Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedek így az apámmal?

Miért viselkedek így az apámmal?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, van egy 17 éves nővérem, a szüleim 7 éves koromban elváltak, de nem veszekedtek nagyokat soha, tehát nem voltak otthon nagyon problémák, anyámmal és a nővéremmel lakok, néha megyek apukámhoz is. Nem vertek, csak talán 1-2x elcsattant egy pofon, de semmi komoly. Apám kiskoromban sokat kiabált velem, de sose ok nélkül, mondjuk rengetegszer túlreagálta a dolgokat.

Anyukámmal elég sokat veszekedünk, főleg amikor össze vagyunk zárva, pl kocsiban. Amúgy általában szobámban vagyok egyedül, vagy barátaimmal vagyok el valahol, pont emiatt, mert vagy a nővéremmel veszekszem(vele, ahogy érünk egyre kevesebbet), vagy anyukámmal. Ezt a részt csak azért írtam le, hátha köze van ahhoz, ami a lényeg.

Nos itt lenne a gond: Apukámmal mindig nagyon elvagyok, mert amikor nála vagyok poénkodunk, dumálunk, vagy csinálunk valamit. Viszont mégis úgy érzem, hogy valami nincs rendben a kapcsolatunkal, ugyanis akármennyire anykámmal veszekszek, mégis vele van normálisabb kapcsolatom, úgyértem tőle nem félek pénzt kérni, vagy hogy tegyen meg egy szivességet, vagy vigyen el valahova, vagy ha nem értek vele egyet, és nagyon erölteti a dolgot, akkor merek vele szembeszállni, míg apukámtól mind ezeket félve teszem, vagy egyáltalán.

Rengeteg rossz dolgot csinált, mint például nem látogatta az apját gyerekkori sérelmei miatt, nem tartja a családjával a kapcsolat, aminek mi isszuk meg a levét, nem kapunk tőle ajándékot karácsonyra, vagy bármilyen eseményre, mert ő úgy gondolja, hogy minek tartsa magát ehhez, majd ő vesz nekünk valamit, ha úgy akarja. És nem mertem megmondani neki, hogy ez marhára nem fair, hogy kicsit nézzen már magába. Persze évente, ha kapunk valamit, ha meg kérek tőle bármit, mozira pénzt, vagy valamit nemet mond. Megkérem, hogy szálljon be az új xy cuccba, amibe anyukám beszáll, ő nem. Pedig nem arról van szó, hogy azt akarom, hogy elkényesztessen, csak azért viselkedhetne ilyen szempontból is apaként. Ja, és anyagilag sincsen semmi problémája, tehát megengedhetné magának. (Persze itt most nem ez a lényeg, hogy ajándékokat kapjak)

Szóval azt kérném tőletek, hogy mondjátok el, hogy itt velem van-e a baj, és ha igen akkor mi, ha apámmal, vele mi. Mit javasoltok, stb.... És bocsi a gagyi fogalmazásért, csak abban tényleg nem vagyok jó, amint látjátok.

2014. aug. 20. 20:46
 1/1 anonim ***** válasza:

7 éves korodban apuka letaposott, így kvázi apa, férfimodell nélkül nőttél fel. Anyás lettél, nem kicsit.

Próbálj minél több időt a faterral tölteni, nyiss felé, menjetek el meccsre, koncertre, pecázni, vagy akármi pasis program jó.

2014. aug. 21. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!