Borzasztó béna kérdés, mégis felteszem. Ilyen "pénzhiányban" mit tudok/mit lehet tenni?
Konkrétan nem vagyunk szegények, csak a legtöbb olyan értékesebb dologra, amire nekem és a testvéremnek szüksége lenne, inkább spórolva van...
Az öcsém néhány éve panaszkodott, hogy nem látja rendesen az iskolába a táblát, el is ment szemészhez, és írtak neki egy papírt, amivel meg tudta volna csináltatni a szemüvegét, de anya közölte vele, hogy biztos nincs semmi baja a szemének, üljön előrébb a teremben, és nem kell szemüveget csináltatni.
Én is rendszeresen ellenőriztetem a szemem szemésszel (amikor ingyenes), most viszont nyáron a rengeteg rajzolástól érzem, hogy valami nem oké a szememmel, mert sokszor ha rajzolásnál nagyon belemerülök, elhomályosul a kép néhány pillanatra, és ha itt ülök a laptopomnál akkor is fáj a szemem egy fél óra után. Akkor is megfájdul ha olvasok valamit.
Egyszer említettem a szemészt, de anya velem is közölte, hogy biztos nem kell nekem, de ha mégis elmennék megnézetni és kellene, akkor sem csináltatná meg, nekem meg nincs zsebpénzem, se diákmelóm, se időm diákmelóra... a lényeg, hogy önerőből nem tudom megcsináltatni, viszont ha az enyém meglenne csináltatva, akkor a tesómét is meg kellene.
Éppen ezért se nekem nem lehet, sem neki..
Sok értelme nincs a kérdésemnek, csak kicsit rosszul érzem magam, és kíváncsi vagyok a véleményetekre...
Már ne vedd sértésnek, de édesanyátok nem normális. Konkrétan veszélyezteti az egészségeteket. Apa, nagyszülők, valami más rokon van?
Valaki más felnőttnek nem ártana szólnotok, de minél előbb, a látás nem játék, ne menjen rá arra, hogy anyukátok azt olvasta valamelyik magasröptű nőmagazinban, hogy a szemészorvos az ördögtől való.
Tényleg ne haragudj, de anyádnak nem szabadna titeket nevelni, mert veszélyezteti az egészségeteket!
Ez nem játék, és nem így megy, hogy "divat, úgyhogy nem foglalkozom vele". Ráadásul, ahogy írod, nem ez az egyetlen dolog.
Nyugodtan beszélhetsz az osztályfőnököddel, vagy megkeresheted a gyámhatóságot - lépni fognak.
a gyerekkorban nem hordott szemüvegnek olyan kérosak a következményei, amik felnőttkorra is visszafordíthatatlanul kihatnak.
ez valóban az egészségetek veszélyeztetése, ne hagyd annyiban, tényleg szólhatsz a gyámügynek is
Egy szemüveg miatt nem fog a gyámhatóság fellépni, ez nevetséges. Ha nem láttok rendesen egy szemészeti vizsgálat ingyenes, ha csak nem maszek szemészhez tervezel menni.
Ha anyukád nem veszi meg a szemüveget, beszélj az osztályfőnököddel. Kérjed, hogy hívja be és közölje vele, hogy nem látjátok a táblát, szédülésre panaszkodtok. Egy kis megszégyenítés nem árthat. Ha továbbra sem lép anyu, akkor tovább lehet gondolni ezt az ügyet. Addig is kérjétek magatokat az első padba.
Emellett ha betöltöttétek már a 16-ot ti is dolgozhattok az iskolán kívül (szórólapozás, mezőgazdasági betakarítás, diákmeló). Miért nem érsz rá diákmelóra? A legolcsóbb szemüvegkeret kb. 7000-ft, a lencse darabonként 3000 körül lehet.
azt mondja a gyerek, hogy lenne miből fizetni. másrészt, olyan nincs, hogy évekig egy anya ne oldja meg a gyereke látásproblémáját. akkor is megoldja, ha nincs rá pénze. évek alatt??? ez egy elsődleges dolog!
kettő pedig az, hogy ha sztk-s a szemüveg, akkor olcsón meg lehet csináltatni.
én is szemüveges lettem 11 évesen, és emlékszem, hogy fájt minden nap a fejem estére, mielőtt megkaptam volna a szemüveget. nagyon rossz volt.
szerintem valakinek szólni kell, elsőnek az iskolában, mivel, ha jól értem, még kisgyerek vagy. és majd ők intézkednek. mondd el az osztályfőnöködnek, kezdjük ott.
mert ez nagyon fontos. biztos van iskolaorvos, oda kéne, hogy elküldjön először benneteket.
nem is értem, nincs iskolai látásvizsgálat már? mert elvileg ott is kiderülhetne.
Lencse 3000-ért? Ne nevettess!
Fényvisszaverő, karcmentes, vékonyított lencse...
És ezek nem csak flanc dolgok, nekem elég régóta van szemüvegem, egyszer úgy voltam vele, hogy á, minek karcmentes, majd vigyázok rá. Attól is karcolódott, ha port fújt rá a szél.
Plusz a keret sem mindegy, nem kéne a legolcsóbb gagyit választani, az első nekem is a legolcsóbb volt, a végén celluxszal kellett összeragasztanom, mert a fejem kitágította a szárait, és állandóan leesett a fejemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!