Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Borzasztó béna kérdés, mégis...

Borzasztó béna kérdés, mégis felteszem. Ilyen "pénzhiányban" mit tudok/mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Konkrétan nem vagyunk szegények, csak a legtöbb olyan értékesebb dologra, amire nekem és a testvéremnek szüksége lenne, inkább spórolva van...

Az öcsém néhány éve panaszkodott, hogy nem látja rendesen az iskolába a táblát, el is ment szemészhez, és írtak neki egy papírt, amivel meg tudta volna csináltatni a szemüvegét, de anya közölte vele, hogy biztos nincs semmi baja a szemének, üljön előrébb a teremben, és nem kell szemüveget csináltatni.

Én is rendszeresen ellenőriztetem a szemem szemésszel (amikor ingyenes), most viszont nyáron a rengeteg rajzolástól érzem, hogy valami nem oké a szememmel, mert sokszor ha rajzolásnál nagyon belemerülök, elhomályosul a kép néhány pillanatra, és ha itt ülök a laptopomnál akkor is fáj a szemem egy fél óra után. Akkor is megfájdul ha olvasok valamit.

Egyszer említettem a szemészt, de anya velem is közölte, hogy biztos nem kell nekem, de ha mégis elmennék megnézetni és kellene, akkor sem csináltatná meg, nekem meg nincs zsebpénzem, se diákmelóm, se időm diákmelóra... a lényeg, hogy önerőből nem tudom megcsináltatni, viszont ha az enyém meglenne csináltatva, akkor a tesómét is meg kellene.

Éppen ezért se nekem nem lehet, sem neki..

Sok értelme nincs a kérdésemnek, csak kicsit rosszul érzem magam, és kíváncsi vagyok a véleményetekre...

2014. szept. 2. 21:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10%
20 ezer/fő egy szemüveg kerettel. Lehet, hogy szüleid most nem tudják előteremteni nektek, lévén iskola kezdés, de gondolom a köv.hónapban biztos meg lesz. Kicsit gondolkodni kéne, mielőtt siránkozol. Nem mindenki tud előrántani +40 ezret, kapásból szeptemberben.
2014. szept. 2. 23:10
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

azt írja, hogy az öccsének évek óta nem váltották ki a szemüvegét!

de látom, a tiedet sem, mert nem tudtad elolvasni a kérdést.

2014. szept. 2. 23:15
 13/20 anonim ***** válasza:
37%

Édesanyád egy őrült, ennek ellenére nem hiszem, hogy a gyámügyhöz kéne rohanni.

Valóban szólhatsz az osztályfőnöködnek, hogy beszéljen anyukáddal, illetve beszélje rá, hogy itt most nem divatról van szó, hanem tényleg nem tökéletes a látásotok ami tüneteket is okoz.

2014. szept. 3. 00:05
 14/20 anonim ***** válasza:
25%

"azt mondja a gyerek, hogy lenne miből fizetni. másrészt, olyan nincs, hogy évekig egy anya ne oldja meg a gyereke látásproblémáját. akkor is megoldja, ha nincs rá pénze. évek alatt??? ez egy elsődleges dolog! "

Az, hogy a GYEREK szerint lenne miböl fizetni, nem sokat jelent, mert a legtöbb gyerek azt hiszi, ha az anya keres 80ezret, akkor az rengeteg peénz, csak arra nem gondol, hogy a lakbér/rezsi kifizetése után marad adott esetben 30ezer három emberre kajára.

Szóval ezt eléggé megkérdöjelezném, mert az elvált anyák többségének nem igazán van pénze, mégha a jövedelme nem is extrém alacsony.

Sok anya nem tudná megoldani - mert nincs miböl - a szemüveg-vásárlást, márcsak azért sem, mert SZTK kerettel egy gyerek sem használná azt.

Esetleg érdeme utánajárni, hogy nincs-e lehetöség valamilyen segélyre, amiböl ezt ki lehetne fizetni.

Az viszont tényleg probléma, ha rossz a szemetek és nem tudtok szemüveget venni.

2014. szept. 3. 08:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A GYEREK azt írja, hogy "ha itt ülök a laptopomnál"

nehogy már egy felelős anya laptopot vegyen, szemüveget meg évek óta NEM?

ilyen nincsen. ha kell, tűzön-vizen át megoldom a gyerekem egészségügyi problémáját. ha laptopra van pénzem, akkor pláne.

ez elhanyagolás!

2014. szept. 3. 09:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég szar helyzet, csak egy ötletem van. Menj el a kórházi szemészetre, tesóddal együtt, nem tudom, hogy kell-e most épp beutaló hozzá, ha igen, akkor előtte háziorvos, ha nem, akkor telefonon kérsz időpontot. Kérj leletet, és dugd anyád orra alá. Ha ennek se hisz, akkor mehetsz akár családsegítőbe is, ott tudnak segíteni a továbbiakban. A gyámügy itt felesleges.
2014. szept. 3. 10:06
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem valahogy lehet TB-re "segélyként" szemüveget kapni. Talán ennek is érdemes lenne utána nézni, mivel ez gyógyászati segédeszköz, tudtommal, és azokra van támogatás.

De a konkrét esetben nem ismerem a szabályokat, szóval ezt csak ötletnek szánom, hátha...

2014. szept. 3. 11:06
 18/20 anonim ***** válasza:
#17 A szemüveg TB támogatása megszűnt évekkel ezelőtt, csak a nagyon magas dioptriaszámű lencsékre létezik, talán az 5-6 fölöttiekre, amikor már tényleg a falnak is nekimegy az ember.
2014. szept. 3. 11:10
 19/20 anonim ***** válasza:

Rengeteg akció van, hogy komplett szemüveg 10-20 ezer forintért. Az nem egy ökör ára... Az első szemüvegem nekem is 45-be fájt, mert egy sima optikába mentünk be, ahol anyám bőrcsizmája alapján (amit 70%-kal leakciózva vett) és a bőrtáskája (20 éves volt akkor, csak ritkán használta és nagyon vigyázott rá) alapján rögtön a 20-30 ezres kereteket mutogatta az eladó. Én meg kamasz voltam, így anyám nem mondta, hogy nézzük a teljesen snassz olcsó kereteket, mert akkor épp belefért. 4 évig hordtam azt a szemüveget és most 2 éve gyengébb kellett, mert sokat javult a szemem. 15 volt sötétedő lencsékkel, mert néztük az akciókat és igazából egy sima normál keret is elég volt, mert nem állandóra kell már hordanom.

A szemüveg nem játék. Van ismerősöm, aki ugyanígy kezdte, minek annak a gyereknek szemüveg. Most 16-os dioptriát kell hordania, a tipikus szódásüveg szemüveg, szemüveg nélkül az orra hegyéig nem lát el. Pedig gyerekkorában csak 3 vagy 4-est írtak fel neki, szóval már akkor se a leggyengébbet. 3 éve a szemműtétre gyűjt, mert a szemüveg nehéz és hát ciki is, a kontaktlencsénél meg 14-es dioptria a maximum, amit gyártani tudnak.

Szóval semmilyen spórolt pénzetek nincs? Rokonoktól húsvét, karácsony, szülinapra kapott pénz? Bármi? Ha már édesanyátok nem csináltatja meg valahogy kaparjatok össze rá pénzt.

2014. szept. 3. 13:20
 20/20 *Victorique* ***** válasza:
100%

Konkrétan 3 hónapja látom az egyik optika kirakatában, hogy 10.000-ért van szemvizsgálat+ lencse+ a kereteik 3/4-edből lehet válogatni. Az nem normális dolog, ha nem költök a gyermekem látására, aminek hosszú távon következménye lesz.

Valóban elhanyagolásról van szó. Azt nem tudom tudjátok-e, hogy az óvodákban és az iskolákban is van egy kinevezett gyermekvédelmis nevelő, őt kell megkeresned első körben, valamint az osztályfőnöködet. Nekik a feladatkörük, hogy figyelmeztessék anyukádat, és szükség esetén ők teszik meg a következő lépéseket a szakszolgálat felé.

2014. szept. 3. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!