Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek lehet ebből kiút?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lehet ebből kiút?

Figyelt kérdés
Kérlek olvassátok el figyelmesen! A szüleim kb 5 éve váltak el, de még mindig utálják egymást. Nem beszélnek sose hanem mindig engem és a bátyámat kérnek meg, hogy "közvetítsünk közöttük", de ha vitára kerül a sor azonnal minket akarnak felhasználni egymás ellen. Nem hajlandóak egymással értelmes emberi módon beszélni, és folyton traktálnak, és egymás ellen akarnak fordítani minket. Nagyon szeretném, hogy vége legyen már ennek,de mindig találnak okot arra hogy rajtunk keresztül veszekedjenek. Már megmondtam nekik hogy elegem van ebből, de ezért is a másikat okolták. Nagyon rosszul esett ez nekem, és a szemükben most is én vagyok a hibás. Valaki tudna tanácsot adni, hogy mit tehetnék?

2014. ápr. 29. 22:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem azt tehetnéd, hogy felismered, hogy NEM a te dolgod közvetíteni a szüleid között, hozol egy ennek megfelelő döntést, és utána következetesen tartod magad ehhez.

Nem szeretnélek megbántani, tudom, hogy jószándékból teszed, amit teszel (és a bátyád is), de a szüleitek jelenleg eszközként használnak benneteket a saját érzelmi játszmáikban.

Ha hasonló helyzetben lennék, nem állnék be kettőjük közé "ütközési felületnek". Nemhogy üzeneteket nem közvetítetnék kettőjük között, de valószínűleg még arra is tudatosan ügyelnék, hogy ha egyikükkel beszélek, akkor ne osszak meg a másikról szóló híreket, információkat, amiről tudomásom van (maximum annyit, hogy jól van).

Én úgy állnék ehhez a kérdéshez, hogy a szüleim felnőtt emberek (akár úgy viselkednek, akár nem). Ha akarnak bármifajta kapcsolatot tartani egymással, akkor tegyék, ha nem, akkor pedig nem. Igyekeznék mindkettővel jó kapcsolatban maradni, és a saját lelkibékém érdekében kimaradnék abból, hogy egymással hogy kommunikálnak.

2014. ápr. 29. 22:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az első hozzászólóval.

Mindketten következetesen utasítsátok vissza a közvetítést. Sőt, semmilyen infót ne osszatok meg az egyiknek a másikról. Először ettől ki fognak akadni. Az is lehet, hogy mivel sajnos ilyen éretlenül viselkednek, rátok lesznek mérgesek. Ez egy nehéz időszak, de csak úgy fog véget érni ez a rémálom, ha kibírjátok ezt. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek beletörődni, hogy ez nem megy, és ha akarnak kommunikálni, azt maguknak kell megtenni.

Nagyon fontos, hogy megértsétek, az, hogy ők veszekednek, sem most, sem a későbbiekben, NEM a ti hibátok! Ők (elvileg) felnőttek, tudniuk kellene kezelni ezeket a helyzeteket, titeket pedig óvni attól, hogy ennek a részesei legyetek.

2014. ápr. 29. 23:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne adjatok táptalajt nekik. Ösztönlényekké váltak érzelmi fájdalmukban és önzővé is egyben, nem nézik milyen ez nektek, nektek kell így hát észnél lennetek. Permanens visszautasítása minden ilyennek. Gátat kell szabni, mert a megbicsaklott ember nem néz sem istent, sem embert, még saját gyermeket sem, egyedül az egója helyreállítgatása számít és ehhez felhasznál minden eszközt. Nagyon nem kellene idáig eljutni, hogy az utód eszközzé válik egy saját csatában. Ha nem tudják elengedni egymást, csellel hozzátok egy fedél alá őket, akkor nem tudják kikerülni egymást már és megbeszélik amit kell vag amit tudnak vagy lesz ami lesz. Nem számít ellenszegülésnek, sem szófogadatlanságnak, ha nem akartok többé a bábuik lenni: önvédelemnek számít.
2014. ápr. 30. 00:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondd meg nekik kerek-perec: anya/apa, pártatlan vagyok!
2014. ápr. 30. 08:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a helyzet nálunk is, de én következetesen az egyik fülemen be a másikon ki szisztémát alkalmazom, ha egymást szidják. A másikról pedig semmilyen infót nem adok át, még akkor se ha kérdezgetnek!

Próbáltam rájuk hatni, hogy mindketten a szüleim vagytok, mindkettőtöket szeretem stb - de nem működött, mert olyan szinten utálják egymást, hogy nem érdekli őket az én lelkivilágom. Viszont a fenti beválik. Sok sikert!

2014. ápr. 30. 11:13
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! sokat segítettetek! egyedül csak az a baj, hogy a bátyám anyafüggő és inkább ő is beáll ebbe a végtelen körforgásba. Erre tudnátok valamit még javasolni?
2014. máj. 1. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!