Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a helyes döntés?...

Mi lenne a helyes döntés? Apám visszevenné amit adott.

Figyelt kérdés
Apám gyerekkoromban nem foglalkozott velünk. Tini voltam amikor elváltak, utána 3-4 alkalommal elvitt 1-1 napra, néha mentünk hozzá, de vadidegennek éreztem és azt sem tudta hanyadikba járunk vagy mikor van a szülinapunk. Megszakítottunk vele minden kapcsolatot, mert ő nem keresett, aztán mi sem őt. Újranősült egy másik faluban és 3 éve, amikor már nyugdíjas lett, megkeresett minket. Felvettük a kapcsolatot, Kb 4 hónap telt el amikor a felesége ránk íratta a házukat (nekik haszonélvezeti joggal), mi nem akartuk, de erősködött, hogy ezt ő akarja, mert nem akarja, hogy a lányáé legyen majd a ház, mert ő apámat is kitúrná onnan. És ő már ezt elhatározta. Több betegsége van, és folyton arról beszél, hogy meg fog nemsokára halni, de szerintem nem olyan beteg, simán elél szerintem még 20 évig is, tele van energiával és nagyon fárasztó. Apám is makk egészséges. Próbáltuk bepótolni az éveket, elhalmoztuk egymást mindennel, vettünk nekik tv-t, internetet, laptopot, előfizettünk tv-t, újságot nekik és 3-4 hetente ott töltöttünk egy napot (50km-re laknak tőlünk). Mikor kórházba volt naponta látogattam, mindent vittem neki. De az a típus, aki ezt el is várja. Most 3 év telt el azóta, hogy járunk hozzájuk és múltkor mikor ott voltunk, azzal jött elő, hogy visszavenné a nekünk ajándékozott házat, és ajándékozzam apámnak, mert mi nem megyünk sűrűbben és nem segítünk nekik eleget. Mi dolgozunk, van 3 gyerekünk, páromnak is idősek a szülei, hozzájuk is kell járnunk. Ezt ők nem értik meg, most derült ki, hogy azért vették fel velem a kapcsolatot, mert azt akarták, hogy költözzünk oda és majd mi ápoljuk őket és gondozzuk a kertet. És ezt így kérdésünkre ki is jelentették, hogy csak ezért kerestek meg. Az egész nagyon rosszul esett nekem, már az is, hogy saját lányát a néni ki akarja túrni az örökségből, és hát én azt terveztem, hogy ha egyszer majd meghalnak, elosztom a ház árát hármunk között (a lánya, a tesóm és én). Azt hiszem legjobb lenne, ha visszaadnám a házat és soha többé nem mennénk oda, csak az a baj, hogy a szerződéshez ügyvéd kell és ez újabb 50ezer Ft, annak idején pedig erre már kifizettünk 250ezer Ft-ot, amikor a nevemre íratták (illeték+ügyvéd). Ti mit tennétek a helyemben?
2014. aug. 2. 08:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj semmit, csak magaddal szúrnál ki. Ha valamikor megörökölnétek a házat, fizethetnétek újból. Én a helyedben csak simán nem foglalkoznék velük, egyék meg amit főztek.
2014. okt. 13. 15:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

csak ugy viccbol kuldenek neki egy teteles listat, hogy Ok, akkor ti meg ennyivel jottok a tv, laptop, benzinkoltseg stb miatt.

Ha keszpenzben kifizetik, majd akkor utana akkor TALAN meggondolod, hogy lepj-e valamit az ugy erdekeben.

Egyebken meg felejto. Igy jartak.

2014. okt. 13. 16:25
 13/20 anonim ***** válasza:
Az ajándékozás egyenesagi rokonok kozott illetékmentes.....
2014. okt. 13. 16:27
 14/20 anonim ***** válasza:
valoban illetekmentes de ugyvedi koltseg attol meg van...
2014. okt. 13. 16:51
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben - egyelőre - egyszerűen hagynám az egészet a fenébe (nem csinálnék semmit). Nem Te vagy lépéskényszerben, ráadásul az idő is neked dolgozik.

A mentalitás ismerős, az én szüleim is hasonlóak. Ha nekem kellene egy kis segítség, akkor azt is elfelejtik, hogy a világon vagyok. Ha van pénzem, vagy ha lehet velem dicsekedni, akkor még a lábtörlőmet is tisztára nyalnák. Ne csinálj ügyet belőle és kész...

2014. okt. 13. 18:04
 16/20 anonim ***** válasza:

A mentalitás nekem is ismerős. Apám stinte szóról szóra játszotta el ezt, azzal megspékelve, hogy ő a 'lelki nélkülözésére' még a mi saját házunkat is akarja. Hát, akarja csak.

Én biztos nem íratnám vissza. Jogilag nyert ügyed van, szóval a per kiütve, ha meg ennyire csak ki akartak használni, akkor püff neki. Amúgy a lista tetszetős ötlet, írjatok arról egy listát, mi mennyibe fájt, mi

2014. okt. 13. 20:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod.

Nekem ott gyanús nagyon a dolog, hogy a kedves hölgy a ssaját lányát akarta volna kitúrni, ilyen mondvacsinált okkal.

Van hitelük?

Anyósom éppen azért ajándékozta a lányának a házát, hogy a bank el ne tudja vinni a feje fölül a vissza nem fizetett milliók miatt.

Simán el tudnám képzelni, hogy csak azért csinálták ezt, mert mindkettőnek rendezetlen tartozása volt. A 3 év alatt apád részéről megszűnt a probléma, így az ő nevére már vissza is kerülhet az ingatlan.

Próbálj utána járni valahogy, ha ez van a dolog mögött, én nem adnám vissza azt a házat.

Törvényesen került a nevedre, álljanak fejre amiért felhasználtak a psizkos kis ügyeik miatt.

2014. okt. 13. 20:19
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos jól megbonyolították az életemet. Amíg nem kerestek meg minket olyan szépen, nyugodtan éltünk, mindenünk megvolt és nem voltak gondjaink. Most meg álmatlan éjszakáim vannak. :(( És addig nem fogok tudni nyugodtan aludni, míg ez el nem rendeződik. Sajnos a szerződést úgy kötöttük, hogy apám részét ajándékba kaptam, de a felesége részét papíron megvettük. Így ráadásul annak a résznek a fele a férjemé ezek szerint. A legolcsóbban úgy tudnánk visszaadni, ha az egészet apámnak ajándékoznám, de ezek szerint a férjem részét a férjemnek kell odaajándékozni, az meg már nem egyenesági, így még azután is fizetni kellene valakinek illetéket. Plusz a legolcsóbb ügyvéd 50000 Ft+6 ezer az átírási költség. Megtehetem, hogy nem veszem fel a telefont vagy lecserélem, de azt sem érzem tisztességesnek, ettől még nem lennék nyugodtabb. :(
2014. okt. 14. 09:13
 19/20 anonim ***** válasza:
61%

Ajánlott levélben megirhatod nekik, hogy kapják be.

Arra pedig megintcsak ajánlot levélben akármit válaszolhatnak. S igy a lelkiismereted nyugodt, a telefont lecserélted, nem zaklatnak de a kommunikációs kapocs is megmarad.

2014. okt. 14. 09:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2018. nov. 18. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!