Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a helyzet olyankor, ha...

Mi a helyzet olyankor, ha nincs meg az apa?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti

Mi van olyankor, ha nincs apasági nyilatkozat, vagy még a terhesség alatt eltűnik az apa?

Lelép, vagy nem is tudja, hogy terherbeejtett valakit.

Nem tudjuk az állandó tartózkodási helyét, anyja nevét..stb, de a nevét igen (nem elképzelhetetlen,10 évet volta pl én kollégista, ott a települést igen, konkrét címet nem biztos, hogy tudtunk a másikról , sőt a mai napig nem tudom a férjem régi címét, pedig a szülei ott laknak.

Anyja teljes nevét 1 év után tudtam meg..nem volt fontos, hiszen tudtam,hogyan szólítsam.)

Szóval ilyenkor mit lehet tenni? van aki segít?

2014. júl. 24. 17:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Az a kerdes egyertelmuen kamu,
2014. júl. 25. 10:00
 22/29 A kérdező kommentje:

nem ez volt a kérdésem

hanem az, hogy van-e valami jogi lehetőség megtalálni azt, akinek a nevét tudjuk csak, és gyereke született.

Tehát ténylegesen megkeresi a gyámügy? vagy tud az ember úgy keresetet indítani ellene, hogy csak a nevét tudja? ilyen esetben mit tesz a bíróság, ha nincs tudott cím

2014. júl. 25. 14:57
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerinted nev nelkul hogy lehetne keresetet indítani????
2014. júl. 25. 15:00
 24/29 A kérdező kommentje:

????

Milyen név nélkül?

Hol írtam ilyet?

Pont a nevet tudná...

2014. júl. 27. 10:27
 25/29 anonim ***** válasza:
58%
Elnéztem, bocsi. Csak a nev eleg, ha nem tul gyakori, pl Szabó János.
2014. júl. 27. 10:30
 26/29 anonim ***** válasza:
Meg hát 6 év alatt kiderül az illető születési helye, ideje, ha kapcsolatban telt el az a 6 év, a leányzó biztosan tudja a szülők lakhelyét is, ismeri a legtöbb barátját, stb stb...Ha a 6 év a valóságban csak 6 nap, akkor is többet kellene tudni róla a nevénél...Ha 6 óra, na akkor tényleg ciki, de akkor is tudhatja pontosan a korát, még ha a pontos születési dátumot esetleg nem is. Nem láttam az eredeti kérdést, de hihetetlennek tűnik, hogy 6 év alatt semmit sem tudunk valakiről, pláne facebook korában, amikor az ismeretlen ismerőseim születésnapjáról is állandóan értesítéseket kapok, meg arról is, ha valakinek egy légy szállt az orrára...
2014. júl. 27. 10:37
 27/29 anonim ***** válasza:
2014. júl. 27. 10:41
 28/29 A kérdező kommentje:

Iegn, ebben az esetben én sem ertem, hogy 6 év aatt ezt, hogy en, tudja, de a kerdésem azért tettem fel, mert erről a sziturol jutott eszembe, hogy tényleg van az a helyzet, amikro nagyon sokat nem tud az ember a másikról, mert igazából nem fontosak,.

Pl. Aférjem nagyon szűkszavú, nagyon sokáig sok dolgot nem tudtam, mert a kapcsolat szempontjából enm volt fontos..

Apukája nem él, nem is voltak jóban, pont 8 hónap utan tudtam meg a nevét..előtte csak apukádoztam, ő is apázta... Vgy ha anyukája mondott valamit ő is apaként emlegette...

Pedig akkro már majdnem együtt laktunk.. A neve véletlenül derült, ki, talaltam egx monogrammos törölközőt...

Szőval ennél lazább rövidebb kapcsolatban el tudom képzelni azt, hogy pont olyan fontos adatokat, amire szükség lehetne ilyen esetben, nem tud az ember...és innen merült fel, hogy ilyenkor mi van..

Tehát azért hallunk itt is olyat, hogy 2-3 év után. Kiderül, hogy házas az illető és gyerekei vannak, nem elutazós munkái..;)

2014. júl. 27. 14:58
 29/29 anonim ***** válasza:
Na elolvasgattam az eredeti kérdést. Hááát, az a 6 év valószínűleg kamu. A többit -nevezzetek naivnak- elhiszem. Bármilyen alacsony hormontartalmú fogamzásgátló mellett teherbe lehet esni, hiába, hogy a hüvelygyűrűt nem befolyásolja a hányás, hasmenés, ilyenek; ami bosszantani szokott, a tv-ben is reklámozott vmi szintén alacsony hormontartalmú krém (a reklámja úgy kezdődik, hogy Ádám és Éva szerelmesek), ami mellett minden 2-3. nő teherbe esik. A 6 év ismeretség a konkrét sztoriban tuti kamu: ha belegondolok, bármelyik ismerősömnek ismerem 1-2 haverját, vagy ha csak facebook ismerősök is lettünk volna, emlékeznék 1-2 névre, akik rendszeresen kommentelték az állapotát, stb. Szerintem egy egyéjszakás kaland volt, a leányzónak pedig nem volt szerencséje, és halvány lila gőze sincs semmiről a fiúval kapcsolatban. Ha legalább egy fotója lenne a srácról, esélyesebb lenne, hogy saját maga vagy egy nyomozó megkeresi - gyámügy kizárt, hogy bármit is tenne konkrét adatok nélkül.
2014. júl. 27. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!