Örökbefogadott gyermek és a család?
Nos, nagyon úgy néz ki, hogy nekem már nem lesz babám. Évek óta próbálkozás, és semmi. Kivizsgálás mindenféle egészségügyi gondokat állapított meg nálam, a további kezeléssel és próbálkozásokkal már 36-37 éves lennék, mire egyáltalán megfoganna, HA megfoganna.
Most azon gondolkozom, hogy lemondok erről, és örökbefogadunk egy kisbabát.
Ismertek olyat, akiknél örökbefogadott gyermek van? Hogy fogadja a család? Vagy inkább ha ti lennétek a szüleim, mit gondolnátok erről? Kicsit félek.
Unokatestvéremék 2 kisfiút,
a szomszéd utcában egy házaspár 1 kislányt,
volt munkatársnőm egy kisfiút (3 éve államvizsgázott a fiú),
a gyerekem osztályfőnöknője (egyedülálló, sosem volt férjnél) egy kisfiút (a másik gyerekemnek osztálytársa volt a fiú)
Ráadásul az unokatesómékat kivéve mindegyikük a falunkban lakik (ezer fő alatti település)
A párhuzamos utcában lakik egy bácsi, 78 éves, ő is örökbe fogadott gyerek (volt).
Egyik családnál sem tudok arról, hogy probléma lett volna, hogy örökbe fogadott gyerek van.
Az unokatesóméknál mindenki tudja a tágabb családban, a gyerekek unokatestvérei is ugyanúgy viszonyulnak hozzájuk, mint a vér szerinti unokatestvérekhez (már mind felnőttek)
A nagyszülők is ugyanúgy unokáztak velük, mint a többi unokával.
Ha az én gyerekem lennél, elfogadnám a döntésed és támogatnálak. Nekünk a második baba jött nagyon nehezen össze, megszenvedtünk érte, meg tudom érteni azt aki az örökbefogadást választja.
Köszönöm a sok választ, és alapvetően pozitív visszaigazolások érkeztek.
Igazság szerint attól félek egy kicsit, hogy a vérségi kapcsolat hiánya okozhat gondot.
Arra gondoltam, hogy az első pillanattól kezdve fogom tudatosítani benne, hogy örökbefogadtuk, ne később derüljön ki, hazugságban nem akarom nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!