Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim idegileg kikészülnek,...

Szüleim idegileg kikészülnek, mit csináljak?! 15/L

Figyelt kérdés

Édesapám Lengyelországban dolgozik, interneten tartjuk vele a kapcsolatot, kéthónaponta tud hazajönni. Nenéz fizikai munkát végez ötvenes létére, emiatt sokszor ideges, meg hiányzunk neki, iritábis, és gyakran gyak arról szól a beszélgetés, hogy hogy érzi magát. Et megy már három éve.

Édesanyám nem rég vesztette el az állását (tanár), és itt Nógrádban nem olyan egyszerű új munkát találni! Itt van augusztus már, sehová se hívták be, pedig mindenre beadta, és már alig van új munka. Szegény nagyon feszült, ideges, segítek neki a ház körül, de így se bírja.

Én próbálom mindkettejüket tartani, de nem bírom lassan. Édesapámnak is tudom, hogy arra van szüksége, hogy valaki meghallgassa, hiszen rengeteget áldozott fel a családjáért és minden nap is, de néha már telítődök, és rosszul érzem emiatt magam. Most pedig ugyanez "hazai pályán is". Tudom, hogy erősebbnek kellene lennem, de nem mindig tudok. És néha csak vissza akarok vonulni a szobámba, hogy feltöltődjek, de azt sokszor annak veszik, hogy bezárkózok. Iskolának nem megy rovosáráa, a Neumannba járok, mert mindkettőjüktől mindig azt hallottam, hogy tudással lehet előrehaladni, de nehéz, nagyon nehéz, és lassan nem tudom, hogy mit tudnék csinálni, mert félek, minden összeomlik körülöttem. Valaki élt át haosnlót? Hogyan lehet ezt kezelni?

2014. aug. 1. 13:40
 1/8 anonim válasza:
Anyukád milyen szakos tanar? Mit/miket tanit?
2014. aug. 1. 13:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Ének és magyar szakos volt, de már évek óta csak éneket tanított. Egy időben próbálkozott magántanítással, de se a magyarra se az énekre nem volt igény, csak érettségi előtt pár embernek, de ő általános iskolai tanár, nem nagyon tud ott segíteni, bár egy évben végigcsinálta. De nincs rá igény.
2014. aug. 1. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Neumann-ban ilyen helyesírással hanyas vagy?

Miért nem mégy haza, közelebbi suliba?

2014. aug. 1. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Továbbképeztetni esetleg nem tudná magát?Vagy egy harmadik tantárgyra szakosodni,mint például matek,angol,német?Mert ezekkel a tantárgyakkal,ha nem is könnyen,de mindenféleképpen előbb helyezkedne el,mint egy magyarral meg egy énekkel.

Egyébként sajnállak,hogy 15 évesen te cipeled az egész család terhét.Le kell tedd most egy kicsit az egészet,és a szüleidre bízni az életedet.Te csak 15 éves vagy,és igazából többet nem tudsz tenni,minthogy szeresd a szüleidet.Ennyi!De igazából a problémáikat megoldani sajnos nem tudod.Apukádnak lehet,hogy haza kellene jönnie,bár itthon ő sem találna munkát.Nem gondoltatok arra,hogy esetleg Lengyelországból menjen át Angliába?És akkor aztán oda kimehetnétek együtt később.Mert ott még mindig jobban megfizetnék,gondolom én,mint Lengyelországban.Angliában van a jövő egyelőre!

Szurkolok nektek,te pedig egy kicsit legalább engedd magad kikapcsolódni!Nyugodj meg!Mert ha még te is idegileg őrlődsz,azzal nem jutsz se te előbbre,se a családod.CSAK 15 VAGY!

2014. aug. 1. 13:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha anyukádnak olyan hangja van amit a legtöbb ember szeret hallgatni, és Ő szeret is énekelni, énekelhetne is. Nem tudom mennyire divat kocsmákban az élő zene (nálunk még az és VAN RÁ IGÉNY), vagy esküvőkön zenekar mellé szegődni és énekelni. Ha nem is sok, de 1-2 számla talán fedezve lenne 1-2 estéből és nem egy megerőltető dolog. Nekem ez jutott elsőre eszembe. Ha nekem lenne szép hangom (szeretek énekelni csak nem tudok) akkor lehet én is átmennék ide a kocsmába a zenészek mellé énekelni. De hát ez én vagyok.

25/N

2014. aug. 1. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Sosem merült fel bennetek, hogy utánaköltözzetek? Így tényleg nagyon nehéz, de ha együtt a család, az mindenkinek biztonságérzetet adna, és könnyebben beilleszkednétek ti is az új helyzetbe. Én biztos ezt csinálnám.
2014. aug. 1. 13:55
 7/8 anonim válasza:
Gödtől nagyon messze laktok? ott tudom h most keresnek tanárt ilyen szakokkal (első vagyok)
2014. aug. 1. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:

A megoldás tenyleg az lesz, hogy anyukád legalább 30 km-es távolságon belül keres munkát. Ebben a körben viszont minden általános iskolában leadja az önéletrajzát és személyesen beszél az igazgatóval.

Te meg egy kicsit erősödj meg és magaddal foglalkozz...

2014. aug. 2. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!