Szerintetek mennyire fontos hogy a gyerek olyan iskolába járjon ahol a gyerek jó nyelvoktatásban részesül?
Általános iskolát angol iskolában végeztem. 5-ödikesként szinte egy szót nem tudtam magyarul, szüleimnek is angolul magyaráztam mindent, és ekkor váltottunk rendes magyar sulira. Rohadt nehéz volt, hogy őszinte legyek, nagyon nagyon mérges voltam a szüleimre akkor. Azóta viszont látom, hogy olyan alaptudásom és gondolkodásmódom van angolból ami nagyon kevés embernek adatik meg és iszonyat hálás vagyok érte így utólag. A magyar iskolákban az angoloktatás katasztrófa szerintem, köze nincs a jó színvonalhoz. Én a gyerekemet tuti elviszem majd egy jó nyelvtanárhoz, mert az angol és a nyelvek úgy általában elengedhetetlenek.
20L
Nagyon fontos, ezért is járatjuk majd mi is elitiskolába a gyermeket, ahogyan minket is a szüleink. Azt gondolom, angolul fontos megtanulni, én beszélek németül is, de szerintem többet ér egy régiós nyelv+az angol. Viszont általános iskolában elég egy nyelv, szerintem gimi elejétől már mehet a kettő.
28N
Aki azt mondta hogy 5. osztálytól elég nyelvet tanulni, előtte meg a magyarral kéne foglalkozni az nagyon nincs képben. Minél fiatalabban találkozik valaki egy idegen nyelvvel, annál valószínűbb hogy akcentus nélkül folyékonyan meg tudja tanulni azt. Személy szerint folyékonyan beszélek angolul, felsőfokú nyelvvizsgám van és több külföldi ismerősöm mondta hogy "amerikai akcentusom van" és hogy "nem értik hogy hogyan tanulhattam meg ilyen jól a nyelvet, ők is ilyen választékosan és szépen akarnak beszélni".
Én kéttannyelvű általánosba jártam, elsőtől kezdve heti 5 angolóránk volt, abból egy angol anyanyelvű tanárral. Ezen kívül voltak tantárgyak amiket szintén angolul tanultunk. Első két évben a rajz, tesi és ének, 3-4. osztályban a rajz, tesi és környezetismeret, felsőben pedig a töri, művtöri és országismeret (angol nyelvű országokról) volt angolul. Mire végeztünk majdnem mindenki nyelvvizsgázott közép- vagy felsőfokon.
Én úgy érzem hogy nagyon fontos a nyelvtanulás, nem hiszem, hogy a korai kezdése hatással lenne a magyar helyesírásra, viszont egy nemzetközi/nemzetiségi/kéttannyelvű iskola behozhatatlan előnyhöz juttatja az oda járókat. Annyival könnyebb a mindennapi élet is ha tud valaki angolul, az interneten fellelhető hírek, cikkek, videók nagy része angolul van, ráadásul még a Magyarországon való elhelyezkedésben is segít ha a jelentkező tud idegen nyelvű szakmai anyagokat olvasni, fordítani, külföldiekkel tárgyalni, konferenciákra és továbbképzésekre lehet küldeni. A külföldi egyetemeket és álláslehetőségeket pedig meg sem említem.
Ugyan még (remélem) messze vagyok a gyerekvállalástól, biztos hogy figyelni fogok erre, mert érzem hogy mennyivel könnyebb így az életem. 16/L
"nagyon korlátolt hozzáállás ez az először magyarul tudjon rendesen.
na ezért vannak előrébb nálunk nyugat-európában, mert ott azonnal teljesen szalonképtelen lesz az az ember, aki ilyet mond"
Miért gondolod, hogy más nyelvek tanulása fontosabb annál, hogy előbb a saját anyanyelvét tanulja meg rendesen a diák?
16-os: nincs olyan, hogy előbb mit kell megtanulni.
ez korlátolt hozzáállás: előbb? anyanyelvet?
mi ez, ez értelmezhetetlen.
a gyerek attól nem fog elfelejteni magyarul, hogy jár heti párszor angolra.
vagy az a pár óra az anyanyelvtanulásból behozhatatlan kiesést okoz?
egyszerűen NEM értem, komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!