Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az orokbefogadott gyereket...

Az orokbefogadott gyereket lehet ugy szeretni mint a verszerinti gyereket?

Figyelt kérdés
Ha pl. egy hazaspar orokbefogad egy gyereket mert a no nem lehet terhes es utanna megis lesz gyerek. Ugyanugy szeretik az orokbefogadott gyereket mint a sajatot?
2014. szept. 26. 09:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
11%
Nem kell ezen összevitázni. Kinek a pap,kinek a papné. De az biztos,hogy a saját húsom-és vérem,az megkülönbözteti az én gyerekemet,az összes többi gyerektől. Számomra. Az vesse rám az első követ,akinek a sajátja nem a legszeretnivalóbb,minden körülmények között.
2014. szept. 26. 11:05
 12/26 anonim ***** válasza:
92%
igaz nekem nem utána született a lányom, hanem ő az első gyermek a családban, (14 éves) és most van egy 5 hónapos örökbe fogadott kisfiúnk is... (nekem nem lehet több) és bármilyen hihetetlen egy kívülálló számára, ugyanolyan rajongással szeretem a fiamat is, mint a lányomat... nincs különbség... a szeretet megsokszorozódik, nem pedig eloszlik ilyen-olyan arányban... tűzbe mennék érte is... hisz ő is az én gyermekem! az, hogy nem én szültem, a legkisebb mértékben sem érdekel... - ismerek olyan házaspárt is akikről a kérdező érdeklődik, hogy utána mégis született saját... ott sincs különbség a két gyermek között... ugyanúgy imádják az örökbe fogadott kislányukat is , mint a sajátjukat...
2014. szept. 26. 11:27
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

az ego hazas hasonlatot ugy latom paran felreertettek, nem azt irtam hogy kockaztatnad e erte az eletedet, az rendben van.

hanem azt, hogy ha valasztanod kellene akozott hogy melyikuket mented meg, mert ott egnek mindketten es csak az egyikkel tudsz kirohanni, vagy ilyesmit.

tehat ha dontened kellene, hogy melyik eljen, es csak az egyiket valaszthatod.

2014. szept. 26. 11:47
 14/26 anonim ***** válasza:
91%
akkor ott égek én is bent, mert nem tudnék választani... lehet hihetetlenül hangzik, de tényleg ugyanúgy imádom mindegyiket... mint ahogy írtam már, ő is az ÉN gyermekem... ilyen kérdésre úgy gondolom egy szülő se képes konkrét választ adni... még örökbe fogadó szülő sem... (legalábbis nagyon remélem, hogy a többiek is így gondolkodnak-éreznek mint én :) - aki meg nem, az ne fogadjon örökbe! :) )
2014. szept. 26. 11:59
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

Én pontosan értem, utolsó, mire gondolsz. De hidd el, ez még vér szerinti gyerekeknél is dilemma lehet. Pl. nekem legnagyobb vágyam egy fiúgyerek volt. Erre lányom született. Később lett egy fiam is, azt gondoltam, ez a legnagyobb boldogság az életemben. Mindig tudtam, ő az első nekem. Azt gondoltam, egy ilyen esetben csakis őt választanám.

Aztán egyszer nagyon megbetegedett a kislányom, az orvos azt mondta, ez az éjszaka a krízis, ez eldönti, életben marad vagy meghal.

Az az éjszaka még ma is bennem él, akkor tudtam meg, hogy nem tudnék választani, nem lehet. Nélküle nem tudnék élni.

Ma már felnőtt, saját családja van, nagyon-nagyon szeretjük egymást, de az az éjszaka volt, amikor erre rádöbbentem.

Szóval más az elgondolkodás egy adott dolgon, és más a valóság.

Lehet, hogy éles helyzetben nem is tudnál dönteni Te sem?

2014. szept. 26. 12:05
 16/26 anonim ***** válasza:
Válaszom a 13. hsz-hoz szólt.
2014. szept. 26. 12:09
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az, aki nem tudja sajátjaként szeretni, az ne is fogadjon örökbe gyereket...
2014. szept. 26. 12:35
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
15: lehet, nem tudom, nekem "csak" sajatjaim vannak, de elkepzelni se tudom hogy lehetne-e igy szeretni egy "idegen" gyereket.
2014. szept. 26. 12:37
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
nincs azzal semmi baj, ha úgy érzed nem tudnád ugyanúgy szeretni... egyszerűen akkor neked "nem való" az örökbe fogadás.. mint ahogy az "én jobban tudom" válaszoló írta akkor nem szabad örökbe fogadni... ennyire egyszerű :)
2014. szept. 26. 13:03
 20/26 anonim ***** válasza:
88%

18. megértelek. Nekem is csak sajátjaim vannak. És mindaddig, míg nem tudtam, hogy örökbefogadott vagyok, nem hittem el, hogy lehet sajátként szeretni egy idegen gyereket.

De a szüleim bebizonyították, hogy lehet.

2014. szept. 26. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!