Mi a helyzet olyankor, ha nincs meg az apa?
A kérdés elméleti
Mi van olyankor, ha nincs apasági nyilatkozat, vagy még a terhesség alatt eltűnik az apa?
Lelép, vagy nem is tudja, hogy terherbeejtett valakit.
Nem tudjuk az állandó tartózkodási helyét, anyja nevét..stb, de a nevét igen (nem elképzelhetetlen,10 évet volta pl én kollégista, ott a települést igen, konkrét címet nem biztos, hogy tudtunk a másikról , sőt a mai napig nem tudom a férjem régi címét, pedig a szülei ott laknak.
Anyja teljes nevét 1 év után tudtam meg..nem volt fontos, hiszen tudtam,hogyan szólítsam.)
Szóval ilyenkor mit lehet tenni? van aki segít?
nem ez volt a kérdésem
hanem az, hogy van-e valami jogi lehetőség megtalálni azt, akinek a nevét tudjuk csak, és gyereke született.
Tehát ténylegesen megkeresi a gyámügy? vagy tud az ember úgy keresetet indítani ellene, hogy csak a nevét tudja? ilyen esetben mit tesz a bíróság, ha nincs tudott cím
????
Milyen név nélkül?
Hol írtam ilyet?
Pont a nevet tudná...
Iegn, ebben az esetben én sem ertem, hogy 6 év aatt ezt, hogy en, tudja, de a kerdésem azért tettem fel, mert erről a sziturol jutott eszembe, hogy tényleg van az a helyzet, amikro nagyon sokat nem tud az ember a másikról, mert igazából nem fontosak,.
Pl. Aférjem nagyon szűkszavú, nagyon sokáig sok dolgot nem tudtam, mert a kapcsolat szempontjából enm volt fontos..
Apukája nem él, nem is voltak jóban, pont 8 hónap utan tudtam meg a nevét..előtte csak apukádoztam, ő is apázta... Vgy ha anyukája mondott valamit ő is apaként emlegette...
Pedig akkro már majdnem együtt laktunk.. A neve véletlenül derült, ki, talaltam egx monogrammos törölközőt...
Szőval ennél lazább rövidebb kapcsolatban el tudom képzelni azt, hogy pont olyan fontos adatokat, amire szükség lehetne ilyen esetben, nem tud az ember...és innen merült fel, hogy ilyenkor mi van..
Tehát azért hallunk itt is olyat, hogy 2-3 év után. Kiderül, hogy házas az illető és gyerekei vannak, nem elutazós munkái..;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!