Tönkre fog tenni idegileg, hogy ne foglalkozzak velük?
Sziasztok!
Elég nehéz családból jövök, sok minden hiányzott az ahoz hogy normális életet éljek, és mikor eljöttem otthonról, folyamatosan csak az ment hogy vigyek pénzt mert nincs, és mivel sajnos van egy 11 éves kicsöcsém, muszálynak éreztem hogy legalább a kisöcsém miatt adjak nekik..
De mostanra annyira elfajult a helyzet, hogy tudják hogy sose tudnám az öcsmémet szarba hagyni.. és ezt kihasználják.
Pl. egy történet:
3 vagyunk testvérek, a hugom tegnap adott a szüleimnek pénzt, és már már tölem is kértek amikor tudják jól hogy egy ismerösömnél lakok jószándékból és hogy most sajnos nincs munkám, pedig folyamatosan keresek.
És egyszerűen eljutottam arra a szintre hogy kész végem van annyira lelki roncs vagyok hogy már mindenen idegbeteg leszek, kiabálok, és mind azért mert a szüleim, nem képesek felnöttként viselkedni és mert azt hiszik hogy kemény 13 éves koromig neveltek, nekem ezt ugy kell vissza adnom hogy amit keresnék, vagy majd keresek odaadom.
Apukám nem hajlandó elmenni dolgozni, hogy ő nem fog 600 ft órabérért menni festeni, meg hogy jó szakember, csak hogy ezt már leszarják hogy mi milyen. nem érti meg hogy örülnie kéne annak ha találna munkát. Elegem van és amikor meghallom azt a szót hogy család undorom van gyülölöm azt a szót. Tönkre tettek idegileg, képtelen vagyok tovább lépni mert akármikor kell én megyek. ebböl igen én vagyok a hülye de nekem legalábbis megszólal a lelkiismeretem hogy a kis öcsém milehet vele, van-e kajája. Van-e ruhája, még a családi pótlékot is nekik adom, csak költségék az öcsémre, hát esse történik meg.. Apának a cigi a fontos, nem az hogy mit esznek holnap. Szerintetek mit csináljak hogyan lépjek ezen túl vagy milyen lépéseket kéne tenne ahoz hogy vége legyen ennek?
2-el nem foglakoz - kötegszik
amit tenni tudsz: nem pénzt adsz hanem vásárolsz nekik ételt, vagy alapanyagot
az öcsitől kérdezd meg kell e ruha és szerezz neki/vegyél neki
csak annyit adj neki ilyen formán ami neked feleslegben van
neked nem kötelességed az ö dolgaikat fizetni pláne nem a cigit
és nem kötelességed az öcsédet eltartani !
a hülyeségeiket rázd le magadról, nem szabad h hagyd h zsaroljanak !
Neked is össze kellene szedned magad, munkába kellene állnod, a keveset fizető meló is jobb a semminél.
Szüleidnek nem szabad pénzt adni a kezükbe. Inkább öcsédet támogasd, ha közel laktok egymáshoz, akkor jöjjön hozzátok kajálni.
3-as:
Kettessel ne foglalkozz - kötekszik, így lenne helyesen, gyakorlatilag 3 szóból 3-at sikerült rosszul írnod, jó tanács: a számneveknél, ha toldalékot kapnak írd ki betűvel a számot, mert különben nem tudod helyesen leírni, na ennyit rólad.
Kérdező: továbbra is azt javaslom, hogy írd le világosabban a helyzetet, mert így nagyon nehéz segíteni. A családi pótlékot adod oda a családodnak, tehát van egy, vagy több gyereked? Mert azért az igencsak fontos adalék lenne a sztoridhoz, tekintve, hogy valami havernál húzod meg magad, így bármikor az utcára kerülhetsz, munkád sincs. Lehet, hogy durván fogalmaztam, de hidd el van tapasztalatom és az ilyen helyzetekben nagyon keménynek kell lenni és nagyon összeszedettnek. Nem olyan egyszerű felkelni a padlóról, mint ahogyan sokan hiszik. Akinek "normális" élete van el sem tudja képzelni, hogy milyen az, amikor nulláról kell kezdened mindent és folyamatosan küzdened kell az alkoholista rokonaiddal is, akik persze egyfolytában rinyálnak a pénzért.
Az egy jó tanács egyébként, hogy a pénzt ne add oda a szüleidnek, hanem te vedd meg belőle az öcsédnek, amire szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!