Hogyha valakit a szülei támogatnak még ő egyetemen/főiskolán tanul és mellette nem dolgozik azt mért kell keresztre feszíteni h az milyen már?
Mint ha valami ördögtől való dolog lenne.
Egyébként meg rengeteg meló van a felsőoktatásbeli élettel.
Beadandók,szigorlat, diploma munka állam vizsga, vizsgaidőszak félév végén...
És akkor mér nem dolgozunk mellette ?
Mer egy átlag nap kb így néz ki h bemész ott vagy 8 órába hazajössz, össze rendezed az anyagokat.
Hétvégén meg valamelyik beadandót írod v készülsz valamire, vizsga előadás...
Aki meg melózik az se élvezetből teszi az 100% és ez úton is részvétem nekik.
Akkor mér baj h a maradék kis szabadidőnket nem munkával töltjük ?
Lesz az még úgy is vagy 35-40 éven át.
# 9/10
Az a nevetséges, hogy ma már csak nevükben vannak főiskolák, ugyan olyan alap, mester, osztatlan és fsz képzések vannak.
jártam egyetemre, több ízben is.
volt, ami mellett lehetett dolgozni, volt, ami mellett nem.
maradjunk annyiban, hogy ha az én gyerekemnek tudnám biztosítani, hogy csak tanuljon, akkor megtenném, gondolkozás nélkül.
lesz bőven elég ideje dolgozni meg megtanulni amit meg kell az életről.
nyilván nem minden egyetem kemény munka, de azért vannak olyanok, amikre igen sokat kell készülni.
és miért szégyen, ha az embernek van egy kis szabad ideje, és tud pihenni? miért kötelező végiggürcölni az egész életünket?
ha van lehetőség élvezni az életet, akkor azt is kell tenni! ha el tudsz menni nyaralni, örülj, és gyűjtsd a pozitív élményeket. kell a pihenés, a feltöltődés ahhoz, hogy az emberből ne váljon rövid idő alatt idegroncs.
örülj, hogy a szüleid biztosítják neked a jó életet, én is így tennék a helyükben!
Nem tudom, de engem nem is érdekel. Most leszek másod éves és igen a szüleim tartanak el. Sőt ez így lesz még a következő 4 évben is. Általában 8-9 óra körül kezdődik a nap és olyan 18-20 óra tájban ér véget. Ez nem föltétlen jelenti azt, hogy minden nap 12 órát vagyok az egyetemen (bár most pont lesz egymás után két 6 órás gyakom egy nap), vannak 1-2 órás szünetek néha az előadások között. De nem hiszem, hogy sok munkahely tolerálná, hogy én beugrok 1-2 órára, mert akkor érek rá. Ja és hát néha nem ártana tanulni, főleg a "fincsibb" tárgyakat, ilyen élettant meg társait.
Meg őszintén, 19 éves vagyok, nem akarom "életem legszebb éveit" folyamatosan a négy fal között tölteni. Szeretnék néha találkozni a barátaimmal, ne adj isten elolvasni egy-egy könyvet, esetleg kicsit pusztítani az agyamat a TV előtt.
Szóval az én teljesen jelentéktelen véleményem az, hogy nem érdekel mit gondolnak mások. Ha valakinek baja van azzal amit csinálok, csináljon végig egy hetet helyettem, úgy hogy dolgozik közben aztán beszélünk.
Természetesen tudom, hogy vannak olyan szuperemberek akik végeznek egy szakot nappalin, egy másikat levelezőn, mellette 3 állásuk van és naponta kétszer megmentik a világot, de nem lehet mindenki ilyen, bocsi.
Nem baj.
De én kifejezetten élveztem a diákmunkát (mondjuk a végzős évemben már én sem dolgoztam, mert több szakkal ellentétben nálunk tanrend szerint is az volt a legkeményebb év, irigykedtem is azokra, akiknek más szakokon akkor már csak a diplomamunka volt hátra...)
Engem zavart volna, ha mindenre a szüleimtől kellett volna pénzt kérni. Persze, otthon laktam, és nem "adtam haza" pénzt a rezsire, szóval a szüleim nagyon is támogattak, de soha nem kellett semmire pénzt kérni. Az ösztöndíjammal együtt a keresetem elég volt szórakozásra, étkezésre, ruhákra, tanfolyamokra, mindenre.
Rugalmas munkaidőben dolgoztam heti 12 órát, és havonta 1 teljes hétvégét, ahol rendszeresen kellett használnom az idegennyelv-tudásom, ami tiszta haszon volt, emellett rendesen tudtam tanulni (nem büfé szakon), tanulmányi versenyre mentem, plusz tanfolyamokat is kinéztem magamnak, volt időm szórakozni meg pihenni is.
Szóval úgy szerettem az életet, ha zajlik:)) Jó volt több dolgot kipróbálni, és különböző tapasztalatokat szerezni. Most már sokkal "kényelmesebb" vagyok, pár hónapra még bevállalnék egy ilyen "pörgést", de hosszú távon már nem. Most már inkább egy dologra koncentrálok.
23:21
Nem tudom, hogy kik azok, akik röhögve végzik a sulit munka mellett, de hidd el, hogy vannak egyetemek, ahol nem lehet érdemben dolgozni, ha át akarsz menni. És ha csak átmész, az szégyen, mert egy normális mérnök például, vagy orvos nem kettessel rugdaltatja át magát, mert az milyen szakember lesz? Szóval ne nézd le azokat, akik a jövő kiváló szakemberei szeretnének lenni, és ezért inkább nem dolgoznak. Nem jelenti, hogy nem való nekik az egyetem, hanem annyit jelent, hogy az az egyetem nem egy leányálom.
Ez egy befektetés, hiszen ha jó diplomát szerzel, később még támogatni is tudod a szüleidet.
Előző félévben kénytelen voltam dolgozni, különben nem tudtam volna mit enni, hát meg is lett az eredménye... Nincs értelme így.
azért majd megnézném a pofikádat,ha egy mérnöki BSc. vagy MSc diplomával is magyaron munkanélkül fogsz tengődni....azt sehová nem vesznek fel,mert még egy diékmunkát se tudsz felmutatni,semmit.De persze,irigykedünk....Idióta
Másrészről az én csoporttársam annó a forró olajban sütötte a húst egy BurgerKingben,havi 36ezerért napi 4órában,amiből egy héten 3-4X kellett csak mennie.És nem halt bele,mindent csak akarni kell,és viszed is.Amúgy meg kit érdekel,hogy eltartanak egyetem alatt.oké,kapsz kaját,szállást..foizetgetik a kis kreditjeidet,ha elsőre nem lesz meg.De ahogy kikerülsz a való életben,attól függetlenül még ugyanúgy önállótlan leszel,és lüvésed sincs arról hogy milyen is a munka.Na pont azért,van annyi
fiatal hoppon,s nem tud érvényesülni sem... De kinek nem inge nem veszi magára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!