Elengednéd a 16 éves lányodat a barátaival Londonba?
"Szülő,tanár nélkül. 5 napos városnézés,kirándulás."
Így nem, legalább 1 szülő menjen velük.
Felnőtt nélkül nem. És a felnőtt ne épp 19 éves legyen, hanem legalább 30 éves.
Bármi történhet egy csapat tinivel, kicsik még ahhoz, hogy egyedül flangáljanak Londonban.
Magyarázza már el valaki miért olyan szörnyen fontos, hogy egy 16 évesnek egy felnőtt fogja a kezét?
Egy felnőtt is ugyan úgy eltévedhet, ugyan úgy kirabolhatják. Sose biztos, hogy a felnőtt jobban tud angolul (ha tud egyáltalán), mint a 16 éves.
Őszintén előbb engedem el Londonba egyedül a gyerekem, mint Pestre. Jobb a közlekedés, jobb a biztonság, az egész város cafatokká van kamerázva, rengeteg a rendőr.
Szóval én továbbra is elengedném, mint ahogy el is engedtem. Semmi szörnyűség nem történt velük és jól érezték magukat. A repülőtérre kivittem meg hazahoztam őket és ennyi. Mikor megérkeztek, az első mondat volt, hogy "anya megyünk jövőre is".
Mondjuk, kicsit hülyeség néha, hogy külföldtől jobban féltik az emberek a gyerekeiket mint a saját lakóhelyüktől.
Pl nekem összes excsajom vidéki szülei úgy beszéltek Pestről mintha valami háborús övezet lenne, és hogy az ő lányuk nem mehet oda. Így van külfölddel is, félnek az ismeretlentől, és a tv alapján tájékozódnak.
Pedig sok 15-6 éves másik városba jár suliba, kollégiumban lakik, kilóg esténként, vagy olyan városrészen megy haza minden nap ahova más be nem teszi a lábát.
Elképesztő... Újra és újra megdöbbenek rajta, hogy egyesek úgy tekintenek a saját gyerekükre, mint valami agyhalott, életképtelen idiótára vagy mint egy háziállatra. Csak az a lényeg, hogy a póráz jó szoros legyen, ne legyen egyetlen önálló gondolata se, és anyuci minden parancsára azonnal ugorjon, bármiféle ellenvetés nélkül. De lehet igazatok van, ne is lássa a gyerek a világot, ne is szerezzen élményeket és tapasztalatokat.
Folyton sírnak az emberek, hogy a mai fiatalok milyen önállótlanok. De hát könyörgöm, a szüleik nevelik őket ilyenné!
Mennyire tudnak angolul, mennyire önálló, amikor család utazott közösen mennyire volt aktív a programok szervezésében, problémák megoldásában?
Én nem engedném el a 16 éves lányomat külföldre, most olvastam egy pszichológiai tanulmányt, hogy a kamaszok agya másképp értékeli a veszélyes, kalandos helyzeteket mint a felnőtté (dr. Adriana Galvan. [link]
Olvassátok el, még érdekes is :)
De ha már sokat járt kelt belföldön, barátja szintén, ügyes talpraesett, többször bizonyította, akkor lehet.. Egyénfüggő, de mégis a nem felé hajlok, pedig fiatal vagyok, 25 éves, és bejártam a világot. (Talán pont ezért nem :)) Egyszer 18 évesen egy barátnőmmel Londonban ragadtunk plusz 1 napra, mert törölték a járatunkat. Az volt első külföldi utam teljesen önállóan, és elég nagy teljesítménynek tartottam, hogy sikerült másnapra egy repülőre jegyet szerezni, minden hivatalos papírt intézni, igazi britekkel fontos ügyet eredményesen intézni.. Maga a légitársaság semmit nem segített, de utólag fizette a hazajutás költségét számla ellenében. Én mindezt 16 évesen nem tudtam volna elintézni, szimplán a nyelvtudás hiánya miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!