Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van kiút a szüleim árnyékából?

Van kiút a szüleim árnyékából?

Figyelt kérdés
Sose volt jo veluk a viszonyom sajnos. Kiskorom ota vernek, zsarolnak lelkileg. A jegyeim se tul jok, azert is kapok mindig, meg igazabol barmiert. Van, hogy osszevesznek es rajtam van leverve a dolog. Kaptam mar porszivocsove, okollel, husklopfoloval mindennel amit el tudtok kepzelni. Volt egy feladat a suliban ami csapatmunka volt ezert atmentem osztalytarsamhoz, mert hozzank nem lehetne, meg hely se lenne. Nagyon meglepodtem rajtuk es rajottem, hogy az a normnalis ami naluk van csak eddig nemtudtam mert nem ugy eltem. Asztakhioz ultunk ebedelni, amit most tettemeloszor eletemben, kozben egyszer se emelete meg senki a hangjat, beszelgettek. Osztalytarsam levert valami vazaszeruseget ahogy rohangaltunk es mondta hogy semmi baj.Kerdeztem nem vernek meg ert es mondta hogy nem de ugy kerdeztem vissza tag szemekkel, hogy neeeeeeeeeem?? Nekem meg ez tok durva dolog mert kevesebbert is kapok. Igazabol meg most is gondolkodom, hogy hogy is van ez,mert ezek szerint ez a normalis, csak nekem ez meg mindig olyan furcsa. En is szeretnek olyan lenni mint ok, de hogy szakadjak ki ebbol a csaladbol. Egy csomo minden ami nekik alap nekem furcsa erthetetlen. Mit tehetek? Nem akarok olyan felnott lenni mint a szuleim.

2014. aug. 10. 16:53
 1/5 anonim ***** válasza:
valóban, nagyon nem helyes,amit a te szüleid tesznek, szólnod kéne valakinek
2014. aug. 10. 17:04
 2/5 anonim válasza:
Az igen ha ez igaz akkor anyádékat rég elzártam volna valami börtönbe.Az ilyen ember miért vállal egyáltalán gyereket? :S Nem tudom hány éves vagy először is az iskolában szólj valamelyik tanárodnak a legjobb ha osztályfőnöködnek vagy valami gyermekvédelmissel beszélj ha ismersz olyat de szerintem elég lesz ha osztályfőnököddel beszélsz majd ő intézkedni fog :))
2014. aug. 10. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Van: pszichiáter.
2014. aug. 10. 17:30
 4/5 acelsziv ***** válasza:
menj be egy családsegítőhöz, vagy beszélj erről az osztályfőnököddel. Minden gyereknek jár a normális gyerekkor.
2014. aug. 10. 17:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Van, csak minél előbb költözz el, koleszba vagy albérletbe, aztán pedig minimalizáld velük a kapcsolattartás annyira, amennyire jónak látod.

Addig pedig tarts ki, és az lebegjen a szemed előtt, hogy mindenki olyan életet él, amilyet akar/választ, te a jövőben simán élhetsz boldog/kiegyensúlyozott párkapcsolatban, lehet olyan családod, amilyenre mindig is vágytál.

Véletlenül se hasonlítsd magad a szüleidhez, és ne érezd úgy, hogy az ő hülyeségük téged is determinál, és később sem tudod magadról "levakarni".

Hasonló családban nőttem fel, mindenki "őrült", totál lelki sérült és agresszív volt, egy földre hulló vízcseppért is felpofoztak. Nem mondom, hogy sima ügy volt, de most boldogan élek a férjemmel, és többé-kevésbé normálisnak érzem magam :)

Pszichológushoz nem is jártam, bár utólag visszagondolva nem ártott volna, ha van rá módod, megéri elmenni szerintem. Barátokkal az ilyen dolgokat nem nagyon lehet átbeszélni, mert a vigasz nem elég, meg kell értened sok dolgot a szüleiddel kapcsolatban, hogy fel tudd dolgozni a sok konfliktust.

2014. aug. 11. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!