Holnap hozzánk költözik a párom 24 éves lánya. (? )
Párom lánya Budapestről költözik hozzánk. Nekem fura lesz az egész együttélés, hiszen a lány már nagy. Mi lesz, ha nem fog menni ez az egész?
Félek, hogy mi lesz.
Nem értem a kérdést.
Most fog csak odaköltözni, de már sopánkodsz? Majd pár együtt töltött hét után, ha nem mennek a dolgok.
1. üljetek le és beszélgessetek - vagy legalábbis próbáljatok
2. ne utasítgasd, ha valamit szeretnél tőle, kérd
3. úgy viselkedje vele, ahogy szeretnéd, hogy veled viselkedjenek
4. ha bajod van, mondd el neki
5. ne célozgass, konkrétan beszélj
6. ne legyenek irreális elvárásaid, ne kötekedj
7. és ha valami nem klappol, hármasban üljetek le, hallgassátok meg őt is
Én esetem (apával kellett költöznöm 18 évesen a párjához a suli miatt) - hogy milyen NE légy:
1. hiába próbáltam közeledni felé sokszor, mindig zárt két szóval lerendezte a kommunikációt
2. mindig parancsolt, amit ráadásul azonnal meg kellett csinálni, különben kiabált mindenkivel
3. megalázott, kigúnyolt, ő volt az istennő, rajta kívül mki tehetetlen, hlye (a szülei is)...
4. állandóan a hátam mögött beszélt ki, annyi gerince nem volt, hogy közölje, ha valami baja van
5. hát, igen, egyesek (és itt rám néz) olyan hlyén gondolkodnak (egyszer konkrétan rávágta, hogy fasság, amit gondolok)
6. csináld meg ÍGY - és mikor kész voltam, akkor meg jött a "de nem jó", már megint elrontottad, á, nem igaz, hogy még ezt sem tudod megcsinálni... és társai
7. mikor valami baj volt, ők ketten leültek, megbeszéltek, de meg sem kérdezték, mit-miért teszek, csak elkönyvelték, hogy orvoshoz kell vinni, mert alkalmazkodásképtelen vagyok
...
De ha nyitottan állsz hozzá, és nem anyja, hanem barátnő-féle próbálsz lenni, akkor nem lehet gond.
Ő, amúgy mennyi idős vagy? Mert az viszont igenis problémákat vethet fel.
Egyik barátnőm együtt élt egy férfival, akinek a lánya 4 évvel volt fiatalabb bnőmnél. Persze, hogy megvetette, meg állandóan feleselt neki, ami mondjuk tök érthető, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!