Ha édesanyám nem kér tőlem pénzt akkor esetleg bevásárlás? Milyen értékben?
Több mint hete kezdtem el dolgozni életem első munkahelyén! Nekem a fizetésem nem havonta van hanem naponta fizetnek!
Változó mennyit kapok, függ hogy délelőtt, délután vagy egész nap vagyok-e!
Azt szeretném kérdezni hogy ha édesanyám azt mondta hogy ő nem veszi el a fizetésem, nem is kér ahogy a bátyámtól sem tette régen, fordítsam magamra, és haladjunk a párommal! Viszont ha már nem kér, én még is szeretnék besegíteni, bár nem vagyunk, vannak rászorulva de csak a gesztus miatt!
Ha mondjuk havonta egyszer tartok egy bevásárlást olyan 10.000ft értékben??!! Az mennyire állja meg a helyét?? Nem túl kevés??Havonta kb 80.000ftot keresek +/- 5.000
Szerintem a 10e Ft értékű bevásárlás megállja a helyét. Főleg, ha tartós cikkeket veszel - konzerv, cukor, liszt, szörp, fagyasztott termék. Ugyanis ha a szüleid is vásárolnak, pénzkidobás lenne a napi fogyasztási cikk vásárlása, megromlana, mielőtt elfogyasztanátok.
Vagy vegyél sampont, szappant, takarítószert. Esetleg kedveskedj nekik azzal, hogy előfizetsz a kedvenc újságukra.
Én amikor dolgozok akkor a kávét,öblítőt,mosóport,tusfürdőt,sampont mindig én veszem. Anyum mondta,hogy nem kell pénz csak az alap dolgokat vegyem meg.Cukrot,lisztet is szoktam venni.
De ha úgy van számlában is segítek. Pl nyilván saját telefonszámlámat és a két kutya (egyik hugomé) ellátását is maximálisan én veszem át.
Szerintem kedves gesztus lenne.
Ilyeneket bármikor ellehet tenni: Sampon, tusfürdő, haj kondícionáló, fogkefe, fogkrém, domestos, öblitő, mosószer, wc illatosító-tisztító,ablak pucoló, mosogatószer, szivacs, spirál súroló, wc papír, papírzsebkendő, szalvéta.
Olaj, cukor, só, liszt, tojás, hagyma, burgonya, liszt, fűszerek, üditő, ásványvíz, gyümölcslé, tea filter, konzerv, mirelit árú, sárgarépa-gyökér, citromlé.
Vehetsz olykor zöldségeket is, pl kigyó uborka, paradicsom paprika.
Pésütit kirakni a konyha asztalra, zsömlét 2-3 dbot, kenyeret, valami sütit, csokit.
Vehetsz használati eszközöket is, pl egy új felmosó vagy felmosó vödör.
Egy új teflon edény ha a régi ramatyul néz ki.
Szilikon sütő forma. stb.. Ami érték és segiti a mindennapi életet. És akkor abban a hónapban letudtad a dolgaidat.
Vagy akár megteheted azt is, hogy pl most nem adsz bele a háztartásba, és nem veszel semmit, viszont elteszed azt a pénzt amit erre szánsz, és veszel egy nagyobb értékesebb dolgot amikor összejön, pl egy mosogatógép, egy ruhaszárító gép, új porszívó. stb.. :)
Szerintem elég valami gesztus jelleg ha tényleg nem vagytok rászorulva. Elszaladni reggeliért, vagy ha épp vásárolsz valamit, vedd meg ami kell otthonra is és ne kérd el az árát. Ha a háztartásban munkával besegítesz, néha megfőzöd a kaját, takarítasz, az többet számít esetleg.
Hiába vennél meg mindenféle szörpöt meg akármit, ha emiatt később nem lesz - vagy nem annyi kezdőtőkéd és tovább szorulsz a támogatásukra, azzal nem segítesz többet. Látszik, hogy normálisnak neveltek, és mindenképp becsülendő a szándék, de még a 10 ezer is elég sok a fizetésedhez mérve. Amíg a körülmények engedik, élj a lehetőséggel szerintem. :) Persze ha úgy alakul, hogy szükséges, akkor mindenképp adj haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!