Az apa köteles-e elismerni a gyermekét és gyerektartást fizetni?
Az vagyok, aki "szidott." Mint mondtam, ha addigra külön éltek, és nem volt hozzá közöd, tárgytalan.
Ha közöd lett volna hozzá, a terhesség tervezett volta nem mentene a helyzeten, sőt...de mint mondtam, lényegtelen, hiszen nem volt ezek szerint szereped a szétmenésükben, ha ők szakítottak, akkor nem számít, hogy papíron nős volt.
Az annál inkább, hogy sajnos így bánt veletek. Nem valami jellemes ember. A gyerekedet meg szinte semmi esélye elperelni. Ahhoz gondatlannak, veszélyeztetőnek kéne lenned.
A gyerektartást meg vasald csak be, a gyereknek joga van hozzá.
Ja, és aki lepontozott, kifejthetné, szerinte miért erkölcsös dolog egy nős pasival kezdeni, teherbeesni tőle.
A válasz írásakor nem tudtam, hogy a kérdezőnél nem ez a helyzet áll fent, és írtam is, hogy ne vegye magára, ha nem így van.
Rovid kapcsolatban meg el nem valt ember es gyereket tervez.
Gaaaazzzzz de nagyon
Remelem tanulsz belole legkozelebb szabad pasi es par ev varakozas a gyerekre.
Jogi resze fizetni fog az apasagi utan.
Ha egyszer gyerektartást sem akar fizetni, gondolod hogy beleinvesztálna egy közepes vagyont a gyerek felnevelésébe? :) Ez nem túl életszerű, emiatt ne aggódj.
Ha nem fizet, pereld be nyugodtan, majd letiltja a bíróság. Ez nem akarom, nemakarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!