Nem tudom mit csináljak?! Kérlek próbáljatok meg segíteni nagyon nagy szűkségem lenne rá.!?
Anyukáddal kapcsolatban két dolgot kell tudnod:
1. A szenvedélybetegek, mint az anyukád egy valamiben verhetetlenek: az ígérgetésben!
Annyit fogsz még hallani tőle, hogy a füled tele lesz.
De magától ezt nem fogja tudni abba hagyni.
2. Ahhoz, hogy abba hagyja neki kell megvilágosodnia, tudomásul vennie, hogy rossz úton halad és mindenkinek árt vele és neki kell eldöntenie, hogy meg akar-e gyógyulni.
Ehhez el kell jutnia arra a pontra, hogy legyen egy kis önbecsülése mert, amíg saját maga nem lesz fontos maga számára addig sem ti se már nem fogja érdekelni addig mindig az üveg lesz az első.
Ha rátok nem hallgat sokadjára sem akkor menthetetlen.
Tudom, hogy rossz az én apám is alkoholista volt meg úgy a fél család. Soha senki nem tette le, mind a piába haltak bele.
Egyet tudok mondani: ha nem képes maga kezelni a problémáját és nem hajlandó segítséget kérni akkor meg kell húzni egy határ vonalat vele kapcsolatban.
A gyermeki és a családi szeretetnek is vannak határai.
Nem lehetsz az ő döntésének az áldozata. Egyszer el kell engednetek a kezét nem ránthat magával.
A felnőtt kor ott kezdődik, hogy vállalod a felelősséget a cselekedeteidért. Ő nem vállalja és nem is érdekli a családja az, hogy mit éreztek és, hogy mentek tönkre mellette.
Fájdalmas de az ilyen embert idővel magára kell hagyni nincs más választás.
Előtte azért egyszer az egész család, mindenki, aki számít össze kell, hogy üljetek és nem hagyni lerázni magatokat, szembesíteni kell vele, hogy ez nem az ő magán ügye és kérjen segítséget vagy magára marad mert azt ő sem várhatja el senkitől, hogy a végtelenségig tűrjetek csak mert ő nem tudja kezelni a problémáit segítséget meg nem kér...az ő döntése, az ő nyomora...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!