Van kiút a szüleim árnyékából?
Van, csak minél előbb költözz el, koleszba vagy albérletbe, aztán pedig minimalizáld velük a kapcsolattartás annyira, amennyire jónak látod.
Addig pedig tarts ki, és az lebegjen a szemed előtt, hogy mindenki olyan életet él, amilyet akar/választ, te a jövőben simán élhetsz boldog/kiegyensúlyozott párkapcsolatban, lehet olyan családod, amilyenre mindig is vágytál.
Véletlenül se hasonlítsd magad a szüleidhez, és ne érezd úgy, hogy az ő hülyeségük téged is determinál, és később sem tudod magadról "levakarni".
Hasonló családban nőttem fel, mindenki "őrült", totál lelki sérült és agresszív volt, egy földre hulló vízcseppért is felpofoztak. Nem mondom, hogy sima ügy volt, de most boldogan élek a férjemmel, és többé-kevésbé normálisnak érzem magam :)
Pszichológushoz nem is jártam, bár utólag visszagondolva nem ártott volna, ha van rá módod, megéri elmenni szerintem. Barátokkal az ilyen dolgokat nem nagyon lehet átbeszélni, mert a vigasz nem elég, meg kell értened sok dolgot a szüleiddel kapcsolatban, hogy fel tudd dolgozni a sok konfliktust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!