Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apa köteles-e elismerni a...

Az apa köteles-e elismerni a gyermekét és gyerektartást fizetni?

Figyelt kérdés
A konkrét helyzet: 2hónapos terhesen elhagyott a párom. Visszaköltözött a feleségèhez és a gyerekeihez. Most azzal fenyegetnek, hogy nem kapok gyerektartàst és nem is ismeri el a gyereket, mert bizonyítékuk van rá, hogy a férj nem akarta ezt a gyereket(ez amúgy nem igaz),és emiatt "egy vasat sem kapok". Ha mègis megszülöm, elperlik tőlem a babàt.Én úgy tudom, ha perre visszük és a DNS-teszt igazolja az apasàgot, köteles elismerni és fizetni. Ez igaz? A gyerek elperlésére van-e reàlis esélyük?

#gyerektartás #apasàgi per
2014. aug. 27. 13:14
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
59%

Az vagyok, aki "szidott." Mint mondtam, ha addigra külön éltek, és nem volt hozzá közöd, tárgytalan.

Ha közöd lett volna hozzá, a terhesség tervezett volta nem mentene a helyzeten, sőt...de mint mondtam, lényegtelen, hiszen nem volt ezek szerint szereped a szétmenésükben, ha ők szakítottak, akkor nem számít, hogy papíron nős volt.

Az annál inkább, hogy sajnos így bánt veletek. Nem valami jellemes ember. A gyerekedet meg szinte semmi esélye elperelni. Ahhoz gondatlannak, veszélyeztetőnek kéne lenned.

A gyerektartást meg vasald csak be, a gyereknek joga van hozzá.

2014. aug. 27. 20:57
 32/35 anonim ***** válasza:
53%

Ja, és aki lepontozott, kifejthetné, szerinte miért erkölcsös dolog egy nős pasival kezdeni, teherbeesni tőle.

A válasz írásakor nem tudtam, hogy a kérdezőnél nem ez a helyzet áll fent, és írtam is, hogy ne vegye magára, ha nem így van.

2014. aug. 27. 20:59
 33/35 anonim ***** válasza:
68%

Rovid kapcsolatban meg el nem valt ember es gyereket tervez.

Gaaaazzzzz de nagyon

Remelem tanulsz belole legkozelebb szabad pasi es par ev varakozas a gyerekre.

Jogi resze fizetni fog az apasagi utan.

2014. aug. 27. 21:13
 34/35 anonim ***** válasza:

Ha egyszer gyerektartást sem akar fizetni, gondolod hogy beleinvesztálna egy közepes vagyont a gyerek felnevelésébe? :) Ez nem túl életszerű, emiatt ne aggódj.

Ha nem fizet, pereld be nyugodtan, majd letiltja a bíróság. Ez nem akarom, nemakarom.

2014. aug. 27. 22:47
 35/35 anonim ***** válasza:
Mi történt, Kérdező?
2018. febr. 27. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!