Mennyire normális, hogy 18 évesen is anyám parancsol?
Figyelt kérdés
Este 6-ra haza kell érnem még nyáron is. Ha 1 percet kések már hív és üvöltözik, hogy hol vagyok.
Ha nem vagyok otthon hanem pl a párommal vagyok akkor óránként felhív, hogy mit csinálunk. (szó szerint óránként)
Max 4 órát lehetek távol egyszerre otthonról pasi ügyben.
Apám nem velünk él.
Az egész családot átjárja a vallásos nevelés.
18L
2014. aug. 14. 11:59
1/7 anonim válasza:
Félig normális. Az normális, hogy anyukád "parancsol" és estére hazaparancsol, az viszont nem, ahogyan parancsol. Gondolom nem sokat beszélgettek, nem bízik benned (nem biztos, hogy miattad) és egy kicsit önző is, de egyébként ameddig el nem költözöl otthonról és rálát az életedre, normális, hogy irányítani szeretne. Nyugi, de ne hódolj azért be teljesen :)
2/7 anonim válasza:
Semennyire. Felnőtt ember vagy, állj a sarkadra! Ha már nem tanulsz, keress munkát és költözz el! 28N
3/7 anonim válasza:
Úgy gondolom, az ember akkor lesz felnőtt a szüleivel szemben, ha képes elszakadni és önállóan talpon maradni, de valóban ez felé kellene igyekezned.
4/7 anonim válasza:
Hát az normális hogy félt, de hogy 18 vagy és 6ra haza kell érned az szerintem túlzás!
5/7 anonim válasza:
Nem az a döntő dolog a parancsolásban, hogy 17 vagy 18 vagy.
Amíg tanulsz és eltartanak, addig nem leszel több 18 után sem.
Én dolgozom és 21 vagyok, mégis bele akarnak szólni mindenbe.
Úgyhogy ne hidd, hogy azért mert 18 vagy, de ugyanúgy ott élsz és tanulsz, mint akár 12 évesen is tetted, te több lennél és spanyolviaszt szarnál.
6/7 anonim válasza:
Nekem apám ilyen szélsőséges eset, de szerencsére csak otthon kell elviselnem a rigolyáit, amúgy oda megyek, ahová akarok és mindig is ez volt. Viszont itt neked kell a sarkadra állnod és ha nem érti a szép szóból, hogy már nem egy pólyásbaba vagy, akkor keményebben kell a tudtára adni, mert úgy látszik, csak így érti meg. Ha meg így sem, akkor reménytelen. Akkor már csak a költözés marad. Alapból nem szoktam egyetérteni azzal a felfogással, hogy amíg eltartanak, addig neked nincsenek jogaid és simán semmibe vehetnek azért, mert el vagy tartva, de ha nem te diktálsz és ilye igazságtalan a helyzet, akkor odébb kell állni. Gondolom, beszélgetni nem lehet vele.
7/7 A kérdező kommentje:
"Gondolom, beszélgetni nem lehet vele."
Dehogy lehet. Neki van igaza, meg sem hallgat.
2014. aug. 15. 12:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!