Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednétek a 18 éves lányoto...

Elengednétek a 18 éves lányotokat egy világkörüli útra a legjobb barátnőjével?

Figyelt kérdés

Én és a legjobb barátnőm szeretnénk elmenni, Európa, Észak-Amerika, Ausztrália, majd a Távol-Kelet.

Ő idősebb nálam (21 éves) és mindketten rutinos utazók vagyunk, én sokszor repülök egyedül is, most tavaly és idén is voltunk együtt nyaralni, több nyelven beszélünk.

Tudom, hogy már elmúltam 18, ezért anya nem korlátozhat, de nem szeretném, ha úgy mennék el, hogy haragszik.

2014. aug. 16. 11:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%
Amíg nem nekem kell fizetnem, odarepül a felnőtt gyerekem, ahová csak akar :DD. Ezt anyum mondta nekem nemrég, és egykorúak vagyunk :D.
2014. aug. 16. 12:45
 12/28 A kérdező kommentje:

Elég sok helyen voltam már életemben, eddig semmi szörnyű nem történt. Februárban Dubaiban voltunk a legjobb barátnőmmel, néhányan szörnyülködtek, mikor mondtuk, hová megyünk, de semmi gondunk nem volt, az egyik legjobb utunk volt szerintem eddig.

Csak ketten mennénk, mert elég stresszes volt az utóbbi félév nekünk, mindkettőnk magánélete romokban, szóval jót fog tenni néhány hónap távol az itteni problémáinktól.

Általában 5 csillagos hotelekben vagyunk, szóval nem útszéli motelekben szállunk meg. Ezt nem felvágásból írtam, csak azért, hogy tudjátok, elég nagy biztonságban szoktunk lenni és általában olyan szállodát/szállodaláncot választunk, amivel már van tapasztalatunk.

Apának már mondtam, ő támogatta az ötletet, bár ő 15 éves koromban is ugyanezt mondta volna szerintem.

2014. aug. 16. 12:50
 13/28 anonim ***** válasza:
52%

18 évesen még nem engedném el, de néhány év múlva, hogyha lenne rá pénze (nekem nincs), akkor igen. És igen, mivel az én lányom 16 éves és ismerem, feltehetően 18 éves korára nem lesz annyi pénze, hogy körbe járja a világot, így meglehetősen meglepődnék és megkérdezném miből telik neki erre. Nagyjából tudom a nyári munkái alatt mennyi pénzt keresett, azt is, hogy ebből milyen nagyobb dolgokat vett, mire költötte, így pedig szerintem az a természetes, hogy feltűnik, hogy valahonnan a nyakába szakadt a bank. Ez nem irigység, vagy köcsögség, a gyerekem, tudni akarom miben sántikál.

16-7 évesen felőlem már nyaralhat a Balcsin az ismerős baráti társasággal, vagy idősebb barátnővel. 18-9 évesen elrepülhet nyaralni a fent említett személyekkel, de azért több hetes/hónapos útra ilyenkor még nem engedném el jó szívvel úgy, hogy mindent ők szerveznek maguknak (út, szállás, kaja, stb).

2014. aug. 16. 12:52
 14/28 A kérdező kommentje:
Apáék fizetnék, mert nekem nincsen saját keresetem.
2014. aug. 16. 12:56
 15/28 anonim ***** válasza:
12%

Ugyanazt írtam, mint a 14. válaszoló, és 0%.

Mert ki látott abban irigységet?

Akkor azt írtam, engednélek..De nem, mégsem...Majd ha Te kerested meg az árát!

2014. aug. 16. 13:01
 16/28 anonim ***** válasza:
6%
Láttad már az Elrabolva c. filmet?
2014. aug. 16. 13:21
 17/28 A kérdező kommentje:

Nem tudom, ki pontozott. Én nem szoktam, feleslegesnek tartom.

Igen, láttam az Elrabolva filmeket. És láttam még több száz másikat is. Ez csak egy film, ez megtörténhet ugyanúgy Budapesten is.

2014. aug. 16. 13:46
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hogy elengedném-e. 18 évesen még túl fiatal, hogy hónapokig utazgasson. Egy-két hétre elengedném de mégse tűnjön már el hónapokra. Én biztos nem adnék rá pénzt ennyi évesen, max. stoppolva menne... :) Pár év múlva már nyugodtabban hagynám hogy menjen.
2014. aug. 16. 14:53
 19/28 anonim ***** válasza:
42%
De komolyan...a leghasznosabb válasz ez hogy "láttad már az elrabolva filmet?"...Látszik itt senki nem járt még sehol :D
2014. aug. 16. 14:56
 20/28 A kérdező kommentje:
Stoppolva szerintem kicsit veszélyesebb, mint előre lefoglalt repülőjegyekkel és szállodákkal... :D
2014. aug. 16. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!