Mit tennétek, ha megismerkednétek felnőtt nőként egy veletek egykorúval, aki még otthon lakik a szüleivel egy lakásban?
Megismertem egy srácot, velem egyidős (27 éves), a szülei értelmiségiek, a srác okos, sikeres a munkájában, több egyetemet is elvégzett. Az én hátterem, életutam ugyanilyen, csak más területen, de mégis sokban hasonlít a kettő: kreatív, teljes embert kíván, vidám munka.
De: a szüleivel lakik egy belvárosi polgári lakásban. Az én szüleim vidékiek, így 18 éves koromban elköltöztem Debrecenből, és azóta teljesen önellátó vagyok (pénzügyileg, szellemileg).
A srác viszont nem az: sosem mosogat, nem mossa a cuccait, nem takarít, mindent a szülei csinálnak (nem csak az anyukája, hiszen értelmiségi család). Olyan szinten, hogy együtt mennek az Auchanba hétvégente bevásárolni a családnak, nekem ez a világ már teljesen idegen.
Nem érzem benne az akaratot, hogy elköltözzön (összeköltözésről nincs szó, most ismertem meg). Anyagilag simán elköltözhetne (nagyon! sokat keres havonta), de valahogy mégis kényelmesebb neki.
Ti jártatok már olyannal, aki még tiniként élt közel a 30-hoz, és nem anyagi megfontolásból? Ha összeköltöznénk, akkor én lennék az új anyukája?
34- sel is egyetértek...
Nekem az lenne abajom, hogy lusta, ne az, hogy otthon van.
Ismerek olyat, aki 35, de otthon lakik, mert egyszerűbb a vállalkozása miatt, ami közös apujával. De van barátnője, és bármikor külön is költözhet, elég önálló pasi, meg szerintem jó, hogy inkább gűjti a pénzt.
Azzal semmi gond nincsen, hogy valaki otthon lakik, én is sokáig otthon maradtam (de most már barátnőmmel élek, aki akkor ismert meg, amikor még nem költöztem külön).
A baj ezzel van:
"A srác viszont nem az: sosem mosogat, nem mossa a cuccait, nem takarít, mindent a szülei csinálnak"
Nekem leégett volna a pofámról a bőr, ha a szüleimnek kellett volna takarítani utánam. Segítettem, ahol tudtam, és beszálltam a rezsibe-kajába.
Van haverom, aki ma is elvárja, hogy ha épp nincsen barátnője, nővére vagy édesanyja takarítson ki nála-miután hazaértek a munkából. Szerintem ennél a srácnál sem lenne másképpen, és ez igenis gáz.
42F vagyok, egyetlen napot sem éltem egyedül. Hazimunkát csak egyszer-egyszer végeztem, ha egyedül voltam otthon pár napig. Annyit, hogy ne legyen nagyobb rumli, mint amit rámhagytak. Ez a pár alkalom nem jelentett problémát, gyakran inkább érdekes volt.
Ez nem jelenti, hogy bárkitől is elvárnám, hogy kiszolgáljon. Sőt egy kicsit zavar is. A feleségem, itthon dolgozik, félállásban vagy annyiban sem. Így természetesen adódik, hogy ő csinálja a házimunkát. Ha nem akarná, vagy 8 órában dolgozna, akkor fizetnénk bejárónőt. Ha egyedül élnék, akkor is bejárónő lenne. Nekem nem kell nemszeretem dolgot csinálnom, neki van fizetése.
Kérdező, ha a srác olyan jól keres, akkor annyira önállótlan azért nem lehet... Hogy téged becsül-e, az nem abból fog kiderülni, hogy most egyedül lakik-e. Praktikusan pedig teljesen mindegy, hogy hajlandó lenne-e házimunkát végezni: ha mindketten ilyen jól kerestek, soha nem lesz rá szükségetek.
(Nem olvastam a kommenteket).
Kb pont ilyen helyzetben voltam 25 évesen (tehát a barátodhoz képest 2 évvel korábban): otthon laktam, semmi házimunkát nem végeztem, semmi felelősséget nem vállaltam (korábban már albérleteztem fél évet, félig a szülők pénzéből, félig a saját kevés keresetemből).
Ekkor (tehát 25 évesen) ismerkedtem meg a barátnőmmel és ekkor jöttem rá, hogy a felnőttséghez változni kell. Elkezdtem felelősséget vállalni, beszálltam a családi üzletbe, 2 évvel később barátnőmhöz költöztem, közben vittem a családi üzletet.
Most, 37 évesen van 2 gyerekünk, vagyonunk az elmúlt 7 évben több, mint 30 millióval nőtt, van 4 kiadott lakásunk, és elég sok házimunkát végzek itthon (céges munkát meg szintén elég sokat).
Változás lehetséges. Eddig ez így kényelmes volt a srácnak, de változhat ha valami meghozza a motivációját (pl ha elkezdtek járni és kommunikálod felé, hogy elvárásaid vannak a házimunkával kapcsolatban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!