Másnak is volt így a kisgyereke hogy 2 és fél évesen még nem volt olyan önálló? Hogy viselte az óvodát megszerette azért?
Figyelt kérdés
Kislányom novemberben volt 2 éves,idén óvodába szeretném íratni decembertől mert januártól megyek dolgozni!De még olyan kicsi,nem mindig eszik egyedül,nem sok szót mondd még,és még pelusunk is van,félek hogy hogy fog beilleszkedni majd!2014. ápr. 9. 10:29
1/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy míg nem szobatiszta, nem veszik be.
2/11 anonim válasza:
Amíg nem szobatiszta valóban nem veszik be, a többit pedig megtanulja az oviban emiatt ne aggódj. Otthon is hagyd kicsit kibontakozni, hagy szokja az önállóságot.
3/11 anonim válasza:
Nem való még neki az ovi. Nagymama nem tud rá vigyázni? Túl korai még neki ilyesmiben gondolkodni, szerintem. Sok gyereknek 3 évesen is korai még, hiába is erőlteti az állambácsi a 3 évet kötelezően a jövőben. Nem gyerekbarát a rendszer. Én nagymamát, bébiszittert, stb. keresnék előbb, olyan vigyázót, aki hozzá alkalmazkodik és nem a 2.5 éves éretlen gyermeket erőltetném bele egy nem neki való rendszerbe.
4/11 anonim válasza:
Ha nem szobatiszta, akkor nem mehet, ez biztos. Mert az oviban nem pelenkáznak. Akkor max. bölcsibe mehet.
És valamilyen szinten azért önállónak kell lennie. Illetve a beszéde is számít, tehát értse, amit mondanak neki és ki tudja fejezni, hogy mit is szeretne.
Most nem kell tudnia önállóan levetkőzni, vagy felöltözni, de azért alapvetően segítséggel menjen. Illetve az önálló étkezés és ivás azért szintén menjen, hisz ott nem etetnek vagy itatnak meg senkit. Az nem gond, ha kell némi segítség hozzá.
De egy alapvető önállóság kell.
Utána majd ha megszokja, akkor ügyesebb lesz és már több minden fog egyedül menni.
5/11 anonim válasza:
A kislányom 2 és fél évesen teljesen önálló volt, evett, öltözött, bili pelus helyett, de nem akart beszélni, gondoltam ha közösségbe íratom jobban "fejlődik". Annyira sírt és utálta hogy kivettük, szeptembertől 3 és fél évesen újra megpróbáljuk egy másik helyen, de otthon semmi gond vele, már mondatokban beszél azóta, néhány hét is sok változást hozhat ebben a korban, ne izgulj azon, hogy mi lesz decemberben, április van. Nekem azt tanácsolták, vigyem sokat közösségbe, foglakozzak vele mondókák, énekek, állatok hangjának utánzása, szerepjátékok. Ha a kisebb csoport megnyugtat és tehetitek, esetleg magánovi vagy családi napközi, de tényleg kár aggódni, sok gyerek szereti az óvodát!
6/11 anonim válasza:
Nos, óvodába rendkívül ritkán veszik be a gyereket evkozben..... Májusban van beiratkozas es szeptemberben kezdődik a nevelesi ev. Alapfeltétel a szobatisztasag, emellett egyedül kell tudnia öltöznie es érkeznie is.
7/11 anonim válasza:
Kisfiam ennyi idősen mondjuk önállóan evett, de ő is pelusos volt még, és nem igazán beszélt. 3 évesen lett megbízhatóan szobatiszta, a beszéde még akkor sem volt érthető idegen számára. 3,5 évesen kezdte az ovit, beilleszkedett gond nélkül, egy hét múlva már önállóan öltözött, a beszéde is rohamtempóban fejlődött. A Te kislányodnak is van még több mint fél éve, biztosra veszem, hogy nyáron el fogjátok hagyni a pelust, a többi pedig menni fog magától. Adj neki teret, biztasd az önállóságra, de csak a pelus, ami kritikus, a többi ott rájuk ragad sec perc alatt, hidd el.
8/11 anonim válasza:
Biztos mindenhol más a szokás, nálunk beveszik év közben, az a feltétele, hogy úgy kell jelentkezni mintha szeptembertől menne, tavasszal.
9/11 anonim válasza:
Szerintem jót tenne neki egy bölcsis csoport. Egy évet kibír ott, meglásd gyorsan fejlődik. A legtöbb gyerek azért sír sokat a bölcsiben mert érzi a szülők bizonytalanságát. Ott nem gond a pelus sem, és az enyém két hét alatt a szavakból elkezdett összetett mondatokban beszélni. Pedig ment otthon is a mondóka és az ének. Sokkal jobb közösségben egy két évnél idősebb gyereknek mint anyuka szoknyája mellett. Önállóbb, alkalmazkodóbb lesz.
10/11 anonim válasza:
nem bolcsire gondoltal??amugy a fiam juliusban lesz 3 eves.o se sokat beszel meg sokszor azt veszem eszre hogy lusta mert ha hablatyol akkor is megertem mit akar.enne egyedul eszik de szobatiszta meg o sem akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!