Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a helyzet olyankor, ha...

Mi a helyzet olyankor, ha nincs meg az apa?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti

Mi van olyankor, ha nincs apasági nyilatkozat, vagy még a terhesség alatt eltűnik az apa?

Lelép, vagy nem is tudja, hogy terherbeejtett valakit.

Nem tudjuk az állandó tartózkodási helyét, anyja nevét..stb, de a nevét igen (nem elképzelhetetlen,10 évet volta pl én kollégista, ott a települést igen, konkrét címet nem biztos, hogy tudtunk a másikról , sőt a mai napig nem tudom a férjem régi címét, pedig a szülei ott laknak.

Anyja teljes nevét 1 év után tudtam meg..nem volt fontos, hiszen tudtam,hogyan szólítsam.)

Szóval ilyenkor mit lehet tenni? van aki segít?

2014. júl. 24. 17:33
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
59%
Millio ember szul hazassagon kivul. Na bumm. Ezert pont nem erzem magam annak. A te velemenyed meg abszolute nem erdekel.
2014. júl. 24. 19:34
 12/29 anonim ***** válasza:
31%

Millioan olnek embert is, megsem helyes dolog.

Sok bosszusagtol kimelted volna meg magad, ha teherbe eses elott rendezett korulmenyeket teremtesz, es nem csak ugy szulsz harom gyereket valakitol, aki akar a szomszed is lehetne; kb ugyanolyan jogi kapcsolat fuz hozza, mint a nos pasidhoz.

2014. júl. 24. 19:39
 13/29 anonim ***** válasza:
78%
Nem megy az erto olvasas. Egy gyerekem van, apukanak harmadik gyereke a kozos. A jogi kapcsolathoz egy gyerek, anya es apa kozott pedig nem kell hazassag. Eleg a gyerek.
2014. júl. 24. 19:44
 14/29 anonim ***** válasza:
75%
Bíróságon kell apasági keresetet beadni..."apa" neve és az ő anyjának a neve elég...bíróság majd megkeresi
2014. júl. 24. 20:26
 15/29 A kérdező kommentje:

Igen, arra az esetre gondoltam, amikor l"szükség" van az apára, vagy szeretnénk, gy valllja a gyerekét, akihez neki is köze van...

Tehát nemarra, hogy mit kell beírni, ha nem nevezek meg apát.

A lényeg, hgy hogy talalom meg..

Azért mert nem tudom valakinek a hivatalos lakcímét, és az anyja nevét mg nem jelenti azt, hogy nem ismerem.

Pl egyetemistaként rengetegen változtatgatják a lakhelyüket, személyit meg mikor kér az ember? szerintem a ferjemét előszőr az anyakönyvi hivatalban ( előtte, amikor bementünk)neztem meg, amikor bejelentkeztünk..

Kérem a veszekedést mellőzzük!

Fb-on sincs fenn mindenki, ráadásul azzal még nem

tudtam meg adatot általában arról, hogy hol van,egyebet sem, nekem még a születési dátumom, mindenem le van tiltva ismerősöknek is... plusz ha lelép az az első, hogy letilt nem

2014. júl. 24. 21:46
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

Ugye nagyon költői a kérdés?

6-os vagyok....én mindentől függetlenül azt mondom, hogy ilyen esetekben nincs szükség az "apára". Csak nézz körül, hány lelki sérült gyerek/tinédzser rohangál, mert szülei váltak, apa eltűnt, apa megígérte, de nem jött, anya és apa csak üvöltözik egymással, és így tovább. Mindenkinek, de leginkább a gyereknek a legjobb, ha ilyen esetben a nő maga hoz döntést, és nem dobja még bírósági ítélettel sem a szegény gyereket az "apára", úgy, hogy az nem is akarta, nem is volt beleszólása, stb. Persze később is meg lehet szeretni azt a gyerkőcöt, de az alap felállás, hogy az "apa" sosem akarta, érződni fog az egész hozzáállásán. El kell dönteni, hogy kiegyensúlyozott, boldog gyerekre van szükség, vagy egy sokszor bánatos gyerek mellett gyerektartásra - ami ráadásul ilyen esetekben legtöbbször valami nagyon minimális. Persze nem vagyunk egyformák.

Azt meg egyébként nem hiszem, hogy évekig lehet úgy ismerni valakit, hogy nem tudunk róla semmit, sőt, hogy nem tudunk róla mindent. Ezt tényleg csak nagyon rövid "kapcsolatoknál" tudom elképzelni. De egy magánnyomozó minimális adattal is vállalja, hogy megkeresi - kb. 10 évi várható gyerektartásból ki is jön...hajrá ;)

2014. júl. 25. 01:13
 17/29 anonim ***** válasza:
15: A gyámügy keresi meg hivatalból a gyermek származásának tisztázása miatt. Te a valódi apa nevét mondod be és anyakönyvezteted, ha akarod, és a többi megy hivatalból, a gyermek alapjoga védelmében.
2014. júl. 25. 06:26
 18/29 anonim ***** válasza:
Gyámügy el fogja küldeni a bíróságra...
2014. júl. 25. 09:31
 19/29 A kérdező kommentje:

persze, hogy elméleti, az egyik itteni kérdés ihlette, ahol a 18 éves lány hiába ismeri a leendő babája apját 6 éve, nem találja, eltűnt, lakhelyét nem ismeri, szüleit sem, mert eredetileg nem párkapcsolatban voltak és fb-ról is leszedte magát)

/ mint írtam férjnél vagyok, egyébként sajnos még gyerekünk sincs, és terhes sem vagyok/

2014. júl. 25. 09:32
 20/29 A kérdező kommentje:

Abban igazad van, hogy lelkileg nincs szükség rá, de egyrészt joga van tudnia gyerekről, és kötelessége is anyagilag gondoskodni róla.

Az említett esetben kifutottak az időből, hogy elvetessék, (ráadásul van aki elvből sem teszi meg) ha örökbe adja is jó lenne ha tudna róla az apa, mert ebben az esetben arról sem tud, hogy teherbeejtett valakit, mert közben szétmentek, és hormonális védekezés mellett, tehát lehet vállalná ő, vagy a családja a babát, így nem volna szükség örökbeadásra...

viszont nem akartam annyira erre a kérdésre kihegyezni, hiszen általánosságban is fontos, hogy ilyen esetbe mit tehet az ember lánya.

2014. júl. 25. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!