Szerintetek mennyire fontos hogy a gyerek olyan iskolába járjon ahol a gyerek jó nyelvoktatásban részesül?
#14:
nem vándorbotra készíti del az ember a gyerekét, hanem arra, hogy később könnyebben boldoguljon. Ha egy kicsit is képben vagy a magyarországi helyzettel, tudhatnád, hogy külföldön bármilyen szakmával többszörösét keresi az ember. Ha itthon is ennyit kapnának, nem mennének el, sajnos.
A szaknyelvet meg úgy hirtelenjében nem lehet elsajátítani alapok nélkül, és köszönöm szépen, de nekem elég volt az egyetemen a kötelező, nem hogy mellette még nyelvet is tanulgassak a 0-ról. Ráadásul, minél fiatalabb az ember, annál fogékonyebb, könnyebben tanul,
#18 15-ös vagyok. Bántottalak? Mi az oka az agresszivitásodnak? Nem sértésnek szántam a kommentemet, csak leírtam a véleményemet. Egyébként köszönöm szépen, tudok magyarul. 5. osztályban Kárpát-medencei helyesírási versenyen 7. helyezést értem el. Nem állítom hogy tökéletes vagyok, ha leírod, mik voltak a "hatalmas" hibáim, annak rendkívül örülök (gyanítom hogy vesszőhibák). Sehol nem mondtam hogy nem kell megtanulni magyarul, csupán úgy gondolom hogy kis hazánk nem tartogat annyi lehetőséget mint az egész világ.
ui.: igen, értem az ausztrál akcentust, mint ahogy a skótot, írt, kanadait, britet, indiait és walesit is, bár ez nem tudom mennyiben tartozik a kérdéshez.
" 21 !
Keserűség es csalódott sag van benned , semmi más . Es igen képben vagyok a magyaroszagi helyzettel , es a külföldivel is , 6 országban éltem eddig , es most is külföldön vagyok , 4 nyelven beszelek es nem iskolában tanultam , hanem mindig az adott országban ahol pont éltünk ... épp ezért írtam a vándor botos dolgot . Es az hogy külföldön a többszörösed lehet meg keresni mint otthon csak egy dolog , a ÉLET IS TÖBB SZŐRÖSÉBE KERÜL , tehát ugyan ott vagy mint otthon lennel .Csak annyi a különbség hogy egy külföldi vagy gyökerek nélkül , múlt es jövő nélkül ... ! A magyaroszagi nyelv oktatás év tizedekkel le van maradva a mai használatos nyelvektől . Tanulhatsz otthon 10 évig egy nyelvet ,ki jössz es senki nem fog megérteni , nem beszelve a napjainkban 80 % ban szleng szavakat használó emberek tömegéről . A szaknyelvet pedig ha tetszik ha nem nem lehet gyerekkent meg tanulni es alapok Sem kellenek hozza , ahhoz az adott idő korszerűsége a meghatározó . NE ÁLMODOZZ CSIPKERÓZSIKA ! ha mar az egyetemi kötelező nyelv is ilyen nehezedre eset akkor mit osztod itt az észt , tapasztalat es gyerekes hozza állassal . (BOCSI )
"a német az nem fontos, csak Mo-n hisszük azt, hogy a német világnyelv"
Tudod, néha megkeresnek ismerősök, tudok-e valami jó melót. Mondom tudok. Kérdezik mennyi. Megmondom mennyi. Mondják hűha, ez igen, mit kell csinálni.
Megkérdezem, megy-e a német folyékonyan, mintha csak magyarul beszélnél? Mondják jaj, hát a német az nem, mert így, meg úgy. Mondom akkor ez most nem nyert, jó keresgélést.
BIZONYOS munkákhoz valóban kell a német.
de az angol lassan MAJDNEM MINDEN civilizált munkához fog kelleni, és nem csak a munkáról van szó, úgy általában a teljesen alapvető kultúra nélkülözhetetlen része.
én is tudok olyan munkákat kapásból, amihez más nyelvtudás kell, mint az angol, nekem van két másik felsőfokú nyelvtudásom az angolon kívül, ezzel keresem a pénzt. de csak mert én tudok jelenleg 5 nyitott pozíciót, amihez X nyelv kell, nem jelenti azt, hogy az a bizonyos nyelvtudás az ajánlott most így hirtelen mindenkinek.
elsőre a gyerekemet mindenképpen angolul tanítanám meg, mert angol nélkül Európában (meg sok más helyen) teljesen szalonképtelen lenne. Német nélkül viszont a világ nagy részén nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!