Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hiszi el anyukám,...

Miért nem hiszi el anyukám, hogy "jól" vagyok? Hogy védjem ki ma "mindent-megoldó-szülő" problémát?

Figyelt kérdés

Körülbelül 2 naponta beszélünk telefonon. Most tettem le, kb. 8 perce a telefont, megint azért,mert besértődött.

Megkérdezi,hogy vagyok. Én elmondom,hogy jól. Mert jól vagyok. Fizikailag nem esett bajom, lelkileg meg nincs különösebb problémám,ha lenne se vele osztanám meg,mert abban nincs köszönet , csinálom a dolgom.

Ő meg minden beszélgetés alatt lecsesz,h "ez nem válasz".

Tudom,h nem szabad semmit mondanom neki,mert mindenből világra szóló hisztit csinál,amiből én jövök ki szarul.

Találjak ki dolgokat a jól vagyok helyett? De akkor meg hallgathatom azt...Tudom,zavaros,de ha megpusztulok se tudok a kedvére tenni.

2014. júl. 28. 11:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Esélyed sincs ellene sajnos...

Én már évek óta ezt csinálom, amit most te is tettél, szépen leteszem a telefont.

Nálam mindig az van/volt, hogyha elmondtam valami jót/átlagosat akkor oda se figyeltek, nem érdekelte őket. De ha valami rosszat mondtam el, akkor mindig megkaptam, hogy én mindenben csak a rosszat látom, nem tudok örülni semminek, folyton negatív vagyok.

2014. júl. 28. 13:07
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, szerintem a szűkszavúságod is probléma. Próbálj vele egy kicsit bővebb mondatokban beszélni, semmiségekről is, így egy kicsit megnyugszik.

Engem is zavarnak az 1-2 szavas válaszok, kuksolások. Egyik unokatesómat már nagy nehezen rá tudtam bírni arra, hogy ha szeretné még, hogy kimenjünk sétálni erre-arra, akkor készüljön témákkal, mert a túlzottan csendes, rövidszavú embereket nem szeretem :P

2014. júl. 28. 15:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Okosat nem tudok mondani, csak jelzem, hogy nem vagy egyedül. :-)

A munkahelyemen több elismerést és megbecsülést kapok mint értelmes felnőtt nő, mint otthon, ahol én vagyok a buta kislány, akinek a szájába kell rágni a dolgokat. Ha valamiről más véleményem van, akkor makacs és értetlen vagyok.

2014. júl. 28. 19:40
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
13-as: igen, pont én is így vagyok ezzel otthon és máshol ugyanúgy kedvelnek és elismernek. Jelenleg a kérdező esetében azt hiszem, hogy nem ez a téma, de erről is hosszasan lehet beszélni ...
2014. júl. 28. 21:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

nem tudod megoldani.

néha már azt hiszem, akkor jó neki, ha valami bajom van.

ha nincs semmi, akkor félreért valamit a rosszabbra, azért aggódik. képzel valamit, kreál valamit, és ezzel idegesít.

több havonta találkozunk, de ő meg van róla győződve, hogy nem eszem, nem fűtök, nem alszok. amikor nem is lát!!!

állandóan jönnek ezek az emailek.

nagyon fel tud bosszantani sokadszorra.

más azt gondolja, ez féltés.

de ez nem féltés, ez valami beteg dolog.

annyi, hogy mi már alig beszélünk. mást nem tudsz. megérteni nem fogja.

2014. aug. 28. 11:55
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

most olvastam a 13-asat :D

hát dettó!

kábé még egy rántottát se néz ki belőlem.

2014. aug. 28. 11:57
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
ne hívd fel 2 naponta , és ha hív téged annyit mondj neki hogy minden rendben. Beszélj az időjárásról. Két hetente hívd fel és hagy őt beszélni, utána búcsúzz el.
2014. aug. 28. 14:09
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
2 naponta hív? Arany életed van! Engem napi 10x hív...:DDDD
2014. aug. 28. 14:29
 19/19 anonim ***** válasza:

szia, szerintem az a baj, hogy elintézed azzal, hogy jól vagy, de ettől még ugyanúgy nem tud rólad semmit. Engem is idegesit, mikor a páromat hivom este telefonon, hogy mi újság, és azt mondja, hogy minden rendben. Szóval megértem anyukádat. Téged is, hogy nem akarsz mindent az orrára kötni, főleg, ha bármit mondasz, beleköt. Anyukám is ilyen, ha pl. elmondom, hogy ma úszni voltam, akkor úristen, jó hogy nem fúltam bele a vizbe...

Röviden a megoldás a problémádra: Szerintem legközelebb ne csak annyit mondj, hogy jól vagy, hanem pl. köszi, jól vagyok, déelőtt beraktam mosni meg teregettem, most meg épp olvasgatok. Este majd moziba megyünk a Petivel. És te hogy vagy?

2014. aug. 28. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!