1éve vagyunk együtt a párommal, akinek van egy 4éves kisfia? Bővebben lent!
Szerintem a gyerekek olyanok mint a macskak, ha odamesz hozzajuk es simogatni akarod oket, akkor elmennek, de ha szarsz rajuk akkor ok mennek oda hozzad :)
Szoval, ulj le csinalj valami erdekeset, de ne szolj neki hogy "nezd csak mit csinalok", hanem vard meg h o kerdezze meg mit csinalsz. Egy probat meger :)
Vagy jatsz a szamitogepen valami jatekkal, es o is akar majd jatszani :)
Életkori sajátosság, ereszd el a füled mellett, nem konkrétan neked szól.
A kisebbik öcsém 4-5 évesen olyan dolgokat levágott (sírás, hiszti, ordibálás a bátyjával - velem nem mert -, szülőkkel...), hogy csak lestünk.
A lányom is ilyen. Szintén négy. Életkori sajátosság. Én már megkaptam, hogy nem szeretlek, nem vagy anya, nekem jobb anyukám van, elköltözöm a nagymamihoz, elmegyek világgá, menj el világgá....
Fantáziadús gyerek. Majd kinovi.
Ilyenkor egyszerűen dühös.
Ne ijedj meg, fog még mást is mondani:
-Nem leszek a barátod!
-Világgá megyek!
-Menjél te világgá!
- Nem adhatsz puszit, mert a fiuk nem szeretik!
...stb. Ezek még a finomabbak voltak, amiket mostanában a fiamtól megkaptam. Olvasgasd Vida Ágnes blogját, vagy keress gyerekneveléssel kapcsolatos cikkeket, ami részletesen leírja, hogyan kezeld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!