felnevelte a lányt, de a kisbaba születését már nem érhette meg. Eszem ágában sem lenne megszólni a névválaztást egyébként sem, de ilyen esetben meg főleg nem.

2014. szept. 28. 19:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem szép név, és szép gesztus is, hogy az édesanyja nevét választottátok.

Nem gondolom tucatnévnek, mert manapság pont az ilyen nevek ritkák, és a Maja és társai a tucatnevek.

Nyugodtan válasszátok azt a nevet, ami nektek tetszik, nem pedig másoknak. Főleg, hogy nem valami elvetemült, fura nevet akartok, hanem egy teljesen jó, normális nevet.

2014. szept. 28. 19:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Nincs semmi baj a névvel. Bármi mást választotok, abba is lenne, aki beleköt. Érzelmi töltése van számotokra, úgyhogy nem is értem, miért feszegeti bárki ezt a témát, szerintem tapintatlanság. Az pedig, hogy már halott: senki sem él örökké. Én édesapám nevén gondolkodom, hogy második névnek a fiam (ha lesz) neve után biggyesztem. Nem csak tiszteletből, hanem szeretetből. Remélem ő még a kezében foghatja egyszer az unokáját.
2014. szept. 28. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon szép név az Andrea. Az összes Andrea, akit eddig ismertem, kellemes jelenség volt :)

A többiek meg nevezzék el a saját gyerekeiket, ahogy akarják, ne a ti babátokon éljék ki a perverzióikat.

2014. szept. 28. 20:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem édesapám halt meg, amikor 5éves voltam, most 17vagyok, és ha fiam lesz, 100%, hogy Pisti lesz.:) még ha majd a leendő férjemnek annyira nem is tetszik. Apukám megérdemli! Szerintem ne foglalkozzatok mások véleményével!
2014. szept. 28. 20:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyon szép név! A kislányom most kezdte az ovit, egyik csoportban sincs Andrea. Már régen nem 'tucatnév'. A mai 35-40 évesek között van sok Andrea.
2014. szept. 28. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!