Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik meg, hogy a...

Miért nem engedik meg, hogy a melegek legalább mások bántalmazott, fiatalkorú, meleg gyerekeit örökbefogadhassák?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..

Itt egy kérdés,ami szerint az ilyen és hasonló esetek ezt indokolttá tennék.

Szerintem sokkal jobb lenne a gyereknek,ha nem félelemben élne addig amíg nagykorú lesz.

2014. szept. 16. 01:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy igazán nemes lelkű ötlet, de semmi realitás alapja nincs.

Gondolj bele, aki gyereket akar örökbe fogadni, az nem önzetlenségből teszi, hanem mert gyereket akar, de neki ilyen olyan okból nem lehet saját. Kisgyereket akar, hogy ő nevelhesse, lássa felnőni, megélje vele a fontos pillanatokat, szoros kapcsolatot alakítson ki. Nem hiszem hogy olyan sokan tolonganának, hogy örökbefogadhassanak egy 13-17 éves kamaszt. És ez nemtől, szexuális orientációtól függetlenül így van.

2014. szept. 16. 06:31
 12/26 anonim ***** válasza:
65%

Végig olvastam a válaszokat, és csodálkozom rajta, hogy a mai világban még mennyire elitéli a többség a homoszexualitást.

Félre értés végett, én sem támogatom, de semmi bajom azokkal a meleg férfiakkal, leszbikus nőkkel, akik egyébként normális életet élnek.

Ha egy leszbikus nő szülhet gyereket, és nevelheti együtt a párjával, akkor egy homo férfi miért ne fogadhatna örökbe? Valószinűleg sokkal boldogabb életet élhetne a gyerek egy olyan családban, ahol szeretik, és rendesen nevelik. Egyáltalán nem biztos, hogy egy meleg családban ban felnőtt gyerek is meleg lesz.

2014. szept. 16. 06:34
 13/26 anonim ***** válasza:
78%

Abbol, hogy valaki homoszexualis nem következik egyenesen, higy nem bántalmazó.

Amúgy Magyarorszag rendkivul prud, homofób, csak látszat elfogadás van. Ha engedélyeznék az azonos nemű pároknak az örökbefogadást, annak a gyereknek pokol lenne az élete az otthonán kívül.

2014. szept. 16. 07:00
 14/26 anonim ***** válasza:
18%

Azért, mert olyan, hogy "meleg gyerek" nem létezik.

Gyerekkorban NEM lehet megállapítani a későbbi szexuális orientációt, akármit is állítanak egyes áltudományos szakemberek.

2014. szept. 16. 07:53
 15/26 zabmester ***** válasza:

Kedves gondolat a részedről, de ahogy azt már mások is írták, a meleg párok sem kamasz gyereket szeretnének elsősorban örökbe fogadni, hanem babát, kisgyereket, hiszen ők szeretnék felnevelni, ők szeretnének a szüleik lenni. Ez egy kamasz esetében már nem igazán tud kialakulni (persze vannak kivételek, de elég ritka, hogy valaki, akit mondjuk 15-16 évesen fogadnak örökbe, az új szülőkre valóban szülőként tud tekinteni).

Ez az egyik. A másik, hogy bármennyire is sok az olyan szülő, aki nehezen, vagy egyáltalán nem tudja elfogadni, hogy a gyereke homoszexuális, azért azt is erősen kétlem, hogy sokan lennének közöttük olyanok, akik törvényesen lemondanának a gyerekükről, és ezáltal lehetővé tennék, hogy meleg párok neveljék fel őket. És amúgy is, azt a gyereket nem lehet örökbe adni, akiről nem mondott le mindkét szülő. Ilyen helyzetben szerintem legalább az egyik tuti meggondolná magát. Meg egyébként olyanról sem nagyon hallottam még, hogy valaki állami gondozásba adja a gyerekét, csak mert meleg. Olyanról persze már igen, hogy valaki nem foglalkozik vele többet, esetleg ki is teszi otthonról, de jogilag nem rendezi az ügyet.

2014. szept. 16. 08:07
 16/26 A kérdező kommentje:

Mi az ,hogy nem mondott le?

Bántalmazzák a gyereket!Itt nincs miről kérdezni!El kell venni tőlük a jogaikat!

Kedves előttem szóló,de létezik "meleg gyerek",ahogy te fogalmaztál,a nemi érdeklődés már olyan 10-12 évesen kialakul,van hogy hamarabb is a heteróknál is.

Emlékezz vissza az általános iskola felső tagozatára!Én tökéletesen emlékszem,hogy mi volt a fő téma akkoriban,mikor én voltam abban a korban.A gyerekek már olyankor mutatnak szexuális érdeklődést.

Egy 15 éves(középiskolás)gyerekről meg azt állítani,hogy nem alakul ki a szexuális irányultsága elég nagy butaság.

2014. szept. 16. 17:28
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem akarnak a melegek kamaszt örökbe fogadni???

Hát akkor kit akarnak örökbe fogadni azok a 40 év feletti meleg párok akik most értek meg a szülőségre?

40 felett szerintem azért sokkal ésszerűbb már egy nagyobb gyereket örökbe fogadni,mint egy csecsemőt.

De itt nem is ez a lényeg!Hanem elsősorban az,hogy kinek van szüksége segítségre!

Nem értem ezeket az érveket.

Én 26 éves vagyok,egyedülálló.De ha a helyzetem engedné simén örökbe fogadnék egy kamaszt,akit bántalmaznak a szülei.

A jelenlegi jogszabályok szerint,16 év minimum korkülönbségnek kell lennie az örökbefogadó és az örökbefogadott között.Tehát én ezt nem tehetném meg,még ha a helyzetemben képes is lennék erre.

Viszont nem értem,hogy 40-es,50-es meleg párok(akik valljuk be már eléggé lekéstek a gyereknevelésről) miért ne fogadhatnának örökbe egy kamasz gyereket.

Jobb helyeken,a normális szülőknél,amúgy sem 18 éves korig terjednek a szülői kötelességek.

Tehát,ha egy 15 évest esetleg örökbe fogadnak,az nem 3 évre szól,csak jogilag.

A mai fiatalok 25-30 éves korukig a szüleikkel élnek,mert tanulnak vagy mert anyagi helyzetük nem engedi meg,hogy elköltözzenek.Szóval egy 40-es,50-es párnak ez nem pár évre szóló kötelék,hanem hosszabb.

Persze ez nem olyan,mintha valakit születése óta nevelnének,de nem szabad mohónak lenni,meg kell elégedni ezzel is.Főleg olyanoknak,akik felett mát eljárt az idő,ilyen téren.

2014. szept. 16. 17:37
 18/26 A kérdező kommentje:

De már az is jó lenne,ha heteró,de elfogadó szülőkhöz kerülne,ahol nyíltan beszélhetnének a témáról és nem kellene félelemben élnie a gyereknek.

Nem hinném,hogy a heteró,meddő pároknak is ennyire válogatni kellene.

A szomorú,hogy a törvény védi az ilyen erőszaktevő szülőket,mondván nekik jogaik vannak!

És még felveszik a gyerek után járó támogatásokat és terrorban tartják a gyereket!

2014. szept. 16. 17:45
 19/26 anonim ***** válasza:
ha a homók már 15 éves korukra tudják, hogy melegek, akkor miért van az, hogy ismerek egy csomó meleg manust, akinek felesége volt, gyerekei vannak?
2014. szept. 17. 00:57
 20/26 anonim ***** válasza:
2014. szept. 17. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!