Szerintetek az első vagy a második gyerek jár jobban?
A második.
A szülők lazábbak, rutinosabbak vele, a nagyobb kitapossa neki az ösvényt, szinte minden szempontból könnyebb dolga van.
A 'szinte' csak azért került a mondatba, mert ha azonos neműek, akkor a kicsi jó eséllyel szinte csak a nagy kinőtt ruháit horhatja, ami egy bizonyos kor felett gáz.
Nálunk a hugommal legalábbis így volt.
Én első gyerek voltam, és néha úgy éreztem, hogy a húgomnak könnyebb. Szerinte viszont irigylésre méltó első gyereknek lenni.
:D
mind a kettő
nem feltétlen tapossa ki az utat az első gyerek a másodiknak
pl én soha nem voltam agyon féltő aggódós szülő
és soha nem szereti egyformán a szülő a gyerekeit
mindegyiket máshogy szereti másért lévén egyediek a gyerekek
az egyiket mert lány és bújós a másikat mert fiú és nagy vagány harmadikat a komolyságáért a negyediket a széllelbéleltéért stb....
Második gyerek vagyok, másfél év van köztünk a bátyámmal. Tény, hogy engedékenyebbek velem szemben, mint vele, mikor ő volt annyi, mint én. Viszont néha erősen úgy érzem h rá jobban figyelnek, főleg anya. Ő a szeme fénye, ha egy szobában vagyunk lesi minden mondatát, nekem pedig 3x kell elmondanom valamit, h a szüleim meghalljanak... Mellesleg a bátyámat imádom, ő tényleg figyel rám, bármi lényegtelen dolog is van.:)
15/L
Szerintem mindenhol változó.
Nálunk pl én vagyok az első és van egy húgom meg egy öcsém. Ha én kapok valamit, akkor nekik is kell és szerintük joguk van hozzá. Főleg a húgom van így, pedig 3 évvel fiatalabb nálam. Ha meg nem kap meg valamit még neki áll feljebb. Nálunk szerintem ő van a legjobban elkényeztetve. Anyunak egyfolytába visszaszól nem éppen illedelmes stílusban és nem szól rá semmit se. Bezzeg ha én csinálnám ezt már rég kaptam volna...
A férjem két lánya között 21 év van, a kisebbig még baba.
Amikor az idősebb lány (már évek óta a partnerével élő) említette, hogy többet foglalkozik a húgával, akkor a férjem mondta neki, hogy amint fizikai önellátásra képtelen lesz, ő is megkapja ezt a mennyiséget (pelenkázás, etetés, büfiztetés, fürdetés, stb).
Viszont a kisebbik lánnyal nem jár se moziba, se gokartozni.
Második.
Én első gyerek vagyok, és ennek a hátrányát érzem. Engem 6 éve felnőttként kezel édesanyám. Magamat kell eltartanom, sőt haza is kell adnom. A tesóm pedig megkap mindent, és semmit nem ad soha haza.
Egyetem alatt is dolgoztam, és mesterképzés alatt is dolgoznom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!