Megtehetik ezeket a szüleim? (vagyis anya)
Nem rég volt a születésnapom, s nekem nem volt semmilyen kívánságom,ezért pénzt kaptam mindenkitől.. már vagy 2-3 éve mindenre péntt kapok, és én ezt gyűjtőm..(pár hete elvett anyukám 60e-t mert nem keltem fel és segítettem időben..)
mivel már a (régi) telefonom ütött-kopott volt, nem funkcionált rendesen, ezért gondoltam, "belenyúlok" a széfbe, és veszek egy új telefont. Így is történt, vettem egy Galaxy S5-t (150e).
Ma, kb. 1 órája elvették ezt a telefont tőlem, csak azért, mert nem mentem el velük valami Aquaparkba, ahova már kétszer elmentünk ezen a héten..pontosabban, tegnap és tegnapelőtt.
Igen, tudom, az ő fedelük, vagy apukám fedele alatt élek (anya nem segít semmit anyagilag, csak ront, de a házimunkát is alig végez), de ez engem felháborít.. vagyis ez a 2 dolog (pénz elvevés plusz a telefon elvevése).
Van ehhez joga anyukámnak?
#1 Köszi :)
#2 Nem, sajnos nem.
(mérges vagyok)
Mondd meg nekik : A k***a a***dat! (ha elég idős vagy...)
De szerintem csak elisszák. Vagy:
- Nme szeretnek
- Kell nekik a pénz, és/vagy bunkók
- Csak simán bunkók
- Azt hiszik, pénzt nem illik adni
- Hülyék
- Azt hiszik, a szigor használ
ennyi jutott az eszembe :))) most így hirtelen. Még gondolkodom.
Amit büntetésből elvettek tőled, azt vmennyi idő után vissza kellene adniuk, nem nyelhetik be, mert az a tied. Beszélj a szüleiddel, és kérd vissza a pénzed meg a telefont. Megegyezhettek pl. abban, hogy x házimunkában segítesz, és ha megteszed, mindent visszakapsz.
OFF
Ha anyukád dolgozik, és nem kel fel időben, késik egy órát a munkahelyéről, levonják tőle a félhavi fizetését? (Ezt esetleg megkérdezheted tőle.)
Attól függ, cselekvőképes vagy-e. Ilyen nagy értéknél bizonyos kor alatt beleszólhat a szülő abba, hogy hogyan bánsz a pénzeddel; egy gyereknek a jogszabály szerint tilos eladni is drága holmikat.
Ha erről nincs szó, akkor nem teheti meg, de azért gondolom, gyakorlatilag önként adtad át a telefonod, és nem erőszakkal vették el tőled. Látod, nem kellett volna hagyni.
Az anyagi hátteretekről, anyád nem létező keresetéről viszont szerintem felesleges szót ejtened, mert így is megéltek. Örülj neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!