Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem vehetek magam pc a...

Bmv kérdése:

Miért nem vehetek magam pc a saját pénzemből?

Figyelt kérdés
A szüleim nem engednek semmit venni a saját pénzemből van egy laptopom de nem viszi el a játékokat mert ahhoz túl gyenge, de szerintük jó az! Karácsonra akarok venni magamnak egy PC-t de nem engedik pedig én fizetném az egészet..

2014. szept. 11. 17:31
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Olvasok sportolok a gép mellet de a 2 óra max szoval nem mindennap 2 orat gepezek
2014. szept. 11. 20:03
 32/35 anonim ***** válasza:
Én 220-ból jobb konfigot állítottam össze fél éve, pedig abban már a 22"-s monitor is benne volt. :)
2014. szept. 11. 20:15
 33/35 anonim ***** válasza:

Azért nem engedik, mert a "saját pénzed" nem a saját pénzed. Nem te kerested meg munkával, csak kaptad.

10 évesen még ott a hátsódon a tojáshéj és ők tisztában vannak vele, hogy milyen könnyű ennyit eltapsikolni hülyeségekre, de milyen nehéz megkeresni. Persze papolhatok én neked, amíg nem dolgoztál, addig nem fogod megérteni úgyse.

Plusz valóban van egy laptopod. Nem akarják, hogy agyatlan zombiként ülj a gép előtt egész nap és olyan játékokkal kockulj, amiket korhatár szerint még nem is szabadna. A mai világban kikerülhetetlen, hogy egy gyerek számítógépet használjon, nem is kell tiltani, sokat segíthet a tanulásban, stb. De erre bőven elég a laptopod. Az viszont nem jó, amikor már függő lesz belőled és a fél életedet a gép előtt éled.

Na ezért nem engedik.

2014. szept. 11. 21:38
 34/35 anonim válasza:

Jaj hagyjuk már. Nem a saját pénze, mert nem ő kereste meg, ezért ne is költse el "hülyeségekre." Kérdem én, akkor mire költse? 21. század. A gyerekek már nem a könyvekre és a legókra hajtanak, és ez tény. A világunkban tök természetessé vált már ez az egész, persze sokan (nem bántásból, az előző generációból) nem akarják elismerni. Pedig ez 10-20 év múlva nem lesz kérdés hogy a technikára mindenkinek szüksége van. Az megint egy más kérdés, hogy mennyit ül előtte, viszont ezt nem nekünk kell eldönteni, nem ez a kérdés. De hogy hozzászóljak, valaki írta hogy nagyon káros napi 2 óra gépezés, szerintem meg nem, tekintve hogy ezen kívül mást is csinál, segít, stb.

Azt is kérdezték, hogy honnan van 800 eurója. Van és kész, mondta hogy jól állnak anyagilag, akkor hadd költse már arra ami örömöt okoz neki és megteheti. Aki szerint meg nevetséges hogy egy (akkor) 10 éves kapjon egy jojó gépet abból max az irigység beszél vagy a felháborodás, hogy bezzeg neki, vagy másoknak nem adatik meg. Ilyen a világ, én azért nem fogok nélkülözni mert más nem engedheti meg magának azt amit én. Megteheti, szüksége van rá, jó dolog, hát vegye. És még egyszer, nem arról szól a kérdés hogy aztán mennyire használja. Nem mostani a kérdés, azóta biztos eldőlt a helyzet, én csak a véleményem írtam le, természetesen nem erőltetem rá senkire.

2015. jún. 16. 10:32
 35/35 anonim válasza:

*jó

Telefonról írtam.

2015. jún. 16. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!