Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti emeltetek már kezet a...

Ti emeltetek már kezet a szüleitekre?

Figyelt kérdés
Szerintetek mikor van az hogy jogos ? pl Ha a barátnőtöket/feleségeteket sértegetné?Csak kíváncsi vagyok.
2014. aug. 31. 16:01
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Aki - mindegy jogosan vagy nem- a szüleire kezet emel kezeltesse magát.
2014. aug. 31. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
18%

Nincs olyan, hogy jogos!!!

Aki a szüleire kezet emel, az nem ember.

Tényleg kezeltetnie kell magát!

2014. aug. 31. 16:29
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem történt még ilyen, de ha minden ok nélkül jogtalanul megütne, azt nem hagynám annyiban. És ha a helyzet úgy kívánná visszaütnék. Szóval, önvédelem céljából tennék csak ilyet. De bárki másra is csak ilyen helyzetben emelnék kezet.

Veszekedés közben nem verekszem, utoljára alsóban fordult elő, hogy annyira hajbakaptunk a tesómmal, hogy az valódi hajtépésig fajult...

2014. aug. 31. 16:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Kizárólag akkor emelnék kezet rájuk, ha bármelyikük a nagykéssel akarná elvágni a torkom.

Semmilyen más szituációt nem tudok elképzelni. Igaz, mi kulturált család vagyunk, mégha viták és veszekedések is vannak, elképzelhetetlen, hogy ÉN valaha megüssem a szüleimet.

A legdurvább sértés irányukban az volt, hogy anyunak egyszer gyerekként azt mondtam, hogy "hülye vagy".

2014. aug. 31. 18:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mikor részegen nekem támadt, akkor igenis felemeltem azt a deszkát. Más kérdés, hogy hamarabb visszariadt, mint ütött volna. Na ez sok év terror után. Nem hinném, hogy csak mert rokon, többet érne, mint egy utcai ember, ha egyszer genny alak.
2014. aug. 31. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:

apámra még nem, anyura sem, de volt, hogy megvédtem magam, vagy a sógornőmet anyutól. Én nő vagyok, 27 éves, de 8 éves korom óta ivott. Már nem, mivel elintézte magának a tolókocsit, így a lakásból sem megy ki.

De volt olyan, hogy itt voltak sógornőmék, és behaluzott valamit, és neki akart menni, én megfogtam a karját és leültettem a földre, és addig nem engedtem el, amíg a sógornőm el nem hagyta a lakást.

Illetve volt olyan, hogy ki akart menni a lakásból, persze részegen, és én az útjába álltam, mert nem akartam, hogy bajba kerüljön, akkor felém ütött, megint csak lefogtam. Azt mondtam neki, hogy te vagy anya, nem vagy semmi. Na ekkor a tűsarkúval elkezdett rúgdosni, kicsit megcsavartam a lábát. Nem bántottam, de azóta egyre türelmetlenebb vagyok vele, az esküvőmön sem volt ott, mert épp az intenzíven feküdt a pia miatt megint majdnem kinyírta magát. Nem bocsájtottam meg, szeretem, de már semmi tisztelet nincs felé részemről. Segítek, ahol tudok, de ha már hozzám szól, ideges és türelmetlen leszek sajnos. Pedig már vagy 2,5 éve nem ivott, de megvan az oka.

Úgyhogy nem, nem ütöttem meg, de néha már nagyon ért, nagyon megérdemelte volna. Apu ha megütne, nem hinném, hogy visszaütnék, eddig sem tettem, egyrészt, mert soha többet nem beszélnénk, azt nem akarom, másrészt nem lenne sok értelme, jóval erősebb nálam. Bár amióta férjhez mentem és elköltöztem, sokkal jobb a viszonyunk.

Nem volt egyszerű gyerekkorom :(

2014. aug. 31. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Soha nem tenném meg,de soha nem is szolgáltak rá,és nem is fognak.

Ha bántalmazni,megölni,megerőszakolni,vagy ilyesmi történt volna,akkor viszont biztos megtenném.

2014. aug. 31. 22:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Nevelőapámmal verekedtem már, anyámra nem emeltem kezet, de már nem egyszer történt meg, hogy leköptem.
2014. szept. 1. 00:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy jogos megütni bárkit is...

Egyébként nem, soha nem emeltem kezet a szüleimre.

2014. szept. 1. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!