Nagyon rosszul esik ha a gyereketek megszerette a mostohaanyjat is?
En eleinte nemszerettem mert sajnaltam anyut. De a nyar nagyobb reszet vele toltottem mert terhes es nem dolgozik ezert vele voltam. Anyu meg mindig csunyan beszel rola de nekem ez mar rossz. Valahogy ugy volt hogy apa miatta ment el itthonrol. Amugy az nem viselt meg nagyon mert igy meg tobbet van velem meg a tesommal es legalabb nyugi van itthon nincs veszekedes.
Apa fizet gyerektarast, es a mostohaanyam szokott nekem vasarolni es anya mindig azt mondta hogy csak megakar engem vasarolni maganak es ne bizzak benne. De ez a nyar alatt megszerettem ja es hetfon kapott penzt es abbol kuldott 30ezret anyunak a suli kezdes miatt pluszba de anyu felhivta aput hogy mit kepzel ez a no magarol es hogy nem kell a penze.
Anyukád ezt mondja, mert ezt érzi, és el is akarja hinni.
De ha felnőtt fejjel őszintén gondolkodunk, be kell vallani, hogy egy kapcsolat jó vagy rossz volta mindig két emberen múlik. Azon a kettőn aki benne van. Itt apukád és anyukád ezek. Azon kár agyalni, hogy adott esetben ez tényleg 50-50 százalék, vagy 60-40. De egy igazi, megfelelő, egymáshoz illő, és a kapcsolatukért tenni akaró házaspár házasságát semmiféle gonosz harmadik nem tudja egyes egyedül megbontani.
Jó lenne, ha anyukád ezt tisztázná magában, akkor tudna megnyugodni, és továbblépni. Te sajnos nem tehetsz semmit ezért.
Azt azért udvariasan megkérheted, hogy előtted ne szidja, mert rossz úgy apudhoz menni, hogy ilyenekre gondolj. Te nyugit szeretnél magadban.
Anyukád a mondatára,hogy "ennek a nonek koszonhetunk mindent" csak azt tudom mondani,hogy két ember elválásáról nem egy harmadik tehet (főleg ha ekkora észlénynek titulálja magát) szerintem tök jó dolog,hogy jóban vagytok.
Az én anyám volt férje amíg gyerek voltam legszívesebben szó szerint kitekerte volna a nyakam,szóval szerintem tök jó dolog,hogy elvagytok csak anyukád előtt ne reklámozd ezt a dolgot,meg mert mondjuk semmi köze sincs hozzá kivel milyen a viszonyod,legyen saját véleményed.
Inkább örülnék, ha normális lenne a kapcsolatuk.
Az én mostohám tényleg az volt, utált, kikészített lelkileg, megalázott, kötekedett... anyaként én ezért megtépném a másik felet. A gyerekemmel nem teheti ezt senki.
Értem, hogy szúrja a szemét, meg féltékeny, de ez egy kész helyzet, már nem tud mit tenni. Örülhetne, hogy a nő rendesen bánik veled, nem tesz lelki nyomorékká.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!