Miért nem akarják a szüleim hogy kapcsolatot kialakítsak a romákkal? Megtiltották, hogy köszönjek a cigányokak!
Nem vicc kérdés! Építették az utat és köszöntem nekik mikor elgurultunk autóval mellettük.
Megkérdezték, hogy miért köszöntem nekik!
Majd pár nap múlva megint jöttünk arra, és ismét köszöntem nekik, és megmondták, hogy" Ne köszönj már a naplopó cigányoknak!" Nem provokálok így történt! Miért nem köszönhetek a cigányoknak?
17f
Az én nagyszüleim nem rasszisták, elfogadó, jó emberek. De mikor ők voltak fiatalok, a cigányok magázták a magyarokat a faluban és nem szólhattak hozzájuk, csak ha ők szóltak (mármint a magyarok).
Innen is eredhet, hogy nem szeretik az ilyen fajta tiszteletlenséget, hogy te köszönsz nekik.
Féltenek a szüleid.
A romáknak más a kultúrájuk, mentalitásuk mint a nekünk magyaroknak.
Mondok egy példát: - val. ez is benne van szüleidben amiért nemet mondanak (megfigyelésem, nem minden roma családra igaz, de úgy gondolom azokkal akikkel én találkoztam a nagyobb részére (nem az 51%-ra))- Amíg a magyarok 2x meggondolják, hogy gyereket vállaljanak, addig a romák ezzel nagyrészt nem foglalkoztak és lesznek a gyerekek, majd pedig ellesznek valahogy. Gyerek felelősség és a felelősség sok romából hiányzik - tapasztalatom szerint - és ezt a magyarok megvetik.
Ellenpélda: Láttam már jól működő házasságot roma én magyar között, nem törvényszerű, hogy a különböző kultúra ne férne meg egymás mellett. De ez egyetlen eset volt.
Összegezve nem akarják, hogy keveredj velük, bármilyen szinten.
Másrészt a dolgozó ember nem megvetendő, legyen roma vagy magyar. Ő is adót fizet a keresetéből ha úgy érzed megérdemel egy üdvözlést, hogy jobb napja legyen a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!