Mi a helyzet olyankor, ha nincs meg az apa?
A kérdés elméleti
Mi van olyankor, ha nincs apasági nyilatkozat, vagy még a terhesség alatt eltűnik az apa?
Lelép, vagy nem is tudja, hogy terherbeejtett valakit.
Nem tudjuk az állandó tartózkodási helyét, anyja nevét..stb, de a nevét igen (nem elképzelhetetlen,10 évet volta pl én kollégista, ott a települést igen, konkrét címet nem biztos, hogy tudtunk a másikról , sőt a mai napig nem tudom a férjem régi címét, pedig a szülei ott laknak.
Anyja teljes nevét 1 év után tudtam meg..nem volt fontos, hiszen tudtam,hogyan szólítsam.)
Szóval ilyenkor mit lehet tenni? van aki segít?
Gyerek kapja az anyja vezetéknevét, apához ismeretlen.
Nem fogja neked kajtatni senki, h te merre keféltél jobbra-balra.
A 66%-os pedig sajnos igazat ír, egy ismerősöm a GenoID-nél dolgozik és nem győzik az apasági teszteket csinálni.
A legszebb, h sokszor az derül ki, h az apa, nem apa...
Állítólag Németországban és franciáknál már be is tiltották az ilyen teszteket a "családi béke érdekében"...
Szép....
Apasagi pert akkor lehet inditani, ha az anya meg tudja adni a lehetseges apa nevet es vagy utolso ismert lakcimet, vagy pontos szuletesi datumat. A nev+cim illetve a nev+datum kombinacio alapjan nagy esellyel meg lehet talalni barkit.
Ha a kerdes arra vonatkozna, hogy mi kerul az anyakonyvi kivonatba: az anyanak 3 eve van a gyermek csaladi jogallasanak rendezesere:
Ez lehet teljes hatalyu apai elismero nyilatkozat.- Lehet, hogy megismerekdik valakivel, aki ugy dont, hogy a gyereket sajatjakent kivanja nevelni, igy megteszia nyilatkozatot.
Hazastarsi elismeres: Ha a no hazassagot kivan kotni es van egy rendezetlen csaladi jogallasu gyermeke, akkor a leendo ferj magaenak elismerheti.
Kepzelt apa: a no kitalal egy apat (szemelyi adatokkal) es azt jegyzik be apanak.
8!
Nos, nem ker minden no szemelyiigalovanyt, lakcimkartyat, mielott kapcsolatba kezd. Nemely ferfi pedig szandekosan hulyiti meg az embert, aki a rozsaszin kodben nem is ketelkedik. Az en gyerekem apjarol pl 2 ev egyutt eles utan derult ki, hogy nos, 2 gyereke van -en a harmadikkal voltam varandos, mint kiderult...- es a neve sem az, mint mondta. Mondhatod hogy hulye voltam, nyugodtan. Utobb en is azt hiszem. Bar akkor eszembe enm jutott, hogy hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!