Miért zavaró ez?
Nemsokára megszületik a kislányom. A férjemmel már régen megbeszéltük, hogy ha egyszer kislányunk születik az Andrea nevet adjuk neki. A férjem édesanyját hívták így, akit még gyerekként elveszített. Nekem is nagyon tetszik a név, ezért nem is volt semmi kifogásom ellene.
De a családunk, barátunk, sőt a kollégák szerint is elég tucat nevet adunk, meg nem vagyunk kreatívak a névválasztásban. Sokan még most is írnak neveket, hogy inkább nevezzük Majának, Aliznak, Kittinek, Elzának stb...De miért baj ha mi Andreát akarunk adni? Annyira csúnya ez a név? Szerintem szép név..Egy kicsit kezd bosszantani, hogy mások akarják az akaratukat ránk kényszeríteni..
Maja :D :D a kutyánkat hívták így, egy magyar kislányon nagyon nevetségesen hangzik ez a név.
Tojjátok le a többieket, és kapja meg a kislány az Andrea nevet. És nyugodtan megmondhatjátok a többieknek, hogy ez a ti döntésetek, és ne szóljanak bele.
Nekem tetszik a Maja név, de az Andrea is nagyon szép. Szerintem nem tucatnév. Sőt mostanában inkább ritka.
A legfontosabb azonban, hogy nektek tetszik. A ti gyereketek, ti adjátok a nevét, ti fogjátok mindennap így nevezni, nem a szomszéd, és nem a kollégák.
En epp nem adnam csaladtag nevet, plane elhunyt csaladtag nevet a gyereknek, de ez en vagyok. Sok helyen szokas is szulo, nagyszulo utan elnevezni a gyereket.
A valasztott nev viszont szep. Mostanaban epp nem tucatnev, a felsoroltak annal inkabb. Nevvalasztasban ket ember velemenye kell, hogy szamitson csak: az anyae es az apae. Ne foglalkozz a tobbiekkel.
Az általatok választott név szép és idötállóbb, mint a "divatos" nevek.
Mi éppen az ilyen reakciók elkerülése miatt nem mondtok meg elöre senkinek a gyerekek nevét, amikor megszülettek, akkor az lett a nevük, amit választottunk, mások meg utólag nem tudtak összevissza tanácsokat adni.
Szerintem szép név az Andrea és manapság nem is gyakori, egyáltalán nem tucatnév.
Amúgy meg ha én lennék kolléga, családtag vagy valamelyik barátotok és tudnám, hogy ti tiszteletből választjátok ezt a nevet valaki szerettetek emlékére, akkor nekem egyáltalán nem lenne pofám megjegyzéseket tenni.
Ezt egyébként mondtátok nekik.
Az egyik ismerősöm lánya Viktória lesz. A nagymama után, aki szinte felnevelte a lányt, de a kisbaba születését már nem érhette meg. Eszem ágában sem lenne megszólni a névválaztást egyébként sem, de ilyen esetben meg főleg nem.
Szerintem szép név, és szép gesztus is, hogy az édesanyja nevét választottátok.
Nem gondolom tucatnévnek, mert manapság pont az ilyen nevek ritkák, és a Maja és társai a tucatnevek.
Nyugodtan válasszátok azt a nevet, ami nektek tetszik, nem pedig másoknak. Főleg, hogy nem valami elvetemült, fura nevet akartok, hanem egy teljesen jó, normális nevet.
Szerintem nagyon szép név az Andrea. Az összes Andrea, akit eddig ismertem, kellemes jelenség volt :)
A többiek meg nevezzék el a saját gyerekeiket, ahogy akarják, ne a ti babátokon éljék ki a perverzióikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!