Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha édesanyám nem kér tőlem...

Ha édesanyám nem kér tőlem pénzt akkor esetleg bevásárlás? Milyen értékben?

Figyelt kérdés

Több mint hete kezdtem el dolgozni életem első munkahelyén! Nekem a fizetésem nem havonta van hanem naponta fizetnek!

Változó mennyit kapok, függ hogy délelőtt, délután vagy egész nap vagyok-e!

Azt szeretném kérdezni hogy ha édesanyám azt mondta hogy ő nem veszi el a fizetésem, nem is kér ahogy a bátyámtól sem tette régen, fordítsam magamra, és haladjunk a párommal! Viszont ha már nem kér, én még is szeretnék besegíteni, bár nem vagyunk, vannak rászorulva de csak a gesztus miatt!

Ha mondjuk havonta egyszer tartok egy bevásárlást olyan 10.000ft értékben??!! Az mennyire állja meg a helyét?? Nem túl kevés??Havonta kb 80.000ftot keresek +/- 5.000

2014. szept. 6. 13:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 10e Ft értékű bevásárlás megállja a helyét. Főleg, ha tartós cikkeket veszel - konzerv, cukor, liszt, szörp, fagyasztott termék. Ugyanis ha a szüleid is vásárolnak, pénzkidobás lenne a napi fogyasztási cikk vásárlása, megromlana, mielőtt elfogyasztanátok.

Vagy vegyél sampont, szappant, takarítószert. Esetleg kedveskedj nekik azzal, hogy előfizetsz a kedvenc újságukra.

2014. szept. 6. 13:36
 2/11 anonim válasza:
33%
10000 forint havonta nagyon karcsú. Legalább 30-at kéne adnod, mondjuk a csekkek egy részének fedezésére. Azt jobban fogják értékelni, mert úgyis azt vesznek majd a fennmaradó pénzből, amit ők akarnak és nem, amit te eldöntöttél.
2014. szept. 6. 13:40
 3/11 anonim ***** válasza:
En anno hetente vittem el anyámat a heti vásárlást intézni, ez kb 5-7e volt alkalmanként.
2014. szept. 6. 13:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor dolgozok akkor a kávét,öblítőt,mosóport,tusfürdőt,sampont mindig én veszem. Anyum mondta,hogy nem kell pénz csak az alap dolgokat vegyem meg.Cukrot,lisztet is szoktam venni.

De ha úgy van számlában is segítek. Pl nyilván saját telefonszámlámat és a két kutya (egyik hugomé) ellátását is maximálisan én veszem át.

2014. szept. 6. 13:48
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem kedves gesztus lenne.

Ilyeneket bármikor ellehet tenni: Sampon, tusfürdő, haj kondícionáló, fogkefe, fogkrém, domestos, öblitő, mosószer, wc illatosító-tisztító,ablak pucoló, mosogatószer, szivacs, spirál súroló, wc papír, papírzsebkendő, szalvéta.

Olaj, cukor, só, liszt, tojás, hagyma, burgonya, liszt, fűszerek, üditő, ásványvíz, gyümölcslé, tea filter, konzerv, mirelit árú, sárgarépa-gyökér, citromlé.

Vehetsz olykor zöldségeket is, pl kigyó uborka, paradicsom paprika.

Pésütit kirakni a konyha asztalra, zsömlét 2-3 dbot, kenyeret, valami sütit, csokit.

Vehetsz használati eszközöket is, pl egy új felmosó vagy felmosó vödör.

Egy új teflon edény ha a régi ramatyul néz ki.

Szilikon sütő forma. stb.. Ami érték és segiti a mindennapi életet. És akkor abban a hónapban letudtad a dolgaidat.

Vagy akár megteheted azt is, hogy pl most nem adsz bele a háztartásba, és nem veszel semmit, viszont elteszed azt a pénzt amit erre szánsz, és veszel egy nagyobb értékesebb dolgot amikor összejön, pl egy mosogatógép, egy ruhaszárító gép, új porszívó. stb.. :)

2014. szept. 6. 13:49
 6/11 anonim ***** válasza:
De erdekes amiket itt irtok. En nem segitettem be otthon es sajnos onzo modon meg csak eszembe sem jutott... ezert szerintem akarmennyit is adsz, annyi eleg. Anyukad biztos mindent ertekelni fog. 30ezer viszont majdnem a fizetese fele, szerintem ezt el sem fogadna az edesanyja.
2014. szept. 6. 14:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem elég valami gesztus jelleg ha tényleg nem vagytok rászorulva. Elszaladni reggeliért, vagy ha épp vásárolsz valamit, vedd meg ami kell otthonra is és ne kérd el az árát. Ha a háztartásban munkával besegítesz, néha megfőzöd a kaját, takarítasz, az többet számít esetleg.

Hiába vennél meg mindenféle szörpöt meg akármit, ha emiatt később nem lesz - vagy nem annyi kezdőtőkéd és tovább szorulsz a támogatásukra, azzal nem segítesz többet. Látszik, hogy normálisnak neveltek, és mindenképp becsülendő a szándék, de még a 10 ezer is elég sok a fizetésedhez mérve. Amíg a körülmények engedik, élj a lehetőséggel szerintem. :) Persze ha úgy alakul, hogy szükséges, akkor mindenképp adj haza.

2014. szept. 6. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:
A szándék a fontos.egyébként hol találtál olyan munkát ami naponta fizet?
2014. szept. 6. 14:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igazából ismerős ajánlott egy munkahelyet ahol alkalmazottakat kerestek, 2 személyt, próba munka után megtartottak, és akkor kiderült hogy naponta kapják a dolgozók a pénzt, persze ha akarja az ember akkor szerintem meg lehet tenni hogy hetente, vagy havonta, de mivel mindenki így kapja a régiek közül nem variáltam. Nekem is jobb lenne egybe de nem vagyok az a költekezős típus csak ha muszáj. Így pályám elején meg még muszáj volt, mert alkalmassági, tüdőszűrő, benzin ottani kaja, innivaló stb
2014. szept. 6. 15:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazából első munka ahol rendes fizetésért dolgozok, és nem diák, mert eddig is benzinem (saját autómba) telefon laptop számlám, ruházkodás én álltam, és eddig semmennyit nem tudtam oda adni, csak úgy ott hagyni dolgokat pl vásároltam 2-3 ezerért és közöltem hogy nem kell ide adni stb , de mióta dolgozom is vásároltam és mondtam hogy nem kell ide adnia, még is ide adta, mert hogy azért a 2.000ftért én kemény 4 munkát dolgozom szerinte, és hogy ne fizetgessek, meg költsem a pénzem.
2014. szept. 6. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!