Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtehetik ezeket a szüleim?...

RipKoresz kérdése:

Megtehetik ezeket a szüleim? (vagyis anya)

Figyelt kérdés

Nem rég volt a születésnapom, s nekem nem volt semmilyen kívánságom,ezért pénzt kaptam mindenkitől.. már vagy 2-3 éve mindenre péntt kapok, és én ezt gyűjtőm..(pár hete elvett anyukám 60e-t mert nem keltem fel és segítettem időben..)

mivel már a (régi) telefonom ütött-kopott volt, nem funkcionált rendesen, ezért gondoltam, "belenyúlok" a széfbe, és veszek egy új telefont. Így is történt, vettem egy Galaxy S5-t (150e).

Ma, kb. 1 órája elvették ezt a telefont tőlem, csak azért, mert nem mentem el velük valami Aquaparkba, ahova már kétszer elmentünk ezen a héten..pontosabban, tegnap és tegnapelőtt.

Igen, tudom, az ő fedelük, vagy apukám fedele alatt élek (anya nem segít semmit anyagilag, csak ront, de a házimunkát is alig végez), de ez engem felháborít.. vagyis ez a 2 dolog (pénz elvevés plusz a telefon elvevése).

Van ehhez joga anyukámnak?

2014. aug. 3. 12:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#5 A házimunkában minden egyes nap segítek.

Nem dolgozik. Csak apukám dolgozik.

#6 Köszönöm szépen a választ!

#7 Jó ötlet, de akkor még jobban megszívnám.. lehet ugyanezt csinálnák a telefonommal is..ja.. az vízálló :) Plusz, elég ha leejtem azt a jaj,de nagyon szerettet tárgyát, és összetörik..igen, itt éppen az iPad-jéről van szó :D

#8 14 éves vagyok. A telefont az apukám vette az én pénzemből.

Azt nem tehetem, mert akkor anyukám megveret apukámmal.

Úgy éreztem, hogy meg kell említenem azt is.. ha már nem dolgozik, végezzen házimunkát..

2014. aug. 3. 13:45
 12/19 anonim ***** válasza:
hát ha egyáltalán nem mersz ellenállni,akkor nem sok mindent tudsz csinálni. Én megértem,mert egy 14 éves még nagyon kiszolgáltatott,de akkor bele kell törődnöd,hogy gyakorlatilag ellopta a pénzed és nem kapod vissza.
2014. aug. 3. 13:50
 13/19 A kérdező kommentje:

Akkor feljelenthetem? :D

Nem, nem nagyon merek, nem sül ki belőle semmi jó.

2014. aug. 3. 13:55
 14/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a moderátornak aki áthelyezte ezt a kérdést!
2014. aug. 3. 14:01
 15/19 acelsziv ***** válasza:

kezdetben talán beszélj apukáddal. Lehet, hogy nem is tud a pénzről meg a telefonról. Mondd meg, hogy azt a pénzt te kaptad és nem volt joguk elvenni tőled.

Én a helyedben a kapott pénzt lekötném valami hosszabb távú befektetésben. Én pl a nyolcadikos ballagási pénzemet beraktam Kincstári Takarékjegybe. Anno az egy jól kamatozó dolog volt. Berakod úgy, hogy 18 éves korodig ne férhessenek hozzá. Egy kisebb összeget, meg elrejtesz úgy hogy ne találhassák meg.

2014. aug. 3. 15:08
 16/19 anonim ***** válasza:
85%
Ritka egy gyökér szüleid vannak, már ne is haragudj. Gyűjöttél pénzt, aztán ők elizélik másra?
2014. aug. 3. 15:24
 17/19 A kérdező kommentje:

#15 Apukám is benne volt, de majd megpróbálok tárgyalni vele.

#16 Simán. Volt már erre az esetre több példa is.

2014. aug. 3. 16:11
 18/19 anonim ***** válasza:
azt tanácsolom,hogy ezután nyiss egy junior bankszámlát bankkártyával és ott tartsd a pénzed! És kezdd el gyűjteni,hogy 18 éves korodra legyen valamid,mert ha ilyen jó szüleid vannak,addigra nagyon le akarsz majd lépni!
2014. aug. 3. 20:26
 19/19 anonim ***** válasza:

Miért nem teszed olyan helyre ahonnan nem tudják elvenni?????

Amúgy ez nagyon gáz h a te pénzed költik el... én biztos eldugnam, máshol tartanám... mamámmal csinálnék egy szám lát es oda gyűjteném (egyedül még nem csinálhatsz mett nem vagy 18)

2014. aug. 3. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!