Miért nem akarják a szüleim hogy kapcsolatot kialakítsak a romákkal? Megtiltották, hogy köszönjek a cigányokak!
Nem vicc kérdés! Építették az utat és köszöntem nekik mikor elgurultunk autóval mellettük.
Megkérdezték, hogy miért köszöntem nekik!
Majd pár nap múlva megint jöttünk arra, és ismét köszöntem nekik, és megmondták, hogy" Ne köszönj már a naplopó cigányoknak!" Nem provokálok így történt! Miért nem köszönhetek a cigányoknak?
17f
Előbb vernek meg ha nem köszönök, mintha igen, szóval nem értem miért mondjátok hgy vigyázzak velük!
És képzeljétek az orvosnál is köszönök ha bemegyek a váróba!
A nyugdíjas nénik már a bökőt élezik!
A legnagyobb bunkóság nem köszönni valakinek. Főleg akkor, ha még okod sincs rá, csak szimplán a származása miatt nem teszed...
Te okos és érett vagy, a szüleid buták sajnos.
Azért ezzel vigyázni kell. Jó, ismeretleneknek - munkás, pl. - ne köszönj (minek?), de ha egy cigány odajön hozzád az utcán tüzet kér, időt tudná, tehát normálisan közeledik és kommunikál, akkor legyél vele te is normális, akárha fehér ember lenne.
Az utcánk végében volt a telep, sokszor mentem éjjel haza egyedül, ők velem szemben, v mögöttem (egy hév, pl.), és soha nem bántottak, be se szóltak. Viszont, ha kérdeztek (pl. nyitva van-e a bolt), rendesen válaszoltam nekik. Meg a gyerekek is néha jöttek nézd, mink van - és mutatták a bogarat, vagy gyíkor, amit fogtak. Megdicsértem, beszéltem velük pár szót és mentem tovább.
Ezzel csak azt akarom mondani, ha normálisan közeledik feléd, és te ugyanúgy, nyitottan állsz hozzá, nem fog bántani meg leszólni, hisz értékeli, hogy emberszámba veszed.
Kivételek persze vannak, de a hótt koszos, sötét képű félrészeget úgyis messze elkerülöd.
Kedves utolsó két olyan esetet írtál le pont "tüzet kér,időmegmondást kér" és hasonlók.Ilyenkor pont arra mennek hogy te elővedd a telefonod,gyújtód vagy amit kérnek és nagyba kikapják a kezedből és pápá telefon...
Budapesten legalábbis ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!