Miért csinálja ezt az anyám?
Figyelt kérdés
Az anyámnak soha nem tudok megfelelni. Nincs bennem már az az érzés hogy megfeleljek. De nehéz vele, soha nem dicsekedett velem, ha kifestem bármilyen színre a körmöm azt mondja csúnya a színe, majd csak két hét múlva lesz fodrászom, nem festem de már hosszú, anyám azt mondja most már elmehetnék fodrászhoz miért nem keresek másikat. Egy éve dolgozom egy jó munkahelyen elég jó fizetésért, nincs diplomám, de anyám azt mondja menjek tanuljak mert semmi nem lesz belőlem. Még itthon lakom mert lakásra gyűjtök. Nehezen bírom hogy bármit csinálok bármibe belekezdek vagy akarok vmit azt mindig kifogásolja.2014. aug. 16. 15:53
1/2 anonim válasza:
Talán mert jót akar???
Dolgozol, de anyádnak kell figyelmeztetnie, hogy menj el fodrászhoz??
Igen, menj el tanulni.
Ezek mind olyanok, hogy igaza van. Szomorú, hogy ezeket neki kell mondania, és nem magadtól jössz rá.
2/2 anonim válasza:
Lehet, hogy tényleg csak segíteni akar, de attól még beszélj vele. Mondjuk lehet, hogy csak szeret cseszegetni és féltékeny rád vagy nem tudom (az én anyám ilyen..)Amúgy én megértelek téged. Szerintem sem kell új fodrászt keresni, akit nem is ismersz mikor csak két hetet kell várni a tiédre, akit már ismersz és jól bevált. Az a két hét nem számí, ettől még nem leszel igénytelen vagy lusta, nemtörődöm... A tanulás az nem árt, az biztos, de ez is rajtad múlik. Van aki szereti a tudományokat, érdekesnek tartja magát a tudást a tanulást és sok dolog érdekli. Olyan szempontból jó helyzeted van, hogy vanmunkád és így anyagi szempontból könnyebben mennének a dolgaid, de senki nem kötelezhet erre. Tanultál, van rendes munkád, fizetésed amit nem szórsz el, hanem normális dologra gyüjtesz (lakás), akkor innentől kezdve nem tudom anyád miről beszél. Eleve baromság, hogy csak diplomával lennél valaki. Ha neked a mostani munkád, életed jó és nem szeretnél még tovább tanulni, akkor ne tedd. Én élnék a lehetőséggel és tanulnék mert én szeretem, de más a beállítottságunk, mások a céljaink...stb Lehet, hogy tényleg csak segíteni akar, de túlzásba viszi én megértem, hogy ez zavaró. Mond meg neki, hogy már elég érett vagy ahhoz, hogy saját magad dönts és nem kell mindenben aggódnia, pesztrálni. Olyan mintha irányítani akarna, úgy kezel mint egy kisgyereket. Ne hagyd magad, biztosítsd rla, hogy ha gondod lesz vagy valami akkor megosztod vele és kikéred a véleményét baj esetén, de a mostani helyzetet túlzásnak tartod és kicsit vegyen vissza belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!