Megismerkedtem egy gyönyörű roma lánnyal, de a szüleim nem tudják elfogadni, hogy kezeljem?
Kérdező, le a kalappal előtted! Nekem nagyon szimpatikus a hozzáállásod, és sajnálom, hogy a szüleid ilyen buták.
Én is roma származású vagyok félig, de egyetlen percig nem éltünk úgy (és egyik rokonunk sem), mint amit az emberek rögtön ennek hallatán feltételeznek.
Tiszták vagyunk, tanultunk, dolgozunk. Semmi, de az ég világon tényleg SEMMI különbség nincs köztük más, szerintük "magyar" emberhez képest.
Akkor miért ne lehetne velem barátkozni/párkapcsolatban lenni csak azért, mert a vérem szerint roma is van bennem?
Amúgy szerintem sokan meglepődnének, ha megtudnák, hogy milyen származású emberek vannak a felmenőik között... Ugyanis a magyar nép mindig is azért volt tehetséges és életképes, mert annyira kevert és sokszínű a társadalom. A beltenyészet sosem jó...
Még nem gondoltál rá, hogy a szélsőjobbos eszmék gyökereiről kérdezd a szüleidet? Szélsőjobbosnak nem születik valaki, és nem a cumit a szájából kivéve jelenti ki "Holnaptól szélsőjobbos leszek".
Megismerkedtél egy gyönyörű roma lánnyal. De vajon ismered-e a roma kultúrát? Tudod-e, hogy a kulturális különbségek mit jelentenek és mit okozhatnak a kapcsolatotokban?
Nem kell a hozzászólókkal egyetértened, csak legyél pontosan tisztába azzal, amit választasz.
Ne csak annyit tudj, hogy gyönyörű!
"Ne csak annyit tudj, hogy gyönyörű!"
Ezt hiába mondod, annak, aki szerelmes.
A szerelmes csak a lényeggel foglalkozik, ezért is olyan nagyszerű állapot. A szerelmes vak lesz a világ fizikai dolgaira, és mégis metafizikailag Látó lesz.
Egy rendes roma család, az nagyon viszi tovább a hagyományokat, miszerint a lány szűz, nem ismerkedhet csak úgy hébe hóba, a család választ férjet, szintén egy jó családból származó roma fiút, a lány nem lehet a fiúval kettesben, a fiú mehet a lányhoz, de nem viheti el a házból sehová! Ez megy hónapokig, míg megházasítják, a lánynak csak 1 férfi lehet az életében a férje! De előfordul az is, hogy a roma fiú megszökteti a roma lányt, de abból nagy batália lesz.
Ez a rendes roma család!
Akivel te megismerkedtél az már nem a rendes roma élet, ha a lány csak úgy ismerkedhet! A roma lányoknak 14-15, de legkésőbb 16 évesen már ki van választva a férj!
Lehet lepontozni, de ez a való igazság!
A férjem is anno megismerkedett az ex nejével aki szintén roma, de rosszabb család, sok férfi volt az életében előtte is közben is és utána is! A lány és a családja fehér bőrűek, de egy közös gyerekük született aki fekete, mint a korom. Persze nem a bőrszín után ítélek, hanem az embert nézem saját magát!
Vannak roma barátaink, akik tisztességesen dolgoznak, de ők szintén egy másik hagyományból!
Mert ugye a tisztességes igazi roma családnál a feleség otthon van, nem dolgozhat a férj tartja el, cserébe cseléd, főz, mos takarít az egész családra! Egyedül nem teheti ki a lábát sehova, még boltba sem!
Ácsi, annak, hogy valaki nem kedveli a romákat, és nem szeretné, hogy a családjának köze legyen hozzájuk, semmi köze a magyarságtudathoz, az illető egyszerűen csak felelősségteljesen gondolkodik.
Annak a gyönyörű roma lánynak családja is van, és bármennyire is rózsaszín szemüvegen át nézed őket, arról azért tudj, hogy a "rendes család" nálunk és nálunk, magyaroknál nem ugyanazt jelenti.
Az meg, hogy a romák nem mind "rendesek", sajnos egyáltalán nem a szüleid képzelgése, hanem a valóság. Úgy mondom ezt, hogy nem vagyok szélsőjobbos, sőt, még jobboldali se, csak láttam már nem egy, nem két cigányt, és én nem rózsaszín ködön át néztem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!