Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a nevelőapuka...

Mit tennétek, ha a nevelőapuka (nagyon) felpofozna egy 10 éves gyereket?! Az öcsémről van szó.

Figyelt kérdés

Még, ha elméletben rá is szolgált, mert ugye verésre egy gyermek nem szolgálhat rá... Ti mit tennétek a helyemben?

19/f (Nem velük lakok)

2014. szept. 23. 12:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
92%

Ilyen szituációban?

Nem...egy gyerek főleg ilyen helyzetben nem szabadna bántani.

Ebben a korban a gyerekek támogatásra,figyelemre megértésre szorulnak, nem negatív megerősítésre verés formájában.

"A pofon nem egyenlő a véréssel"

Itt most nem csak testi bántalmazásról van szó...az a baj, hogy sokan szülőként csak azt látják/gondolják, hogy meglegyintem egyszer kétszer, majd tanul a fájdalomból.

De arra nem gondolnak, hogy később mi marad meg a lelkében.

Nagyszülők?

Milyen gyakran találkozol az öcséddel?

Milyen messze laksz tőlük?

2014. szept. 23. 13:47
 22/29 anonim ***** válasza:

Gyereket*

(Bocsi a hibák miatt)

2014. szept. 23. 13:49
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

1. Én mint anyuka, tudni akarnàm hogy mi törtènik a gyerekemmel azalatt az idö alatt míg nem az èn felügyeletem alatt van. Függetlenül attól hogy veszekedès lesz -e az ügyböl vagy sem.

2. Elbeszèlgetnèk a helyedben az öcsèmmel hogy màskor is elöfordult-e hasonló.

3. Erröl az èdesapàdnak is tudnia kell.

2014. szept. 23. 14:10
 24/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos választ. Az öcsémmel elég jó a kapcsolatom, napi szinten beszélünk és heti szinten legalább egyszer találkozunk, általában mindent elmond nekem, de hasonló esetről nem tudok.

Anyukám már azóta tud róla... Azt mondta, hogy kifogja dobni. Most azt hiszem átmegyek segíteni összeszedni a csávó cuccait, hogy amint megjön mehessen is és ne legyen lehetősége a "békülésre".

Még egyszer köszi a segítséget mindenkinek!

2014. szept. 23. 16:41
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

12:27 voltam. A pontos szituációt le kellett volna írnod már a kérdésnél, mert nagyon nem mindegy. Így egy csomóan írtunk fölöslegesen. Természetesen ebben a helyzetben nem nevelő célzatú pofonról volt szó, hanem agresszív magatartásról, hiszen a gyerek nem tudatosan rosszalkodott, hanem lelki problémái vannak. Ilyen esetben nem pofon kell, hanem be lehetett volna vonni pl. a gyerek egyik pedagógusát vagy egy pszichológust, és meg lehetett volna beszélni az iskolai problémákat közösen.

Ha a nevelőapuka rendszeresen így bánik a gyerekkel, akkor a gyermekvédelemnek lehet szólni.

2014. szept. 23. 20:28
 26/29 anonim ***** válasza:
69%
Egyik ismerősömnek a húgát ütötte meg a nevelőapjuk, amikor a srác ezt megtudta, akkor hazament és elég keményen elintézte a fószert.
2014. szept. 23. 21:24
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, sikerülni fog eltávolítani az életedből, különben teljesen tönkreteheti az öcsédet lelkileg. Meg anyukádat is, ha az öcséd tönkremegy. Gondolom ő se szívesen nézné végig, ahogy a fia kamaszkorában összeomlik, mert már nem bírja a rá nehezedő terheket. Ennek sajnos általában ilyen következményei vannak. Nagy szüksége van most rád az öcsédnek. Én a helyedben mindent megtennék, hogy a nevelőfater elköltözzön onnan. Ha kell, szólj a rendőrségnek. Ha vérzett a szája, az már több napon túl gyógyuló sérülés, azért már büntetést is kaphat.
2014. szept. 23. 22:38
 28/29 anonim válasza:
Ezt a lenyt akit most neveloapakent leirtal en lany letemre ugy megalaznam minden nyilvanos helyen es fu... A szart is kivernem ebbol a senkibol
2015. jan. 25. 02:15
 29/29 anonim ***** válasza:

Most le pontoztok majd, de ha ez velem fordulna elő a szart is kiverném a kedves "nevelőapukából" Szintén 19/F

Mi lenne, ha el vinnéd az öcsédet egy kis időre? Persze, ha van rá lehetőséged, gondolom anyuka is megengedné, hogy párnapot együtt legyetek.

2015. nov. 22. 08:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!